Latvijas kinoteātros sāk izrādīt Jura Kursieša filmu "Modris" • IR.lv

Latvijas kinoteātros sāk izrādīt Jura Kursieša filmu “Modris”

20

Kinoteātros Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Valmierā, Smiltenē, Siguldā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī

No piektdienas, 24.oktobra Jura Kursieša filmu “Modris” sāks izrādīt Latvijas kinoteātros, raksta aģentūra LETA. Ar VAS “Latvijas Dzelzceļš” atbalstu filmas “Modris” veidotāji visā Latvijā rīkos arī īpašus seansus skolēniem. 

Filmas “Modris” pirmizrāde notika vakar kinoteātrī “Splendid Palace”. Filma “Modris” nominēta septiņām Nacionālā filmu festivāla “Lielais Kristaps” balvām, tostarp kā labākā spēlfilma un labākais režijas darbs. Filmas galvenās lomas atveidotājs, neprofesionālais aktieris Kristers Pikša nominēts labākā aktiera balvai. 

Kursieša debijas pilnmetrāžas kinofilmu atzinīgi novērtējuši arī pasaules kino profesionāļi – filma “Modris” tika iekļauta prestižā Toronto filmu festivāla programmā, savukārt A klases Sansebastjanas kinofestivālā Spānijā “Modris” saņēma balvu – “Īpašo atzinību” (“Special mention”). Filma “Modris” ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem. Pēc tam Modris nolemj atrast tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis. 

Filma “Modris” saņēmusi “Lielā Kristapa” nominācijas kā labākā spēlfilma un debijas filma, filmas režisors Kursietis nominēts kā labākais režisors, Pikša kā labākais aktieris, Rēzija Kalniņa un Januss Johansons – kā labākie otrā plāna aktieri, savukārt Emīlija Eglīte kā labākā grima māksliniece.

Vairāk informācijas filmas Facebook lapā 

Komentāri (20)

tamburino 24.10.2014. 15.02

Atkal kārtējais drūmais gabals? Kāpēc mums ir tik grūti izveidot kādu komēdiju, vai asa sižeta filmu? Vidējam latvietim dzīve jau ir gana drūma, lai “negruzītu” sevi kinoteātrī.

+1
0
Atbildēt

2

    o_ja3_14 > tamburino 25.10.2014. 12.38

    Laikam jau vaina ir mūsu jauno kinorežisoru kuplajā pulkā, kam šādas tēmas ir tuvu pie sirds. Vai nu viņiem šāda vide ir tuva vai arī darboties ar šādu tēmu ir vienkāršāk nekā meklēt rosinošu sižetu. Interesanti, ka šāda satura filmas ar mazu vērtētāju (un droši vien arī skatītšju) skaitu veido, ja tā var izteikties, savu specifisku klāsteri (Sk. IMDB “People who liked this also liked…’).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > tamburino 27.10.2014. 11.43

    o_ja3_14

    ..meklēt rosinošu sižetu..

    =========

    dumjš esait.. ō-jē-pzģec_3.14159?

    varbūt jauns un dumjš esait, IMDBešņiķ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu