Ukrainā noticis atentāts pret deputāta kandidātu • IR.lv

Ukrainā noticis atentāts pret deputāta kandidātu

29
Ukrainas galvaspilsētā Kijevā visi žogi nolīmēti ar aģitācijas plakātiem pirms parlamenta vēlēšanām. Foto: ITAR-TASS/LETA

Prezidents uzdod veikt ātru izmeklēšanu, lai noskaidrotu vainīgos

Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzdevis veikt strauju izmeklēšanu, lai noskaidrotu vainīgos uzbrukumā parlamenta deputāta kandidātam Vladimiram Borisenko, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Augstākās Radas deputāta kandidātam Borisenko, kas pārstāv Tautas fronti, 20.oktobrī uzbruka pie mājas Borispoļē, šaujot uz viņu un pie kājām nometot spridzekli.

Borisenko patlaban smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Kā vēsta mediji, Borisenko esot draudēts un viņš par to ziņojis tiesībsargājošām iestādēm.

Uzbrukumu deputāta kandidātam apstiprinājis arī iekšlietu ministra padomnieks Antons Gerščenko. Viņš sociālajos tīklos norādījis, ka Borispoļē noticis uzbrukums deputāta kandidātam Vladimiram Borisenko.

Pēc Geraščenko informācijas, slepkavnieki deputāta kandidātam uzbrukuši tad, kad viņš izgājis pabarot suni. Tad uz viņu šauts no mugurpuses, bet pie kājām nomests spridzeklis.

Lodi, pēc Geraščenko informācijas, aizturējusi bruņuveste, ko Borisenko nēsājis pēc draudu saņemšanas, viņam arī īstā mafijas stilā iebiedēšanai pie mājas nolikta nogriezta cūkas galva.

Ierosināta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu.

Ukrainā parlamenta ārkārtas vēlēšanas notiks 26.oktobrī. Pirms vēlēšanām liels satraukums sabiedrībā ir par iespējamo balsu pirkšanu. Uz Ukrainu dosies arī trīs Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki, lai tās novērotu.

Gaidāmo ārkārtas parlamenta vēlēšanu veiksmīga aizvadīšana atbilstoši starptautiskajiem standartiem ir būtisks Ukrainas stabilizācijas un reformu procesa elements, skaidroja ĀM, atgādinot, ka Ukrainas prezidents šā gada 25.augustā izsludināja Ukrainas parlamenta ārkārtas vēlēšanas.

Ukrainas valdība ir uzsvērusi arī to, ka parlamenta vēlēšanās Ukrainas pilsoņi varēs novēlēt tikai “drošajās” jeb Kijevas kontrolētajās teritorijās. Tāpat Ukrainas valdība vienkāršojusi kārtību, kādā vēlēšanu apgabalos var reģistrēties iekšēji pārvietotās personas un Ukrainas pilsoņi no Krievijas anektētās Krimas.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu