Muižnieks: Dolgovs maldinoši izmantojis manu viedokli (papild.) • IR.lv

Muižnieks: Dolgovs maldinoši izmantojis manu viedokli (papild.)

53
Nils Muižnieks. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Latvijas ĀM: Dolgova runa ir kārtējā Krievijas propaganda

Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks ir nepatīkami pārsteigts un ļoti sarūgtināts, ka Krievijas Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma jautājumos Konstantīns Dolgovs savā runā Krievijas tautiešu reģionālajā konferencē maldinoši izmantojis Muižnieka iepriekš izteikto viedokli.

Par to Ir.lv pavēstīja komisāra palīgs Stefano Montanari.

Muižnieks savā “Facebook” lapā ievietojis paziņojumu, ka Dolgovs, 13.septembrī uzstājoties Rīgā Baltijas valstu Krievijas tautiešu konferencē, viņa teikto izmantojis maldinošos nolūkos.

Kā norāda Muižnieks, Dolgovs ir izmantojis no konteksta rautu daļu no komisāra raksta, kurā Muižnieks 2013.gada maijā rakstīja par vardarbības, ko īsteno rasistiskas grupas, iemesliem, un kas ir vērsta galvenokārt pret musulmaņiem, čigāniem un migrantiem Eiropā.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) ceturtdien izplatījusi savu paziņojumu par Dolgova izteikumiem sestdien. Ministrija norāda, ka Dolgovam nav izpratnes par reālo situāciju Latvijas Republikā, tās politiku un tiesību normām.

Par Dolgova runā pieminēto Nilu Muižnieku ĀM norāda, ka “Muižnieks runā par radikālā nacionālisma izpausmēm, kas Zviedrijā, Vācijā, Grieķijā, Ungārijā, Serbijā un Itālijā ir vērstas pret romiem un musulmaņiem. Savus izteikumus Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs neattiecināja uz Latviju vai Baltijas valstīm”.

Latvijas ĀM norāda, ka Dolgovs, “tāpat kā citas Krievijas amatpersonas, vēlas novērst uzmanību no neapmierinošā cilvēktiesību stāvokļa pašā Krievijā. Viņi cenšas izmantot visus iespējamos līdzekļus, lai novērstu uzmanību, lai apslāpētu starptautiskās sabiedrības kritiku, kas vērsta pret Krievijas neiedomājamo agresiju Ukrainā. Viņi vienlaikus cenšas arī kavēt sabiedrības integrāciju Latvijā un pat likt tai šķēršļus”.

Kopumā ĀM Dolgova uzrunu uzskata par kārtējo elementu propagandas karā, kas tiek vērsts pret Latviju un pārējām Baltijas valstīm, kas ir daļa no Eiropas un eiroatlantiskās vērtību kopienas.

Jau ziņots, ka Dolgovs savā runā kā iemeslu krievu “apspiešanai” Baltijas valstīs minējis “nebeidzamu ksenofobijas un neonacistiska noskaņojuma pieaugumu pasaulē” un arī tā pieaugumu “veselā rindā ārvalstu politiķu”. Paši spilgtākie piemēri šai nelaimei, pēc Krievijas amatpersonas domām, esot meklējami Eiropā, tai skaitā Eiropas Savienības valstīs, kas “cīnās par nācijas tīrību”. Dolgovs kā atbalstu savām izteiktajām domām minēja Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāra Nila Muižnieka izteikumus.

Visu Nila Muižnieka rakstu, kuru bez konteksta Dolgovs izmantojis savā runā, lasiet šeit.

(papildināta ar Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumu)

Komentāri (53)

Kaspars Špūle 18.09.2014. 10.20

Interesanti, vai derīgajiem idiotiem ir kas sakāms par Putina draudiem, kurus šodien citē “Sueddeutsche Zeitung”:

“Ja es gribētu, tad krievu karaspēks pēc divām dienām būtu ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā vai Bukarestē.”

http://www.sueddeutsche.de/politik/berichte-des-ukrainischen-praesidenten-putin-soll-europa-massiv-gedroht-haben-1.2134168

+21
-1
Atbildēt

0

Kristīne 18.09.2014. 09.32

Tādi kā Muižnieks, krievu pakaļu laizītāji, vislielākais ļaunums ne tikai Latvijai, bet visai Eiropai un pasaulei.

+23
-5
Atbildēt

11

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 11.29

    Latviešus…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 10.49

    Beidz, neviens normāls krievs muižniekus pie savas pakaļas nelaiž.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 11.00

    rostin, ja pieņem tavus skaitļus, tad pilnīgi absurds ir viedoklis, ka Krievijā tiekot nozagtas vēlēšanas. Taisni vai jādomā, ka krievu pašu pieķertie vēlēšanu karuseļi un iemetieni ir opozīcijas kandidātu labā :)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 16.14

    Vienas izmaiņas dabīgas, otras – mākslīgas? Internetā redzu daudz informācijas par, teiksim kā tu saki, pirms-feņas valodu un rakstību. Ieliec lūdzu atsauci uz latviešu pirms-westgotu-latīņu rakstību un valodu. Es labprāt papētīšu tavus pierādījumus.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 11.14

    Atkal, rostin, garām. Vai tad neesi teicis, ka krievi tikai daži apgabali pie Maskavas, bet pārējie nekādi krievi nemaz neesot? Somugri, čečeni utt. Ja pēc tavām domām 87% Krievijā ir krievi, tad tā mūsdienās praktiski būtu monoetniska valsts :)

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Kristīne 18.09.2014. 14.43

    Interesanti. Krieviem valoda jauna, vāciešiem arī mainījusies, bet latviešiem zem vāciešiem, poļiem, zviedriem, krieviem, saskaroties ar leišiem, līviem, igauņiem un žīdiem, nekas nav pielipis. Latgaļi?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 18.09.2014. 15.24

    v_rostins

    Atkārtoju: “tūkstošu gadu laikā izveidojušos valodu”. Arī šodien tā mainās, nāk klāt jauni vārdi, citi aiziet, tomēr tā nav mākslīgi savākta, kā krievu. Piecdesmit okupācijas gadu laikā kaut kas pieķēries arī no krievu feņas.

    buķerbrod s maslom

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 18.09.2014. 11.25

    Andris Doveiks

    Vai tad neesi teicis, ka krievi tikai daži apgabali pie Maskavas, bet pārējie nekādi krievi nemaz neesot?

    ____________

    Tas, kurš domā krieviski un, galvenais, uzvedās kā krievs, arī ir krievs. Katram krievam pagātnē ir civilizētu tautu priekšteči, kas zaudējuši savas saknes un sejas un morāli degradējušies. Krievus izdomāja sātana sūtnis, Pēteris I, bet masons, Lomonosovs, izveidoja tiem saziņas līdzekli, krievu t.s. valodu – feņu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 18.09.2014. 10.54

    Andris Doveiks

    “Normāls”, tie ir 98-99% puķinoīdu, vai atlikušie margināli?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 18.09.2014. 11.06

    Andris Doveiks

    Krievijas iedzīvotāju 87% “krimnaš” kā reiz būs 98-99% krievu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ILZE > Kristīne 18.09.2014. 11.36

    Andris Doveiks

    Latvieši ir baltu cilšu un asimilēto līvu tauta, ar savām saknēm un seju un tūkstošu gadu laikā izveidojušos valodu. basta

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

piziks 18.09.2014. 09.50

Nabaga Muižnieks, — brīnās, ka KF suvenīrs pasauli gatavs čakarēt arī Muižniekam nozagtiem vārdiem?! Mārrutku komisāts, johaidī.

+18
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu