Grigule izstājusies no savas politiskās grupas • IR.lv

Grigule izstājusies no savas politiskās grupas

24
Iveta Grigule. Foto: Ieva Lūka, LETA

EP grupa “Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa” izjūk

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) izstājusies no līdz šim pārstāvētās grupas “Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa” (EFDD), tādējādi faktiski izjaucot britu eiroskeptiņa Naidžela Farāža vadīto frakciju, vēsta LETA/AFP.

Pēc Grigules aiziešanas EFDD, kurā līdz ar Apvienotās Karalistes Neatkarības partiju (UKIP) ietilpa arī, piemēram, itāļu populista Bepes Grillo izveidotā Pieczvaigžņu kustība, vairs nepārstāv vismaz septiņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kas ir minimālais skaits EP frakcijas izveidošanai.

Frakcijas statuss ir svarīgs, jo tas nodrošina papildu finansējumu, vietas EP komitejās un lielāku uzstāšanās laiku tajā esošajiem deputātiem.

Grigule savu pievienošanos EFDD grupai aģentūrai LETA iepriekš skaidroja ar to, ka tas bija visoptimālākais risinājums, ņemot vērā arī Zaļo un zemnieku savienības konservatīvās vērtības un atbalstu Eiropai.

Grigule oficiāli pievienoties grupai piekrita 18.jūnijā.

Grigule, komentējot savu lēmumu izstāties no grupas, aģentūrai LETA raksturoja kā ne pārāk vieglu.

“Es pametu savu grupu, jo es uz EP nācu strādāt Latvijai un Latvijas iedzīvotājiem. Lai arī manis līdz šim pārstāvētā grupa tika neviennozīmīgi vērtēta, tai tika dota iespēja. Mazā grupā vienmēr ir sniegta iespēja izpausties, kā arī izdarīt lielākas lietas, nekā tas varētu būt lielākā grupā. Tas arī bija iemesls, kādēļ par savu grupu tolaik izvēlējos tieši EFDD,” skaidroja Grigule, norādot, ka šis EP sastāvs ir citādāks, nekā iepriekšējais.

“Šī EP konsekventi spiež ārā un ignorē šīs grupas priekšlikumus, ieteikumus, ierosinājumus. Tas viss notiek tikai angļu dēļ,” atzina deputāte, skaidrojot, ka līdzšinējais grupas prezidents Farāžs no sava viedokļa rīkojies pareizi.

“Viņš rīkojās, vadoties pēc Lielbritānijas iekšpolitikas viedokļa. Šī viņam bija platforma, kurā izpausties. No šāda viedokļa raugoties, viņš rīkojās pareizi, bet mums visiem pārējiem, kas vēlas strādāt, kas vēlas tikt iesaistīti un iesaistīties, ar viņu kopā būt ir ceļš uz nekurieni,” akcentēja Grigule.

“Jā, to es esmu sapratusi trīs mēnešus vēlāk, nekā vajadzēja, bet jebkurā gadījumā, ja sunim asti griež, tad griež kārtīgi, nevis pa mazam gabaliņam,” sacīja Grigule, piebilstot, ka viņai jau šodien bijusi tikšanās ar EP prezidentu Martinu Šulcu, lai izrunātu radušos situāciju.

“Esmu uzrakstījusi iesniegumu, ka izstājos no grupas un turpmāk darbošos kā neatkarīgs deputāts. Strādāsim un skatīsimies. Cilvēki šeit ir nedaudz satraukušies, tādēļ nepieciešama nomierināšanās un situācijas analīze,” piebilda deputāte, skaidrojot, ka jau saņēmusi piedāvājumus iestāties citās grupās, taču līdz lēmuma pieņemšanai ir “jānomierinās”.

Grigule arī atzina, ka ar savu aiziešanu no grupas ir to izjaukusi, taču noliedz izskanējušās baumas, ka viņu būtu piekukuļojusi Eiropas Tautas partija – lielākā EP frakcija, kas pārstāv tradicionālās centriski labējās partijas. “Es biju pēdējā sarakstā. Grupa ir izjukusi,” atzina Latvijas deputāte.

 

Komentāri (24)

Pelēkais Vilks 24.10.2014. 10.59

J.Biotops .. Nekad vēl pasaulē par lielu maitu nav ticis muļķis, un šis tiešām liels….

===========

Vai tiešām lielāks par Ādolfu un Josifu? Varbūt lielāks par pašu Pū?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu