Žaņa Lipkes memoriāls rīko bezmaksas ekskursijas pa ebreju slēpšanas vietām • IR.lv

Žaņa Lipkes memoriāls rīko bezmaksas ekskursijas pa ebreju slēpšanas vietām

27
Piemiņas zīme pie nama Brīvības bulvārī 32, kur no 1941.līdz 1944.gadam tika slēpti režīma vajātie ebreji. Foto Evija Trifanova, LETA

Ekskursijas notiks šodien plkst. 14, 6.oktobrī un 13.oktobrī

Žaņa Lipkes memoriāls šodien, 6.oktobrī un 13.oktobrī rīkos bezmaksas ekskursijas pa vietām Rīgā, kurās tika slēpti ebreji, raksta aģentūra LETA. 27.septembrī ekskursija notiks arī angļu valodā. 

Ekskursijas sāksies Esplanādē plkst.14. Žaņa Lipkes memoriāls vēlas iezīmēt slēpšanas vietas Rīgas kartē un stāstīt par to, kā, riskējot ar savu dzīvību, drosmīgi rīdzinieki slēpa tos, kam draudēja droša nāve. Rīga ar savām ielām, neskaitāmajiem namiem, pagalmiem, pagrabiem un nomaļajiem stūriem ir sniegusi patvērumu vajātajiem, ļaujot viņiem noslēpties. Ekskursijas vedīs stundu ilgā pastaigā pa pilsētas centru. Tās laikā varēs uzzināt vajāto slēpšanās stāstus un stāstus par cilvēkiem, kuri, riskējot ar savu dzīvību, viņus slēpa. Ekskursijas vadīs vēsturnieks Gustavs Strenga. 

Projekta “Pagrīdes Rīga” iecere ir ar izstādes, interaktīvas kartes, piemiņas zīmju un ekskursiju palīdzību radīt priekšstatu par pilsētu kā telpu, kurā cilvēki ne vien dzīvo, strādā un atpūšas, bet arī rod patvērumu brīdī, kad viņu dzīvībai un brīvībai draud briesmas. Projekts ietilpst “Rīga 2014” programmā. Ekskursijai var pieteikties pa tālruni 67202539 vai e-pastu “[email protected]”. Jau ziņots, ka sākta piemiņas zīmju izvietošana Rīgā pie ēkām, kur laika posmā no 1941. līdz 1944.gadam tika slēpti režīma vajātie ebreji.

Vairāk informācijas Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu