"Brent" jēlnaftas cena sasniedz jaunu četros gados zemāko līmeni • IR.lv

“Brent” jēlnaftas cena sasniedz jaunu četros gados zemāko līmeni

32
Irākas strādnieks strādā uz tankkuģa peldošās platformas. Foto: AFP/LETA

OPEC nesniedz norādes, ka tā varētu īstenot pasākumus cenu paaugstināšanai

Naftas cenas pasaules tirgū otrdien turpina kritumu, “Brent” jēlnaftas cenai sasniedzot jaunu četros gados zemāko līmeni saistībā ar Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) lēmumu atkārtoti samazināt globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam.

“Brent” jēlnaftas cena novembra piegādēm otrdienas rīta tirdzniecības sesijā samazinājās līdz 87,59 dolāriem (69,08 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2010.gada 1.decembra, ziņo LETA/AFP.

Dienas vidus tirdzniecības sesijā “Brent” jēlnaftas cena pakāpās līdz 87,83 dolāriem (69,27 eiro) par barelu, kas gan ir par 1,06 dolāriem mazāk nekā biržas slēgšanas brīdī pirmdien.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas “West Texas Intermediate” (WTI) cena sarukusi par 0,96 dolāriem – līdz 84,78 dolāriem (66,86 eiro) par barelu.

IEA otrdien jau trešo mēnesi pēc kārtas samazināja naftas pieprasījuma pieauguma prognozes, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo pasaules ekonomikas izaugsmi.

Tikmēr naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC joprojām nesniedz norādes, ka tā varētu īstenot pasākumus cenu paaugstināšanai.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu