Ukraina un prokrieviskie kaujinieki vienojas par demilitarizētas buferzonas izveidošanu • IR.lv

Ukraina un prokrieviskie kaujinieki vienojas par demilitarizētas buferzonas izveidošanu

21
Pēc kārtējām pamiera sarunām Krievija Ukrainā iesūtījusi jau trešo tā saucamo humānās kravas konvoju. Foto: ITAR-TASS/LETA

Vienošanās panākta pēc ilgām sarunām Baltkrievijā

Ukraina un Maskavas atbalstītās bruņotās bandas naktī uz sestdienu parakstījušas vienošanos par demilitarizētas buferzonas izveidi valsts austrumos, ziņo LETA/AFP.

Vienošanās panākta pēc septiņas stundas ilgajām sarunām, kas notika Baltkrievijas galvaspilsētā un beidzās sestdien plkst.2.30.

“Mēs esam parakstījuši memorandu,” paziņoja bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma, kurš sarunās pārstāvēja Kijevu.

Saskaņā ar deviņu punktu vienošanos abas puses piekritušas atvilkt visus smagos ieročus vismaz 15 kilometru attālumā no frontes līnijas, tādējādi izveidojot vismaz 30 kilometrus platu demilitarizēto zonu.

Panākta arī vienošanās par visu ārvalstu bruņoto formējumu izvešanu no Ukrainas teritorijas, pavēstīja Kučma.

Viņš piebilda, ka abas puses arī piekritušas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misijas lomas palielināšanai Ukrainas un Krievijas robežas uzraudzībā.

Savukārt Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs, kurš līdz ar EDSO pārstāvjiem arī piedalījās sarunās, pavēstīja, ka abas puses vienojušās par esošās frontes līnijas demarkāciju.

Vienošanās stāsies spēkā tuvāko 24 stundu laikā.

Tikmēr Krievijas atbalstīto bruņoto bandu līderi pēc sarunām paziņojuši, ka esot gatavi līdz turpmākajam atlikt sarunas par viņu sagrābto teritoriju statusu.

Krievija uz teritorijām Ukrainas austrumos, kuras kontrolē Maskavas atbalstītās bruņotās bandas, nosūtījusi trešo autokolonnu ar “humāno palīdzību”, sestdien paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis.

Autokolonna, kurā esot dzeramais ūdens un pārtika, ieradusies prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Doņeckā, kur automašīnas šobrīd tiek izkrautas, aģentūrai AFP sacīja Aleksandrs Drobiševskis.

 

Komentāri (21)

janis17 20.09.2014. 20.05

Vēl viens objekts “buferzona”, kuras “pārkāpšanu” krievija varēs pārmest Ukraiņiem!

kā vēl kāds tic krievu sacītajam? Pat pēc “pamiera”.

+4
0
Atbildēt

0

Ansis 20.09.2014. 21.32

Ar Ukrainas aizsardzības ministru ir problēmas.

http://censor.net.ua/news/303560/proverit_primenyalis_li_yadernye_boepripasy_na_donbasse_poka_nevozmojno_geleteyi

Skaidrs, ka patīkamak norakstīt savas kļūdas uz “kodolieročiem”, bet šādi muldēt gan nevajadzētu:

1) ja nu tomēr, tad no turienes tomēr iznāca Ukrainas kareivji – attiecīgi viņu apģērbu pārbaudot uzreiz redzētu radioaktivitātes pēdas

2) Amurikaņiem tak ir izlūkošanas tehnika, kas jebkuru kodolsprādzienu atseko – kā viņi konstatē visādu ZKorejiešu, Pakistāniešu utml kodolizmēģinajumus – attiecīgi nu jau sen būtu bijusi informācija.

+3
0
Atbildēt

0

jmaklakovs 20.09.2014. 23.10

Ukraiņi atkāpsies par 30 km. Krieviem būs ko paņemt.

+2
0
Atbildēt

1

    Ansis > jmaklakovs 21.09.2014. 00.05

    Neiet runa par visa karaspēka atvilkšanu, bet tikai par artilērijas atvilkšanu. (ja precīzāk, tad visi ieroči ar kalibru virs … ja nemaldos tad 10cm) Ņemot vērā, ka pat pēc pašu Ukraiņu vērtējuma krievu artilērija ir ļoti efektīva, tad arī šis punkts teorētiski ir par labu Ukrainai … ja vien varētu ticēt, ka krievi to ievēros.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu