Nepālā pēc sniegputeņa kalnos pazuduši vairāk nekā 100 cilvēki • IR.lv

Nepālā pēc sniegputeņa kalnos pazuduši vairāk nekā 100 cilvēki

31
Nepālas armijas karavīri piedalās kalnā kāpēju glābšanā. Foto: AFP/LETA

Ciklona “Hudhuds” izraisītais sniegputenis otrdien pārsteidza 168 cilvēkus

Nepālā pēc sniegputeņa, kurā dzīvību zaudēja vismaz 32 cilvēki, joprojām pazuduši vairāk nekā 100 kalnos kāpēji, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Ciklona “Hudhuds” izraisītais sniegputenis otrdien pārsteidza 168 cilvēkus, kuri bija devušies pārgājienā Anapurnas kalnu maršrutā, vēsta LETA/AFP.

Par glābšanas darbiem atbildīgais policists norādīja, ka līdz šim izdevies izglābt 43 cilvēkus, kurus sniegputenis iesprostoja kalnos, bet ar vairāk nekā 100 kalnos kāpējiem joprojām nav izdevies sazināties.

Anapurnas kalnu maršrutā pēc spēcīgā sniegputeņa atrasti 24 miruši cilvēki. Dabas stihijā dzīvību zaudējuši arī trīs nepāliešu jaku gani un, domājams, arī divi slovāku kalnos kāpēji un trīs nepāliešu gidi, kuru nometni kalnos otrdienas naktī apraka lavīna.

Viņu meklēšanā iesaistīti helikopteri, bet līdz šim nav atrastas nekādas dzīvības pazīmes.

Mirušo vidū ir arī ārvalstu pilsoņi. Vietējo amatpersonu sniegtās ziņas liecina, ka sniegputenī gājuši bojā četri kanādieši, divi Izraēlas pilsoņi, polis, Vjetnamas pilsonis, indietis un viens Vācijas pilsonis. Trīs mirušo pilsonība vēl nav noskaidrota.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu