Eštone: Krievijas otrā „humānā” krava pārkāpusi Ukrainas suverenitāti • IR.lv

Eštone: Krievijas otrā „humānā” krava pārkāpusi Ukrainas suverenitāti

33
Ketrīna Eštone. Foto: AFP/LETA

Krievijas otrā tā saucamā humānā krava Ukrainas teritorijā tika ievesta 13.septembra naktī

Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone pirmdien paziņojusi, ka Krievijas otrās tā saucamās humānās kravas ievešana Ukrainas teritorijā notikusi, pārkāpjot starptautiskās normas un Ukrainas teritoriālās vienotības un suverenitātes principus.

„Brīvdienās otrā humānā krava iebrauca un izbrauca no Ukrainas teritorijas bez Ukrainas varas iestāžu piekrišanas un saskaņošanas. Netika ievēroti fundamentāli starptautiskie humānie principi. Tieši tāpēc šīs darbības ir nelikumīgas un pārkāpa Ukrainas teritoriālo vienotību un suverenitāti,” paziņoja Eštone.

Krievijas otrā tā saucamā humānā krava Ukrainas teritorijā tika ievesta 13.septembra naktī, vēsta „Ukrainskaja pravda”. Iepriekš viena šāda kravas auto kolonna iebrauca Ukrainā jau 22.augustā. Toreiz kolonnā bija 262 kravas automašīnas, kas esot vedušas pārtiku un medicīnas līdzekļus Austrumukrainas iedzīvotājiem.

Arī toreiz Krievijas automašīnas iebrauca Ukrainā bez varas iestāžu atļaujas un Starptautiskā Sarkanā Krusta organizācijas pārbaudes, kas atrodas kravas auto piekabēs.

23.augustā Ukrainas Nacionālās drošības padomes runas vīrs Andrejs Lisenko paziņoja, ka šajās automašīnās Krievijas armijas karavīri iekrauj rūpnīcas „Topaz” iekārtas. Šī rūpnīca ražoja mūsdienīgas radiolokācijas stacijas. Tāpat kravas auto esot iekrautas Luganskas patronu un strēlnieku ieroču rūpnīcas aprīkojums.

 

Komentāri (33)

PPParups 16.09.2014. 10.12

informēt un saņemt saskaņojumu ir divas …. dažādas lietas :)

es jūs, kurmīt, informēju, ka no šodienas es gulēšu jūsu gultā un lietošu jūsu sanitāro mezglu, iespējams, apēdīšu jūsu brokastis.. gaidiet ciemos!

un tiko vel mēs ar draugiem nobalsojām, ka viņi arī pārvāksies dzīvot pie jums un jūsu virtuves prusaki ar 98% par un 2% atturoties nobalsoja par mūsu priekšlikumu. Nekādu iebildumu no ārpasaules.

Un jeb kura jūsu vēršanās (izsaucot kaitēķļu apkarotāju komandu) pret mums tiks uzskatīta par vardarbību un iejaukšanos no ārpasaules!!!

jūsu uts

+9
0
Atbildēt

0

Jānis Derkusovs 16.09.2014. 11.33

Principā analītiķi, kurus es ņemu nopietni, sliecas domāt, ka tās mašīnas krievi izmanto līķu izvešanai. Lai slēptu savus zaudējumus.Jo tie tomēr daudzi ir obligātā dienesta karavīri-18/19/20 gadīgie…

Tāpēc tās mašīnas uz turieni gāja gandrīz tukšas, jo mērķis bija izvest kravu- Gruz 200. Karavīru mātes (Krievijas) apgalvo, ka ir ap 3500 kritušo. Un tie nav algotņi, kuri netiek skaitīti, bet regulārās armijas karavīri.

Arī attieksme . Dzimtene aizsūta okupācijas karā, tad iemet bedrē bez vārda kā atstrādātu materiālu…

Ukraiņi savus puikas kā varoņus glabā!

+5
0
Atbildēt

9

    Andris Jautriņš > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 12.09

    Būtu labi, ja mazliet pamatotu savu komentāru. Gan par krieviem, gan par ukraiņiem. Nu, labi, vismaz par ukraiņiem – kur ir divu mobilizāciju varoņu kapi? Kā zinām, pašlaik neveiksmīgi norit trešā…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 15.05

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 15.00

    Masu kapus var atrakt. Neviens nezina, cik ilgi kaujinieki spēs tās teritorijas noturēt.

    tāpēc , ja grib noslēpt kritušo skaitu, līķi ir jāizved uz pilnībā kontrolētu teritoriju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 14.56

    Kritušo karavīru izvešana varētu attaisnot “humāno” nosaukumu. Bet šaubos, ka kritušo iebrucēju izvilkšana no grāvjiem un aizvešana uz roģinu uzlabotu viņu “humāno” stāvokli. Visticamākais galamērķis ir masu kapi bez identifikācijas zīmēm labākajās totalitārisma tradīcijās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 13.32

    Nu, nu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 13.27

    Pierādīsi?

    Nē, apglabā kā varoņus visus, kuru līķus ir atraduši vai teroristi ir atdevuši. Tauta, kas ir nostājušies pret militāri spēcīgāku agresoru, nevar atļauties negodināt savus kritušos.

    Ukraina sēro… Ukraina apglabā…Un Ukraina karo!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 13.12

    Dažus atved, dažus! Pārējos labākajā gadījumā pamet, bet biežāk – norok tā, lai neatrod. Ukraina ir vienota prāta aptumsumā – nogalināt vienam otru par prieku ārējiem spēkiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 15.09

    jautajums_4

    ja grib noslēpt kritušo skaitu, līķi ir jāizved uz pilnībā kontrolētu teritoriju.

    __________

    Русская смекалка

    Мобильный крематорий ИН-50.1К

    http://www.youtube.com/watch?v=D6L0jiMloO8

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 16.09.2014. 12.19

    Kur ir kapi? Kapsētās! Pameklē internetā.

    Pirms pāris dienām bija Dienā video

    http://www.diena.lv/pasaule/video-ukraini-dzimtene-sagaida-savus-kritusos-karavirus-14069853

    ————————————-

    Un bez mobilizācijas, vēl jau ir brīvprātīgo vienības. Ukraina ir vienota .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 16.09.2014. 09.29

krieviem neeksistē nevienas tautas suverenitāte. Bezkaunība un agresivitāte ir īpašibas, kas raksturo krievu valsti!

Tikai sadodot krieviem ar ieročiem pretspēkā, var atbrīvot pasauli no tik bezkaunīgas tautas, kura ievēl sev tādus agresīvus vadoņus. Jau cik gadus !

Paši krievi neievēro nekādus pašu slēgtus starptautiskus līgumus, it saeviški to līgumu, kas noslēgts 1994. gadā, un kas ar Krievijas parakstu apstiprināts, ka Krievija garantē Ukrainas suverenitāti, bet ko dod šadi līgumi, ja krievi melo, melo un turpnās to darīt!

vienīgi ukraiņi nepadosies- tas arī ir skaidrs un tas nu Putļeram nepatīk,un viņš iekļuvis mazā bezizejā pats uzlikdams sev papildus sankcijas, ne sev, protams, bet savai tautai, kura tur dzīvo.

+5
0
Atbildēt

5

    Ginтs > austrisv 17.09.2014. 08.51

    Kurmīti, tev ir tikai šā mirkļa domāšana, šā brīža uzplaiksnījums. Krievi vienmēr un visur , kur bijuši ar karošanu ir izlaupījuši un izveduši visu, kas nav piesiets, Ivans Briesmiģais, Šeremetjevs no Vidzemes izveda visu un vergus…. pADOMJU kRIEVIJA , KOPŠ OKUPĀCIJAS IZVEDA MILJARDUS, ARĪ MANAS MĀTES GLABĀTO , NPELNĪTOS 1055 LATUS, PĒC KARA KATRU mēneša beigās vilcienam Rīga – Maskava piekabināja speciālu pasta vagonu ar 2 seifiem un diviem bruņotiem sargiem, izveda no LPSR Rīgas miljonus, nodevas Maskavai, pretim nesaņemot NEKO!. Kopš 1975. gada līdz1990. gadam mans sievasbrālis vadīja pašažiera vilcienu Rīga – Maskava līdz Sebežai, tālāk- Maskavas brigāde.. Par pārējām precēm Latvijai bija jānorēķinās kapeiku, kapeikā. Izlasi A.Suvorovs Ledlauzis, kāda laupīšana notika Eiropā! Krievi pēc 2. pasaules karu visā pasaulē ir pūtuši kara ogles., un tevis apdziedātā krīze Dienvidslāvijā ir KGB roku darbs, kas sadalīja Dienvidslāviju!!!ASV beidzot pielika treknu punktu!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Dina > austrisv 16.09.2014. 10.04

    Ha, ha, ha …. nabadzīte. Sen laikam savu psihiatru neesi apmeklējusi. Bezkaunība un agresivitāte šodien un tagad pirmām kārtām raksturo Rietumus un NATO. Šonakt jeņki kārtējo reizi ar aviāciju bumboja „dumpiniekus” Bagdādes pievārtē, tuvākajās dienās – arī Sīrijā. BEZ Sīrijas valdības piekrišanas.

    Ukrainas sakarā bezkaunība bija puča sarīkošana un agresija – viss tas, ko pučistu kliķe dara šobrīd valsts Dienvidaustrumos, ar armiju uzbrūkot puča opnentiem – it kā savas valsts pilsoņiem !??

    Ja gribi „sadot krieviem, ar ieročiem”, ko tu vēl sēdi Rīgā uz dīvāna. Kāpēc neesi pieteikusies kādā fašistu soda vienībā par „snaiperi” ? Vai tik ne tāpēc, ka ZINI – patiesībā tieši krievi kārtējo reizi sados Rietumu liekuļiem pa purnu. Kā tas vienmēr ir bijis.

    Kas attiecas uz līgumiem, tad jāievēro ir tie VISI un VIENMĒR nevis tikai tie, kuri konkrētajā brīdī Rietumiem ir izdevīgi. Un jāsāk ir ar Helsinku vienošanos, kura noteica, ka iejaukšanās citu valstu lietās un puču rīkošana nav pieņemama un netiks darīta. Rietumi PĀRKĀPRA starptautiskkos likumus. Tagad nav ko īdēt, jo viņi saņem ko pelnījuši un aukstais karš ar Krieviju ir pašu Rietumu CŪCISKAS rīcības SEKAS.

    Kas attiecas uz Ukrainu un Krimu – tur bija referendums. Kurā NEVIENS Rietumu muldoņa nav konstatējis nekādus pārkāpumus. Cilvēki paši izlēma un nobalsoja, ka nevēlas dzīvot valstī, kuru pārvalda varu vardarbīgi sagrābuši bandīti un izvēlējās atdalīties no šīs valsts. Atbilstoši tevis piesaukatjiem starptautiskajiem likumiem un ANO statūtiem, starp citu.

    Un pacenties nerunāt ukraiņu un krievu tautas vārdā. Tev mabv ne mazāko tiesību to darīt. Ga ukri, gan krievi paši izl;ems, ko daŗi ar savuiem vadoņiem. Un pagaidām izksatās, ka pirmie savu sivēnu-parasenko itik drīz pakārs pie kāda zara, kamēr otrais šobrīd ir viens no populārākajiem un atbalstītākajiem valstu līderiem pasaulē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > austrisv 16.09.2014. 13.43

    Bet krieviem neeksistē nevienas tautas suverenitāte. Bezkaunība un agresivitāte ir īpašibas, kas raksturo

    =========

    Krievijas cūku mēra simptomi.

    Apkarošanas pasākumi līdzīgi, kā Āfrikas cūku mēra gadījumā: pilnīga izkaušana un karantīna.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > austrisv 16.09.2014. 15.02

    Pelēkais Vilks

    Apkarošanas pasākumi līdzīgi, kā Āfrikas cūku mēra gadījumā: pilnīga izkaušana un karantīna.

    _____________

    Globāla atkrievošana.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > austrisv 16.09.2014. 11.25

    Kurā NEVIENS Rietumu muldoņa nav konstatējis nekādus pārkāpumus.

    ———————————————————-

    Jo neviens neatkarīgs novērotājs tajā vodeviļā nepiedalijās. Viss pasākums ir viens vienīgs starptautisko tiesību un demokrātisko normu pārkāpums.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu