Eirokomisārs Piebalgs iestājies "Vienotībā" • IR.lv

Eirokomisārs Piebalgs iestājies “Vienotībā”

67
Andris Piebalgs. Foto: Egons Ansbergs, F64

Piebalgs pēc darba Eiropas Komisijā sevi redz atgriežamies Latvijas politikā

Partijas “Vienotība” valde pirmdien vienbalsīgi nolēma šajā politiskajā spēkā uzņemt Eiropas Savienības attīstības komisāru Andri Piebalgu, aģentūru LETA informēja “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota.

“Vienotības” priekšsēdētāja Solvita Ābotliņa uzsver, ka Piebalga pieredze un idejas ir būtisks pienesums komandai, “partijai turpinot nostiprināties kā valsts un Eiropas līmeņa politiskam spēkam”. Viņa vērš uzmanību, ka Piebalgs ir pieredzējis diplomāts, profesionāls, zinošs, “pašmājās un starptautiskajā vidē cienīts un respektēts politiķis”.

“Mūs vieno kopīgas vērtības, mērķi un izpratne par Latviju kā drošu, stabilu un pārtikušu nacionālu valsti Eiropas attīstīto valstu saimē,” akcentē Āboltiņa.

Savukārt Piebalgs norāda, ka šoruden noslēgsies viņa darbs Eiropas Komisijā, un viņš sevi redz atgriežamies Latvijas politikā, kur Eiropā gūtā pieredze var izrādīties noderīga. “Pašreizējā situācijā esmu pārliecināts, ka Latvijai svarīgs ir katrs cilvēks, katra balss un līdzdalība ir vērtība,” klāsta Piebalgs.

Pašlaik “Vienotības” biedru skaits pārsniedz 2500. Latvijā darbojas 51 partijas reģionālā nodaļa, no kurām lielākās ir Rīgas, Jūrmalas, Ogres un Jelgavas nodaļas, kā arī partijas Jaunatnes organizācija.

“Vienotība” dibināta 2011.gada 6.augustā un ir pārstāvēta 67 Latvijas pašvaldībās – sešās pilsētās un 61 novadā. Savukārt 11 pašvaldībās partijas pārstāvji ir domes vadītāji, 14 – priekšsēdētāju vietnieki.

Piebalgs ES komisāra amatu ieņem kopš 2004.gada. Vispirms viņš pildīja enerģētikas komisāra pienākumus, bet kopš 2010.gada ir attīstības komisārs.

 

Komentāri (67)

ligakalnina 15.09.2014. 19.28

Piebalgs ļoti sakarīgs cilvēks, ar normālu eiropeisku domāšanu, kur tad viņam vēl stāties, varbūt ZZS vai NA, absolūti arhaiskās un totāli korumpētās partijās, un kļūt par Lemberga vai MNA pakalpiņu?

+22
-12
Atbildēt

13

    Ojārs > ligakalnina 16.09.2014. 11.55

    Agrāk viņš kalpojot kompartijai bija krievu okupantu pakalpiņš, tagad TUA tirgotāju, latviski nerunājošu banku īpašnieku sulainis.

    ////////////////////////////

    džeris: varbūt ZZS vai NA, absolūti arhaiskās un totāli korumpētās partijās, un kļūt par Lemberga vai MNA pakalpiņu?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 16.09.2014. 14.10

    beta

    un tas, manuprāt, ir lielāks noziegums, kā Citadeles atdošana par grašiem.

    _____________

    Neplēsīs ZRP(v) taču paši sev trīs ādas

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 16.09.2014. 10.16

    dzeris49 Piebalgs ļoti sakarīgs cilvēks, ar normālu eiropeisku domāšanu

    ——————————–

    Īsts eiropietis – komunists ar ilgu stāžu. Tāds pats kā tevis nīstie Lembergs un Brigmanis. Man grūti iedomāties normālu latvieti, kurš 22 gadu vecumā stātos komunistiskajā partijā. Par krieviem es nerunāju – tiem tā bija ikdienišķa padarīšana.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    ILZE > ligakalnina 16.09.2014. 14.13

    Bet

    izskatās, ka ES komisāra postenis ir īsts noziegums, ja to nav ieņēmis kāds no NA!

    ________________

    Ne jau nu čekistu piesmiets izdzimtenis, mīkstmiesis – kolorāds.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 16.09.2014. 11.21

    > Bet

    Kādā sakarā Tu piesauc Piebalga partijas piederību? Vai es kaut ar vārdu to pieminēju? Dziesma nav par krekliem, bet par sirdsapziņām…

    Piebalgs ir un ir pelēcība, un neko paliekošu, izņemot sačakarētu izglītības sistēmu, viņš Latvijai nav devis. Ja viņš stātos NA, brēktu skaļā balsī par NA neizvēlību.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 16.09.2014. 07.02

    “Piebalgs ir tipisks karjerists”

    ==

    Nez, man liekas, ka pat ļoti netipisks. Par tipisku drīzāk varētu uzskatīt Dombrovski.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    marmed > ligakalnina 15.09.2014. 20.11

    Dzeri,

    Piebalgs ir tipisks karjerists, ja tagad pie varas buutu ZZS vinsh staatos tur, ja NA tad tur… Eiropejiskaa domaashana uztrauc tikai taadus liberaljus-ekstreemistus, kaa tu :) diemzzeel arii tavaa V “eiropejiska domaashana” ir tikai maska, kas shobriid ir izdeviiga… redzees kas buus izdeviigs riit..

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 16.09.2014. 09.54

    izskatās, ka ES komisāra postenis ir īsts noziegums, ja to nav ieņēmis kāds no NA!

    Jebkuru, citu pataisīs par noziedznieku un karjeristu. Nožēlojami, tā sakot ja nav mans, tad noteikti noziedznieks un karjerists.

    bet Piebalgs bija tas cilvēks, kas nav mainījis kažoku un savus progresīvos uzskatus par ES!

    Un starp citu, LC bija tā partija, kura savulaik saeimā saņēma vēlēšanās vislielāko atbalstu- tātad tautas daļai, par LC bijušas labas cerības un domas. cita lieta, kas LC sačakarēja un esmu pārliecināta, ka Piebalgs jau nu tas nebija, jo kur tad tagad ir tādi Andri Bērziņi un citi vadošie no LC, kā Kehris utt.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 16.09.2014. 08.54

    > OT

    Piekrītu Tev pilnīgi!Piebalga Latvijā atstātās pēdas – neko lāga nezinošs un nespējošs funkcionārs. Izglītības sistēmu sačakarēja, un tas, manuprāt, ir lielāks noziegums, kā Citadeles atdošana par grašiem.

    Kad Ūdre līda par eirokomisāri, kā kompromisa figūra izvirzīts viņas vietā un atsēdējies siltos amatos Briselē. Briselē, kā jau milzīgā birokrātijā, vienkārši jāatsēž… Jā, apostījis Briseles gaisu un kā premjera padomnieks droši vien būtu gana labs, bet izskatās, ka Vienotība šo jefiņu taisīs par prezidentu, jo Āboltiņa sapratusi, ka pati netiks (ja vispār tiks Saeimā). Āboltiņa atkal līdīs spīkeros, jo tas jau tikpat kā prezidents pie atbilstošām situācijām…

    Piebalgs nav ne spilgts, ne harizmātisks, ne gudrs, tāda pat pelēcība kā Bērziņpapus. Runā gan drusku labāk, bet tāpat neko nepasaka.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 16.09.2014. 08.46

    Un kur bija visi nākamie IM, kāpēc to sistēmu neizlaboja?

    Es arī esmu pret skolēnu visatļautību, tiesības jāsamēro ar pienākumiem un atbildību, un tas jāmāca jau no mazotnes, bet, uzreiz pēc neatkarības, jau bija tāds laiks, kad likās, ka absolūti viss, kas ir Rietumos, ir pareizi, un tas ir jāpārņem, un tā bija kļūda, vajadzēja izturēties pret visu nedaudz kritiskāk.

    Un vispār, nosauc man kādu politiķi, kas, esot pie varas Latvijā, nav sadarījis kādas kļūdas, tādi vienkārši nav.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 15.09.2014. 20.39

    Karjerists, īstenībā, ne vienmēr ir kas negatīvs.

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    piziks > ligakalnina 16.09.2014. 07.18

    Dzeri, Tev aizmirsies, ka tieši izglītības ministra Piebalga laikā Latvijas skolās tika ieviesta skolēnu tiesību visatļautība, nekontrolētā pārvsarā pār pienākumiem, disciplīnu un pašdisciplīnu. Vienotība saziepējusies uz Piebalga nopelniem eirokarjeras spožumā, bet tiem, kuri uz zemes Latvijā, Piebalgs vispirms ir izglītības sistēmas eiropūdētājs, ar kura pesiomodernuma sekām izglītības sistēmā te palikušie cīnīsies vēl ilgi. Cerams, ka Vienotībai Piebalga uzlasīšanu vēlēšanās pieminēs, rīkojoties atbilstoši un pretēji Vienotības neapdomīgajām — vai tīši cūcīgajām, kārtējoreiz ciniskajām — cerībām. Un, ja Vienotība cer Piebalgu likt par kādu premjeru vai Prezidentu, atliek cerēt, ka vismaz skolotāji daļai sabiedrības Vienotības cūcību atgādinās ar Piebalga rīcībām, ministrējot izglītību.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    marmed > ligakalnina 15.09.2014. 21.44

    Piekriitu. Negatiivs ir fanaatisms, neatkariigi no taa vai tas ir islamistu vai liberaalju.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

putekliic 15.09.2014. 18.53

Nu, tātad, nākamais premjers vai pat prezidents. Vismaz varēs sakarīgi publiski izteikties.

+16
-8
Atbildēt

5

    janis17 > putekliic 15.09.2014. 19.04

    pārāk pragmatisks

    +4
    -16
    Atbildēt

    0

    ILZE > putekliic 15.09.2014. 21.26

    aivarsk

    pārāk pragmatisks

    ______________

    Normāls, no ZRP(v)/SC pociem īpaši neatšķirsies. Prieks par kontrabandistu Agafonovu, ko SC piekomandēja sugas brāļiem, ZRP(v), kā toreiz PCTVL nolēma spēcināt čekas pidara, Šļesera bandu ar pieciem saviem deputātiem.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    kristrun > putekliic 15.09.2014. 19.23

    Andrjuša, kur tas zvanīts, ka patreizējais prezidents, lai nu kā viņš izsakās – sakarīgi, vai mazāk sakarīgi, jauno valdību uzdos sastādīt tieši, vēlēšanās padsmit procentus balsu ieguvušajai, vienotībai? Versiju, ka Piebalga kungs pie jebkura Saeimas sastāva varētu iegūt 51% atbalstu, es pat nesākšu komentēt.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    efeja60 > putekliic 15.09.2014. 22.25

    Nākamais genseks.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    austrisv > putekliic 16.09.2014. 09.46

    Kur tad teikts, ka Piebalgs pretendē uz premjera amatu?

    Viņš ir gudrs cilvēks un labi saprot, ka nepārzin Latvija ssituāciju un pats to ir teicis!

    Nav jau kā Sudraba kas sadarbojusies jau labi sen ar kremliniem un , kā tur sauc to nepilsoņu bandas vadoni, ar kuru jau sen draudzējas. Pat savu kustību bija saorganizējusi tā G. dzīvoklī, un nu abi draudziņi tusē pa veikaliem, kā labi paziņas un draugi!

    Kur nu Piebalgam līdz šo abu līmenim. nepieminēšu Sudrabas lielo mīlestību uz Stepašku un citiem kremļa emisāriem, kuri te atbraukuši bija uz Maskavas namu ar plašām lekcijām.

    grostiņ, paskaties pats uz sevi, un savu elku Sudrabu, ko, protams, tu slavēsi.

    Muļķu zemē jau muļķu netrūkst, kas pēc saeimas vēlēšanām atmodīsies, kā parasti. gluži tāpat kā būs ar Zatlera partiju, bet muļķi jau to neredz, jo neseko tādiem Sudrabas dzīves atklātiem gājieniem, kas jau sen ir redzami TV ekrānos un citos masu saziņas līdzekļos, izņemot, protams Š&Š un L. presi

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

oktaavs 15.09.2014. 20.12

Ne pārāk ticu Piebalga Latvijas īstenajam patriotismam, jo parāk ilgi viņš ir burzījies Eiropas gaiteņos un amatos. Bet tieši tas arī ir lielais pluss, jo tieši tāpāc viņš labi pazīst drēbi un visas zemtepiķa sarunu nianses. Kā ārlietu ministrs viņš būtu ideāls, bet ne vairāk. Pieļauju, ka tāds arī ir šī gājiena mērķis. Nav nekas pretī, ja izdosies.

Par prezidentu Piebalgs neder nekādā gadījumā un cerams, ka konsultanti vēlreiz apskaidros vārda “harizma” nozīmi.

+11
-6
Atbildēt

2

    austrisv > oktaavs 16.09.2014. 09.57

    Gan jau Rinkevičs un Makarovs savus posteņus saglabās un turpinās būt darbos draudzīgi ar lielo kaimiņzemi.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    efeja60 > oktaavs 15.09.2014. 22.28

    A kur ta Rinkeviču liks? Penzijā?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu