ES Tiesa atļauj arestēt "airBaltic" un Rīgas lidostas īpašumus (papild.) • IR.lv

ES Tiesa atļauj arestēt “airBaltic” un Rīgas lidostas īpašumus (papild.)

20
Lidmašīnas starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Lūka, LETA

Tagad esot jāsagaida Latvijas Augstākās tiesas lēmums un jāveic darbības īpašuma arestam Latvijā

Eiropas Savienības (ES) Tiesa nolēmusi, ka ar Lietuvas tiesas lēmumu var arestēt aviokompānijas “airBaltic” un Rīgas lidostas īpašumu 200 miljonu litu (57,92 miljonu eiro) vērtībā, vēsta portāls “Delfi.lt”.

Tiesa šādu lēmumu pieņēmusi 23.oktobrī, un tas paver durvis bankrotējušās Lietuvas lidsabiedrības “flyLAL-Lithuania Airlines” (“flyLAL”) kreditoriem prasīt zaudējumu atlīdzināšanu 200 miljonu litu apmērā par iespējamo “airBaltic” negodīgo rīcību, paziņoja “FlyLAL” administrators Aurimans Valaitis.

Pēc viņa teiktā, tagad ir jāsagaida Latvijas Augstākās tiesas lēmums un jāveic darbības īpašuma arestam Latvijā, ziņo LETA.

Starptautiskajā lidostā “Rīga” biznesa portālam “Nozare.lv” otrdien norādīja, ka Latvijas Augstākā tiesa bija vērsusies ES tiesā ar prejudiciāliem jautājumiem par to, kā interpretējama ES regula par citas dalībvalsts tiesu nolēmumu atzīšanu.

Latvijas tiesās “flyLAL” atsaucas uz šo regulu, lūdzot izpildīt Lietuvas tiesas lēmumu par prasības nodrošināšanu. ES Tiesa Latvijas Augstākajai tiesai ir sniegusi atbildes par regulas interpretāciju, līdz ar ko Augstākā tiesa atsāks lietas izskatīšanu, lai pieņemtu lēmumu pēc būtības.

Lietuvas aviokompānija “flyLAL” 2009.gadā bankrotēja, kā vienu no iemesliem minot negodīgu konkurenci. 2008.gadā Lietuvas Apelācijas tiesa nolēma arestēt Rīgas starptautiskās lidostas un “airBaltic” īpašumu nepilnu 200 miljonu litu vērtībā, ko bija pieprasījusi “flyLAL”.

2013.gada maijā Latvijas Augstākā tiesa vērsās ES Tiesā pēc vērtējuma, vai ir pamats Latvijā neatzīt Lietuvas Apelāciju tiesas spriedumu.

 

Komentāri (20)

traductrice 28.10.2014. 09.47

Šlesera idejas dzīvo un uzvar.

+8
0
Atbildēt

0

morgenstern 28.10.2014. 15.31

Interesanti palika – ko tagad uzskata par negodīgu konkurenci.

+1
0
Atbildēt

1

    Aldis-2 > morgenstern 28.10.2014. 18.12

    Nav brīnums, ka Kamerons plāno anulēt Britijas pievienošanos Eiropas cilvēktiesību tiesas konvencijai, lai tās lēmumi vairs nebūtu spēkā Britijas teritorijā.

    ES rēgulas absurdumu atzīs tad, kad Vācijai, Francijai vai Britijai nāksies izpildīt kādas Austrumeiropas korumpētas tiesas spriedums.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu