ES atteikusies būvēt gāzes vada "Nord Stream" atzaru uz Lielbritāniju • IR.lv

ES atteikusies būvēt gāzes vada “Nord Stream” atzaru uz Lielbritāniju

25
Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders oktobra sākumā "Nord Stream" projektu reklamē "Russia Day" Vācijas pilsētā Rostokā. Foto: AFP/LETA

Šā projekta apturēšana saistīta ar Rietumu un Krievijas attiecību pasliktināšanos

Eiropas Savienība (ES) atteikusies apstiprināt gāzes caruļvada “Nord Stream” atzara būvniecību uz Lielbritāniju, ziņo LETA.

“Nord Stream” kopuzņēmuma pārstāvji Lielbritānijas laikrakstam “The Times” norādīja, ka kompānijai neesot mandāta paplašināt projektu.

Analīzes centra “Chatham House” pārstāvis Džons Louss atgādina, ka viens no “Nord Stream” sākotnējiem mērķiem bija arī atzara būvēšana, lai piekļūtu Lielbritānijas tirgum. Tomēr ņemot vērā neseno Rietumu un Krievijas attiecību pasliktināšanos, Louss neuzskata, ka šī projekta realizēšana būtu iespējama.

Gāzes vads “Nord Stream” tiek būvēts no Krievijas uz Vāciju. “Nord Stream” gāzesvada projekta lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmums “Gazprom” ar 51% akciju. Vācijas enerģētikas kompānijām “Wintershall Holding GmbH” un “E.ON Ruhrgas AG” pieder pa 15,5% akciju katram, bet Nīderlandes valsts uzņēmumam “N.V. Nederlandse Gasunie” un Francijas enerģētikas uzņēmumam “GDF SUEZ S.A.” katram pieder 9% akciju.

 

Komentāri (25)

Ločmelis 27.10.2014. 16.58

«Обоснование проекта сохраняется, технико-экономическое изучение, которое было завершено компанией Nord Stream, создало прочную основу для разработки проекта в дальнейшем, когда бы ни было принято решение.

Намерение Times связать отсутствие прогресса (по проекту) расширения трубопровода с событиями на Украине и связанными с ними санкциями не совпадает с реальностью, как с точки зрения сроков, так и причин и последствий», – отметили в консорциум http://www.vz.ru/news/2014/10/27/712560.html

0
-6
Atbildēt

2

    v_rostins > Ločmelis 27.10.2014. 23.45

    Fikseris

    Fakts ir tads ka krievija vairs nebus ekonomiskas izaugsmes tik ilgi, kamer putlers bus pie varas.

    _______________

    Kamēr pastāvēs Krievija, bet pēc tās iztīrīšanas un taisnīgas sadalīšanas, tas jau būs cits stāsts.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > Ločmelis 27.10.2014. 23.36

    Vatniki var pashi sev to stastit. Fakts ir tads ka krievija vairs nebus ekonomiskas izaugsmes tik ilgi, kamer putlers bus pie varas. Un rietumi ar laiku ies prom no krievijas dabas resursiem. Pec dazhiem gadiem pirksim gazi no ASV, ari Lielbritanija.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu