Vējonis beidzot izkļuvis no Centrālāfrikas Republikas (papild.) • IR.lv

Vējonis beidzot izkļuvis no Centrālāfrikas Republikas (papild.)

29
Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas karavīri CĀR galvaspilsētā iekļuvuši apšaudē, cietušo nav

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) pēc vairāku dienu centieniem beidzot izkļuvis no Centrālāfrikas, kur notiekošās vardarbības dēļ bija spiests uzturēties ilgāk, nekā paredzēts.

Vējonis savā “Twitter” kontā pirmdienas rītā paziņoja, ka beidzot ir izkļuvis no Centrālāfrikas un atgriezies Eiropā. Lai gan viņš nav minējis, kurā Eiropas valstī atrodas, ieraksts liecina, ka tas veikts no Francijas.

Jau ziņots, ka ministrs bija iestrēdzis vardarbības plosītajā Centrālāfrikas Republikas (CĀR) galvaspilsētā Bangi. Kā ministrs sestdien ziņoja tviterī, lidojumi uz un no Bangi jau trīs dienas nenotiek drošības apsvērumu dēļ, raksta LETA.

Sestdien viņam bijis jālido prom, taču tas neesot iespējams. Tiekot meklēti risinājumi kā izkļūt no CĀR.

Piektdienas, 10.oktobra, vakarā Latvijas karavīri CĀR galvaspilsētā iekļuvuši apšaudē. Cietušo nav, bet bojātas divas automašīnas.

Tiek ziņots, ka 9.oktobrī pēc uzbrukuma konvojam CĀR galvaspilsētā Bangi tika nogalināts ANO miera uzturētājs no Pakistānas.

7.oktobrī Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube ieradās CĀR, kur vairāku dienu darba vizītē iepazinās ar Eiropas Savienības (ES) militārās operācijas norises gaitu. 

Latvijas kontingentu CĀR veido 40 karavīru vienība, kas uzdevumus pilda valsts galvaspilsētā Bangi. Rotācijas kārtībā pašlaik Latvijas karavīri iesaistīti visos daudznacionālā bataljona uzdevumos – bāzes apsardzē, dažādu pilsētā stratēģiski svarīgu objektu apsardzē, kā arī patruļās diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Kopš augusta manevra vadam nācis klāt vēl viens uzdevums – ātrās reaģēšanas vienības uzdevumu veikšana.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu