Ekonomikas ministrs: Termiņuzturēšanās atļaujas ir sava veida tūrisms • IR.lv

Ekonomikas ministrs: Termiņuzturēšanās atļaujas ir sava veida tūrisms

88
Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Pilnībā pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu nozīmējot dot sitienu pašmāju būvniekiem

Latvijas ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis uz termiņuzturēšanās atļaujām skatās kā uz “pakalpojumu eksportu”. Par to viņš izteicies intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze”.

Uz avīzes jautājumu, vai jaunā ģeopolitiskā situācija ar Krievijas iejaukšanos Ukrainā, neliek ministram pārskatīt privatizācijas, nekustamā īpašuma pārdošanas un termiņuzturēšanās atļauju politiku, Dombrovskis atbild, ka “Maskavas bagātākajiem cilvēkiem izbraukšana uz īpašumiem Piemaskavā prasa vairāk laika nekā atlidošana uz Jūrmalu”.

Tāpēc ministrs uz viņiem skatās kā uz “sava veida tūristiem, kuriem pagarināts uzturēšanās laiks. Uzsveru, ka tās ir termiņuzturēšanās atļaujas”.

Dombrovskis lielāku risku, ja Krievija vēlētos Latvijā mītošos krievvalodīgos izmantot, lai destabilizētu situāciju šeit, saredz “vairākos simtos tūkstošu krievvalodīgo, kas dzīvo Latvijā”, nevis pāris tūkstošos termiņuzturēšanās atļauju saņēmējos.

Dombrovskis uzskata, ka patlaban pilnībā pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanu nozīmē dot sitienu pašmāju būvniekiem un uzņēmējiem. Ministrs Nacionālās apvienības ierosināto pirms pāris nedēļām Saeimā noraidīto termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas pārtraukšanu uzskata par priekšvēlēšanu retoriku.

Saeima 11.septembrī noraidīja Nacionālās apvienības izstrādātos grozījumus Imigrācijas likumā, kuri paredz, ka valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā ir nepieciešams tūlītēji pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. VL-TB/LNNK ieceri atbalstīja 20 koalīcijas deputāti, bet vēl 25 valdošās koalīcijas pārstāvji balsojumā atturējās. Savukārt 34 parlamentārieši no opozīcijas un Reformu partijas frakcijas balsojumā bija “pret”.

 

Komentāri (88)

silvija_vitina 17.09.2014. 13.39

re kur izlīda āža kāja! Būvnieki! Tie paši, kas valstij rada lielāko ēnu ekonomikas īpatsvaru! sanāk tāds – dubults neplīst. Gan ēnu ekonomika rullē, gan krievu “tūrisms”. Vai nav nedaudz ciniski, ministra kungs?

+22
-8
Atbildēt

0

Alise 17.09.2014. 13.40

Tad jau ar tādu pašu domāšanu var pateikt, ka nevajag cīnīties ar narkotiku tranzītu, jo tiem, kas te to organizē uz vietas šeit, ir peļņa, un viņi savukārt to naudu tērē. Tādējādi, cīnoties ar narkotiku tranzītu, arī cieš vietējie uzņēmēji – gan būvnieki, gan restorāni utt.

Vispār – viss pie kājas – ētika, valsts drošība, latviešu kultūras un valodas saglabāšana – ka tik nauda nāk. Saprotu, ka tādam nelatvietim Vjačeslavam latvieši un Latvijas valsts ir pie kājas, bet Vienotībā tak ir daudz arī “it kā latvieši”!!

+21
-10
Atbildēt

14

    Ojārs > Alise 17.09.2014. 18.43

    tak pūt cik gribi… :)

    /////////////////////

    zane: zanE …es, nudien, ar atvieglojumu nopūšos

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Alise 17.09.2014. 16.11

    Jeb Vienotībā ir atlikuši tikai naudas lietu kārtotāji un derīgie idioti?!?!
    ——-
    Tur nekad citi nav bijuši. Un, patiesi, es visu laiku esmu teicis, ka Vienotība ir sātanisti, te nu tas ir redzams, un negaidiet nekā labu no tās partijas, kuri aukstasinīgi un ciniski ir grāvuši pašu vājāko un neaizsargātāko dzīves. Viņi pilnīgi noteikti apzinājās, ko dara un tas bija neizmērojams liberastu – sorosītu – sātanistu ļaunums.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    ILZE > Alise 17.09.2014. 18.44

    dzeris49

    tu STS un zarnu infekciju perēkli, esi melis un kuces bērns.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Alise 17.09.2014. 16.15

    banku sfēra (atsevišķas bankas), kas šajā biznesā iesaistīta,
    —–
    Ne tikai , kas TUA biznesā iesaistītas, tas ir izdevīgi visām bankām, kuru meitas firmas ir uzpirkušas nelikvīdos NĪ, tajā skaitā saviem bankrotējušiem klientiem pa sviestmaizi atņemtās. Tas ir ārprāts! Tas ir amoralitātes kalngals! Vai mēs varam pieļaut, ka šādi nelieši ir nākamajā saeimā?

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Alise 17.09.2014. 16.20

    Dzeri , Vienotība augstasinīgi valsti glāba uz dzīvu cilvēku rēķina, maksimāli saudzējot bankas, kuras to krīzi arī izraisīja. Cūcība. Tagad bankas tirgo krieviem īpašumus, kurus atņēma latviešu ģimenēm. Latviešu ģimenes nonāca postā, daudzi aizbrauca uz ārzemēm. Tā ir Vienotības politika.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    ILZE > Alise 17.09.2014. 18.47

    zanE …

    ….tāpēc, lepojos, ka esmu latviete

    _____________

    Cik nācies būt autoostā, redzu, vienas krievenes piepelnās. Laikam jau būsi pieslīpējusi ārējo izskatu, valodu un izturēšanos.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    ILZE > Alise 17.09.2014. 18.42

    Austras koks

    Es nesaprotu, vai tiešām visi tur Vienotībā ir smadzenes mājās atstājuši?

    ________________

    To izdzimteņu olas ir čekas lombardā, seifā.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Alise 17.09.2014. 14.02

    Vienotība jau paspējusi iztērēt visu naudu, kas īr atļauta pirmsvēlēšanu aģitācijai. Nez no kurienes viņiem tā naudiņa?

    1) vecas tantiņas saziedoja pa latiņam?

    2) nauda ar draudzīgo banku un ļooooti Vienotību mīlošu atsevišķu lielu privātu ziedotāju starpniecību ienāca V kontā līdzīgi kā Sudrabas partijai?

    3) būvnieki sametās kkādā fondā a`la “ascendums”, vai tamlīdzīgā?

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Alise 17.09.2014. 15.13

    Nav, nav vērts, es vispār neesmu “tīrasiņu latvietis”, zsnE, cik saprotu, ir tikai “it kā latvietis”, tātad, mēs nekad nevaram būt tādi Latvijas patrioti, kā Rasnačs, Lakučs, Parādnieks, Iesalnieks, rostins, utt., t.i. tie “īstenie latvieši”.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Alise 17.09.2014. 14.49

    Muldēt tikai nevajag, ja neesi informēts.

    NE jau V dēļ radās NI bums, , un vēlākā krīze, tagadējo lielāko bļauru PLL, ZZS un TBLNNK dēļ, V, vispār, pret to protestēja, bet, nekas netika ņemts vērā, un tagad, faktiski, turpinās seku likvidācija, vēl arvien.

    Taisni V bija tā, kas vilka to valsti no krīzes laukā, saprotams, ZZS un NA piekritēji ar stipri selektīvu atmiņu, vai arī tādi, kas tad vēl zem galda kājām staigāja, to “neatceras”.

    Brīnums, kā šoreiz pieminēji tikai to, ka V veicina “kolonizāciju”, par V “latviešu tautas” genocīdu piemirsi?

    Un tas kārtējais “it kā latvieši” – saprotams, vienīgie īstenie un pareizie latvieši ir tikai NA piekritēji, pārējie visi latvieši ir ienaidnieki.

    Tas salīdzinājums ar tām narkotikām vispār muļķiģs, varbūt, aizliegsim visas nozares, kur pastāv melnā ekonomika, ja jau tāpēc celtniecība nav laba, vai, tomēr, cīnīsiemies pret melno ekonomiku?

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Alise 17.09.2014. 13.44

    Gan jau ka patiesība ir vienkārša. Valža Dombrovska glābēju – “rietumu banku” interešu āža kāja lien laukā.

    ///////////////////////////////////////////

    Saprotu, ka tādam nelatvietim Vjačeslavam latvieši un Latvijas valsts ir pie kājas, bet Vienotībā tak ir daudz arī “it kā latvieši”!!

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > Alise 17.09.2014. 15.29

    …es, nudien, ar atvieglojumu nopūšos, ja mani nepieskaita “īstlatviešiem”, jo nonākt tādā kompānijā – pasarg, Dievs!….

    ….tāpēc, lepojos, ka esmu latviete un pseidolatvieši, lai pat nemēģina man uzspiest savu “pareizā” latvieša saprašanu, “ideoloģiju” un “reliģiju”…. pieņemt kaut ko tādu – tas jau būtu apkaunojums….

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 17.09.2014. 13.52

    Andrejam

    Domāju, ka tās kājas ir vairākas – viena ir jūsu minētā banku sfēra (atsevišķas bankas), kas šajā biznesā iesaistīta, otra tad būs mākleri, un trešā – traductrices un paša Vj.Dombrovska minētie celtnieki. Nu pa vidam tam vēl visam visādi juristi :)

    Bet ja nopietni padomā – tad pat ja tā TUA tirdzniecība nebūtu bīstama, Vienotība turpina jau vairākkārt pierādījušās kā riskanta un izgāzušās ekonomikas modeļa attīstību – kreditēšana, celtniecība, nekustamā īpašuma spekulācijas. pie tam, tas viss rauj līdzi cenas citu segmentu NĪ un īrei, kas ir absolūti neizdevīgi vietējiem iedzīvotājiem.

    Es nesaprotu, vai tiešām visi tur Vienotībā ir smadzenes mājās atstājuši? Nevar tak būt, ka visi no tās sponsoru naudas barojas, un ka visi ir tik dumji, ka reāli tic, ka TUA tirdzniecība pret nekustamo īpašumu ir kas Latvijai labs un kaut ko pozitīvu nesošs, neapdraud Latvijas drošību un ka tā nav kolonizācijas turpināšana?

    Jeb Vienotībā ir atlikuši tikai naudas lietu kārtotāji un derīgie idioti?!?!

    +11
    -9
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 17.09.2014. 15.04

    dzeri, jūs vispār lasāt, ko citi raksta? Kur es teicu, ka V izraisīja iepriekšējo krīzi?!?! Es arī neko neteicu par to, vai V vilka vai nevilka LV no tās krīzes ārā. Es pat pats balsoju par V 2010. gadā 10. saeimas vēlēšanās, jo ģenerālās līnijās piekritu krīzes pārvarēšanas stratēģijai un vēlējos, lai Dombrovskis tajā laikā paliek premjers.

    Es runāju par to, kas notiek TAGAD – teicu, ka V ar TUA pret NĪ tagad atkal attīsta to pašu modeli, kas jau iepriekš ir novedis pie sliktām sekām.

    Pārējos jūsu tekstus vispār nekomentēšu. Zinu tāpat, ka ar jums un zanI par Latvijas iekšpolitiku diskutēt nav vērts.

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

lebronj2356 17.09.2014. 14.59

Ja šādi turpināsies, tad sekos latviešu “tūrisms” uz vietām, kur dzīvojamās platības cenai ar algas lielumu ir saprātīga sasaiste….Un par būvniekiem nevajag, neba nu tikai jaunus projektus pērk “investori” – liela daļa arī sapērk bloķeņu komplektus, kurus vietējie pēcāk izīrē, ģenerējot “investoram” skaistu peļņu, kas bieži pazūd no LV ! Bija krīze, bija kaudze ar īpašumiem, paspēlējāties, noandelējāt…pietiek! Valsts attistība ir jābalsta veselīgā ekonomikā un ražošanā, nevis resursu(tostarp cilvēkresursu) un īpašumu notrallināšanā !

+16
-9
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu