Noraida VL-TB/LNNK priekšlikumu pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem • IR.lv

Noraida VL-TB/LNNK priekšlikumu pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem

189
SC deputāti Saeimā balso pret Nacionālās apvienības ierosinājumu pārtraukt izniegt termiņuzturēšnās atļaujas. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

SC: šis faktiski ir Latvijas mēģinājums vienpusējā kārtā ieviest sankcijas pret Krieviju

Saeima ceturtdien noraidīja Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) izstrādātos grozījumus Imigrācijas likumā, kuri paredz, ka valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā ir nepieciešams tūlītēji pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

Par balsoja 20 Nacionālās apvienības, daži ZZS un pie frakcijām nepiederošie deputāti, pret bija 34, galvenokārt SC frakcijas deputāti, atturējās 25 deputāti.

“Ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, kas apdraud mieru Latvijā un visā Eiropā, kā arī statistiku, kas liecina, ka lielāko daļu no termiņuzturēšanās atļaujām izsniedz tieši Krievijas pilsoņiem, VL-TB/LNK uzskata par nepieļaujamu vilcināšanos ar uzturēšanās atļauju aizliegumu. Šodien tas ir nacionālās drošības jautājums,” bija teikts politiskā spēka paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem, vēsta LETA.

Nacionālās apvienības deputāti grozījumu nepieciešamību pamatoja, uzsverot, ka persona, kura atbilstoši Imigrācijas likumam iegūst termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, vienlaikus iegūst arī noteiktu ekonomisku ietekmi valstī un caur to arī iespēju ietekmēt Latvijā notiekošos politiskos un sociālos procesus, kā arī iespēju ietekmēt publiskās informācijas apriti.

Šajā situācijā, kad Krievijas izraisītā militārā konflikta virzība un ilgums nav paredzami, Latvija nedrīkst lieki riskēt un radīt sev papildu nacionālās drošības apdraudējumus, uzsvēra VL-TB/LNNK un aicina nekavējoties papildināt Imigrācijas likumu, nosakot, ka termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Krievijas pilsoņiem tiek apturēta sakarā ar starptautisko tiesību normu pārkāpšanu no Krievijas puses, veicot agresiju pret Ukrainu.

Saeima noraidīja šo piedāvājumu, lai arī vēl trešdien koalīcijas partneri solīja nodot to izvērtēšanai komisijās. Savukārt nedēļas sākumā satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) pēc koalīcijas padomes sēdes uzsvēra, ka par šo ieceri vēl nepieciešamas diskusijas, nepieciešams izvērtēt finansiālo ietekmi, tāpat ir vajadzīga papildu analīze no drošības iestādēm un Nacionālās drošības padomes, vai tiešām tas ir lielākais drauds un atrisinātu jautājumus, kas saistīti ar nacionālo drošības apdraudējumu.

Savukārt opozīcijā esošās apvienības “Saskaņas centrs” Saeimas frakcijas deputāti iebilda pret iniciatīvu “atņemt tiesības Krievijas pilsoņiem, kuri investē nozīmīgas summas Latvijas ekonomikā, saņemt termiņuzturēšanās atļaujas mūsu valstī”. Nacionālās apvienības priekšlikums “faktiski ir Latvijas mēģinājums vienpusējā kārtā ieviest sankcijas pret Krieviju, un tas var draudēt ar Maskavas atbildes reakciju”, uzskata “Saskaņas centra” deputāts Aleksandrs Sakovskis.

Jau ziņots, ka 1.septembrī stājās spēkā Saeimas maijā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz līdz 250 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma minimālo vērtību, par kura iegādi var iegūt termiņuzturēšanās atļauju. Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai nodotie grozījumi Imigrācijas likumā sākotnēji paredzēja šo darījumu slieksni noteikt 150 000 eiro apmērā. Parlamentārieši nolēma palielināt šo slieksni, kā arī vienojās atteikties no iepriekš paredzētas kvotu sistēmas.

 

Komentāri (189)

Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 09.46

Krievija ir okupējusi daļu Ukrainas, bet Vienotība, SC, ZZS un RP uzskata, ka jāturpina pārdoties Krievijai. KAUNS!

+35
-14
Atbildēt

39

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.36

    …Jāni Iesalniek…tātad – cittautieši un konkrēti – krievi = var iegādāties īpašumus bez kādām TUA, saņemt vīzas trīs mēnešus uzturēties Latvijā un…pēc vislatviešu ieskata – ietekmēt ar savu klātbūtni Latvijas politisko un ekonomisko vidi…

    ….kāda ir valsts kontrole šādām personām, kuras nevēlas saņemt TUA, bet tikai iegādāties īpašumus?….kāpēc tas neuztrauc vislatviskāko partiju Latvijā?….TUA saņēmējiem tomēr ir jāiziet zināms DP iestāžu filtrs…

    … PMLP veiktās investoru aptaujas rezultāti rāda, ka 61% no respondentiem Latvijā plāno uzturēties pāris mēnešu gadā, 19% – pastāvīgi, 18% – pāris nedēļu gadā….tātad – interese par atrašanos Latvijā atbilst 90 dienu vīzu saņēmējiem, kuri īpašumus iegādājušies bez kādām TUA un par kuriem mums nav pilnīgi nekādas informācijas….

    …ja Jūs tas neuztrauc, neinteresē, uzskatāt par mazsvarīgu – vai tomēr TUA izsniegšanu neizmantojat kā savas partijas reklāmas karodziņu?…

    +13
    -21
    Atbildēt

    0

    ILZE > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 12.48

    zirnekliene Šeloba

    tas nozīmē, ka viņa uzskata, ka TUA pircēji nerada problēmas.

    _________________

    Gluži otrādi, viņas klients, piedzēries mazizvēlīgs krievs.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    ILZE > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 12.11

    zanE …

    ja jau NA uzskata par bīstamām TUA, kas tiek kontrolētas no DP puses

    _____________

    Nekas nav jākontrolē, vienkārši nolādētiem mērgļiem, ZRP, un tai pievienotiem alkatīgiem lopiem no Vienotības ir jāpārtrauc krievu ievazāšana Latvijā. Visu to izdzimteņu dzīvības nav tik vērtas, lai to dēļ vēl viens lieks krievs nonāktu Latvijā.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.02

    ….Jāni Iesalniek…lūdzu izskaidro sabiedrībai, Tu taču esi jurists – kāda ir kārtība ar īpašumu iegādi mūsu valstī:

    a) vai īpašumu VAR iegādāties nesaņemot termiņuzturēšanās atļauju?

    b) vai īpašums jāiegādājas PIRMS termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanas?

    c) cik īpašumus un par kādu summu iegādājušies cittautieši bez termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas?

    +14
    -20
    Atbildēt

    0

    Evita > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.14

    Esat parliecinats ka prom, un nevajag aizmirst Straume bija sis partijas lideris.

    +11
    -16
    Atbildēt

    0

    ILZE > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.44

    zirnekliene Šeloba

    Kāds sakars TUA ar Straumi?

    ______________

    “TUA” ir nekorekts apzīmējums, jo kremļa mauku, RP/V, ievazātos krievus arā vairs nedabūt. Līdz “termiņa” baigām atradīsies zanEs no Latvijas autoostām, kas noslēgs ar cilvēces pabirām fiktīvās laulības. Pareizāk būtu UA.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 11.41

    …andrej….mani interesē – kāpēc NA šo problēmu nesaredz un viņus tas neuztrauc?….ja jau NA uzskata par bīstamām TUA, kas tiek kontrolētas no DP puses, bet parastie NĪ tiek uzpirkti bez kādas kontroles, kā to apliecina Jānis Iesalnieks, tad….atliek secināt, ka NA uztrauc TUA tāpēc, ka tām pievērš pastiprinātu uzmanību un viņi vēlas atgriezties pie vecās kārtības – “bezkontroles”….jautājums – kāpēc NA līdz šim šo jautājumu nav aktualizējuši?…

    +12
    -16
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 12.02

    ….andrej…tā kā nespēj atbildēt, tad – TUA apkarošana ir tikai NA reklāmas sauklis, kurš nomainījis “demogrāfijas ultimātus”?…

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    ILZE > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.11

    andris_rivaner

    Piemeram Straume, Makarovs, so sarakstu var turpinat.

    ___________

    Straumes, makarovi, bordāni no NA ir prom, ZRP, kurai pievienojušās

    Vienotība pabiras, tie izdzimteņi sēž pirmās rindās un nosaka vektoru.

    +11
    -14
    Atbildēt

    0

    Evita > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 09.55

    Lemumi ir japienem istaja laika, istaja bridi. Nevis emociju bridi, bet protams atlaujas ir japarstaj izsniegt.

    +13
    -16
    Atbildēt

    0

    ILZE > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.13

    zanE ….

    Jā cik īpašumus un par kādu summu iegādājušies cittautieši bez termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas?

    _______________

    Runa nav par cittautiešiem, bet gan kremļjaģu: Zatļera, Dombrovska un Pabrika sugas brāļiem, krievu bandītiem un čekistiem.

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 22.06

    ….aivarsk…nedaudz saņemies – neizdiskutēta un nepārdomāta TUA izsniegšanas apturēšana skar valsts budžetu…kur ir NA priekšlikumi, kā aizlāpīt pēkšņi radušos robu budžetā?…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Evita > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 09.49

    Piekritu par Krierviju un RP. Tacu nepiekritu par Vienotibu un ZZS, kaut gan ari sinis partijas ir kangari, tapat ka VL-TB/LNNK. Piemeram Straume, Makarovs, so sarakstu var turpinat.

    +13
    -15
    Atbildēt

    0

    dro > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 14.21

    …19% – pastāvīgi, 18% – pāris nedēļu gadā….tātad – interese par atrašanos Latvijā atbilst 90 dienu vīzu saņēmējiem, kuri īpašumus iegādājušies bez kādām TUA …

    ____________

    Jā, zanĪt, Rīgā gaiss jau tik piesārņots, ka smēķešana vairs nevar nodarīt nekādu papildus kaitīgumu:):):)

    Ja visuesi pieradusi pārmest NA, tad izlasi šodienas IR rakstu par onkoloģisko slimību apkarošanas veiksmes stāstu V vadībā:)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    Katram savs Mistrals….. Tagad LV var sēdēt maliņā un klusēt lupatiņā. Mums vairs nav pilnīgi nekādu tiesību rūkt par Francijas nevēlēšanos pateikt lielu NĒ kuģa pārdošanai vai Vācijas koķetēriju…. Par čehiem utt. nemaz nerunājot….
    Man ir kauns.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 21.58

    ….andrej…lasi Satversmi:

    55. Ministru kabinets sastāv no ministru prezidenta un viņa aicinātiem ministriem.

    …Ministru prezidentam tiesības izvēlēties ministrus devusi Latvijas Valsts Satversme…NA savu iegribu dēļ gatavi ignorēt arī Valsts Augstāko Likumu?…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    1) jā, ja vien tā nav lauksaimniecības zeme, kur dažādi ierobežojumi;

    2) ja uz atļauju pretendē sakarā ar iegādātu NĪ, tad tas ir jāiegādājas pirms pieteikšanās uz TUA saņemšanu;

    3) šādas statistikas man nav.

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 22.05

    reāli uzjautrināji…. :))))

    //////////////////////////

    zani: NA savu iegribu dēļ gatavi ignorēt arī Valsts Augstāko Likumu?…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 22.43

    ….Klusais…nuja, diemžēl… :)

    …taču spert kāju pie zemes, ja MP izmanto Satversmē dotās tiesības (Bordāna gadījums) – kaprīzu bērneļu uzvedība…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 14.24

    zanE….ja jau NA uzskata par bīstamām TUA, kas tiek kontrolētas no DP puses…

    _____________

    Tavi meli jau Maskavas TV līmenī:) Cik reizes Vienotības Latkovskis LTV jau žēlojies, ka TUA pircēju pieplūdums tik liels, ka DP netiek galā?

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > Paldies par apsveikumiem! 12.09.2014. 12.26

    Zane, kāpēc tad nenodevāt komisijām?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 20.54

    Kad runa bija par Bordāna aiziešanu no valdības, koalīcijas līgums pēkšņi bija kļuvis antikonstitucionāls, vai ne?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Straume un Makarovs jau sen nav TB/LNNK.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 11.57

    zane…

    Mani interesē, vai Vienotībai viss Tevis minētais ir problēma?

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 21.37

    Zane Bez iepriekšējas saskaņošanas Sadarbības padomē neiesniegt Saeimā likumprojektus, kas skar Valsts pamatbudžetu, speciālos budžetus vai budžeta tiesības,

    ——————-

    bija grozījumi budžetā jāizskata?

    nē, sapratu, opozīcija iesniedza. Īstā koalīcija nobalsoja “pret”.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 20.52

    škidrs tas vienotības aunu bars

    jā credo – Zanei pat dzeris49 nenāca palīgā

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 19.11

    ….vēl – jautājums Jānim Iesalniekam:

    ….iepazīstoties ar Jūsu partijas iesniegto likumprojektu, pievērsu uzmanību 6.punktam – Kādas konsultācijas notikušas, sagatavojot likumprojektu?

    Konsultācijas nav notikušas.

    http://titania.saeima.lv/LIVS11/saeimalivs11.nsf/0/D9ED085F78B5B44EC2257D49002DC0FB?OpenDocument

    ….kas rakstīts Koalīcijas Sadarbības līgumā?…

    4.2. Bez iepriekšējas saskaņošanas Sadarbības padomē neiesniegt Saeimā likumprojektus, kas skar Valsts pamatbudžetu, speciālos budžetus vai budžeta tiesības, grozījumus Valsts valodas likumā un citos likumos, kas regulē valodas lietojumu, un tādus likumu grozījuībmus, kas skar mācību valodu

    skolās, kuras īsteno programmas mazākumtautību valodās, kā arī neatbalstīt šādus likumprojektus, ja tos iesniedz opozīcija.

    …protams, vai gan NA ir bijis svarīgs Sadarbībības līgums, tā un koalīcijas partneru respektēšana, ja svarīgākas ir partijas bezmaksas reklamēšanās iespējas…

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Nu kuram PM ir bijusi tāda laime ? :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 12.20

    zanīt, Tavi retoriskie jautājumi ir no dažu laucinieku sērijas “Kāpēc tieši Lembergu tiesā, ja citi lielzagļi nav notiesāti?”.

    Lūdzu tikai vienu atbildi – vai šie (Tevis uzdotie) jautājumi tieši Tavai Vienotībai ir svarīgi un kā Tava partija gatavojas tos risināt?

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

    zane – klau , nomierinies , tas bija jau sen … piefiksē , atceries un ej tālāk… tāda ir dzīve .

    P.S. Un izdari secinājumus :) :) :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 12.25

    Ja zanE apgalvo, ka TUA tirdzniecība var būt tikai kādas partijas “PR lieta”, tas nozīmē, ka viņa uzskata, ka TUA pircēji nerada problēmas.

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.39

    zināšanai: Straume nekad nav bijis Naciionālajā Apvienībā un jau deviņus gadus nav arī TB biedrs.

    +20
    -15
    Atbildēt

    0

    Vo vellos, pats fīrers ieradies nodot komandu savam aunu baram. Šķidrs tas aunu bars, vien 5-6 galvas, bet pēc komanda blēt vēl pieprot. Un tas ir arī viss.

    Diskutēt ar tādiem, lieka laika tērēšana, šiem mugurkauls pa taisno smadzenēs iedūries, tāpēc smadzeņu darbība paralizēta. Bundzinieki, ibio.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs…kāpēc Vienotība nerisina šos jautājumus?…

    ——————

    Patiešām labs jautājums! Es saprotu, ka vieni neko izdarīt nevar, bet ja nevar tad ir jāaiziet nevis jāsēž blakus un jānoskatās! Līdzdalība noziegumos ir krimināli sodāms pasākums!

    +19
    -13
    Atbildēt

    0

    gliters > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.16

    Kāds sakars TUA ar Straumi? Jeb tas ir veids, kā novērst sarunu no TUA?

    +20
    -12
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.42

    zane, ja viss tevis citētais ir problēma mūsu valstij, un tā jūs uztrauc, tad kāpēc Vienotība nerisina šos jautājumus? Jums taču ir premjers un vesels bars ministru.

    +20
    -12
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 11.09

    “TUA” ir nekorekts apzīmējums, jo kremļa mauku, RP/V, ievazātos krievus arā vairs nedabūt. Līdz “termiņa” baigām atradīsies zanEs no Latvijas autoostām, kas noslēgs ar cilvēces pabirām fiktīvās laulības. Pareizāk būtu UA.

    ———————-

    tieši tā. Tās ir Uzturēšanās Atļaujas. Vai tiešām Vienotībā kāds ir tik naivs un tic, ka piecus gadus pēc nebūt ne lēta nekustamā ipašuma nopirkšanas, šie kolonisti pametīs savus īpašumus un atgriezīsies Krievijā?

    +22
    -13
    Atbildēt

    0

    gliters > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 10.15

    Demagoģe zanE atkal uz skatuves… Un atkal tēlo muļķi, kas nesaprot, ka krieviem vajag tieši uzturēšanās atļaujas un īpašumus tie pērk gkārt tāpēc, lai tās iegūtu. V sponsori tas gan nav noslēpums un lūk tāpēc viņi turas pie TUA tirgošanas ar zobiem un nagiem.

    Tā ka uzspraud savus jautājumus uz nagliņas.

    +26
    -12
    Atbildēt

    0

    gliters > Paldies par apsveikumiem! 11.09.2014. 09.51

    Velns rāvis!!!!! Ja V un ZZS nav kangaru partijas, kāpēc tās neļauj izbeigt Krievijas 5. kolonnas palielināšanu?!

    Nevajag te nodarboties ar demagoģiju par Straumi un Makarovu, jautājums ir par atbalstu/noliegumu Latvijas kolonizācijas turpināšanai no Krievijas puses. Tās partijas, kas to atbalsta ir nodevēji – viennozīmīgi.

    +28
    -11
    Atbildēt

    0

gliters 11.09.2014. 09.58

“Nevis emociju bridi, bet protams atlaujas ir japarstaj izsniegt.”

Nu tad jāpārtrauc un viss – var arī bez emocijām. Tas, kurš mēģina apgalvot, ka vēl joprojām nav “īstais brīdis”, ir nelietis un nodevējs.

+26
-12
Atbildēt

17

    Evita > gliters 11.09.2014. 10.19

    Varbut vispirms vajadzetu sagatavot valsti, atbildes sankcijam, un tad pienemt tadus lemumus, un vajag paskatities stenogrammas, kurs ka balsoja, kad vispar tika pienemts sis likums, izradisies ka lielie blaveji bija par, tagad kad viens otrs savu ipasumu notirgojis, tad protams stop.

    +10
    -20
    Atbildēt

    0

    ILZE > gliters 11.09.2014. 12.15

    andris_rivaner

    Man liekas ka ne, es atbalstu atlauju izsniegsanas partrauksanu, tacu ne tada veida.

    _____________

    Jebkādā veidā, pat ja tāpēc visi ZRP(v) lopi būtu jāsašķeldo un jāpārstrādā biogāzē.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    andris902 > gliters 11.09.2014. 12.00

    ….Andri….šaubos, vai Tevi šeit kāds sadzirdēs…

    +9
    -15
    Atbildēt

    0

    dro > gliters 11.09.2014. 15.04

    zirnekliene Šeloba Piebalsojam SC?

    _______________

    Vai tad nu pirmo reizi. Aizmirsi kāds atbalsts bija mēģinājumam veidot koalīciju ar SC?

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    Evita > gliters 11.09.2014. 11.52

    Vai tad es teicu ka Vienotiba ir kaut ko veikusi, protams ka ne, runa bija par to vai veids, ka partraukt izsniegt atlaujas ko piedava tevzemiesi, ir pareizs un pienemams.Man liekas ka ne, es atbalstu atlauju izsniegsanas partrauksanu, tacu ne tada veida.

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    Evita > gliters 11.09.2014. 10.42

    Runa ir par to ka nevajag blaustities no tribines, bet gan darit, pats aizliegums neko nemainis, tiesi tapat, ka ar pareju uz apmacibu latviesu valoda. Ir vajadzigi reali darbi, nevis runas no tribinem, bez tam var iztikt.Vajag paanalizet VL-TB/LNNK balsojumus, un tad redzesim, ka ar blausanu pirmajas rindas, bet ar darbiem ta pasvaki.

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > gliters 11.09.2014. 16.13

    Jāpārtrauc izdot, nepārtraucot izdot – šī varētu būt vienotības politpērle. Pārfrāzējot, lai vilks būtu paēdis, bet kaza paliktu gaišā atmiņā…

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > gliters 11.09.2014. 14.33

    andris_rivaner. 90. gados plānoja, ka pāreju uz vispārējo izglītību latviešu valodā jāpabeidz līdz 2004. gadam. Nebūtu politikā ienācis JL, nebūtu pat palielināts valsts valodā apgūstamo priekšmetu skaits, bet tagad kremļa bazūņu un Vienotības līdzskrējēju nozombētie to uzskata par radikālismu.

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 11.09.2014. 13.19

    “ari es piekritu BET, ka vienai TUV butu jasak makasat, no miljona,”

    Jā, kā tad… Un V to akceptēs, vai ne? Prasīt miljonu nozīmē gandrīz to pašu, ko pārtraukt vispār, turklāt “Vējziedu” u.c. spoku ciematu trušubūrus pa tādām cenām nekad neizdosies pārdot. Tie krievi, kas var maksāt miljonu, LV īpašumus nepirks – tajā pašā Spānijā būs lētāk.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    Evita > gliters 11.09.2014. 12.39

    Kapec nepiedavaju, piedavaju ari es piekritu BET, ka vienai TUV butu jasak makasat, no miljona, nopirktu desmit pa gadu, butu papildinajums valsts, ka ari drosibas iestadem butu vieglak uzraudzit, un parbaudit kas perk, par kadu naudu, un ta luk reali butu noversts apdraudejums valstij, ka ari papildinata kase, bet vienkarsi blaustities un aizliegt, ta gan ir demagogija.

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 11.09.2014. 12.01

    “Vai tad es teicu ka Vienotiba ir kaut ko veikusi, protams ka ne, ”

    Nu lūk… Un arī nepiedāvā konkrētu risinājumu, kā to veikt.

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > gliters 11.09.2014. 10.35

    Kur palikušas runas par V augsto intelektuālo potenciālu?

    ———-

    Tagad ir jauns, vienkāršai tautai labāk saprotams lozungs: Vienotība zog mazāk! :)

    (skat. tepat augstāk komentāros)

    +17
    -13
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > gliters 11.09.2014. 12.32

    Varbūt, izņemot tavas šaubas, zanE, tev ir kas konkrēts sakāms, par Vienotības iniciatīvām jautājuma risināšanā?

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 11.09.2014. 10.58

    andris_rivaner

    “Ir vajadzigi reali darbi, nevis runas no tribinem, bez tam var iztikt.”

    Tipiska V demagoģija ir nosaukt jebkurus V sponsoriem netīkamos priekšlikumus par “bļaustīšanos no tribīnes” un tipisks V darbības veids ir nolikt šos priekšlikumus dziļi atvilktnē.

    Un tā “Šlesera – Dombrovska pakta” rezultātā UA ir dabūjuši jau ap 80000 kolorādu, bet latvieši spiesti braukt projām. Bet V mērķis jau tieši ir iztīrīt Latviju no latviešiem un notirgot Krievijai.

    +17
    -12
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > gliters 11.09.2014. 11.39

    andris_rivaner: “Ir vajadzigi reali darbi,”

    Kādus reālus darbus, jūsu konstatētās problēmas (“Terminuzturesanas atlaujas ir japartrauc izsniegt”) ir veikusi Vienotība?

    +19
    -11
    Atbildēt

    0

    Ojārs > gliters 11.09.2014. 10.31

    andris_rivaner Varbut vispirms vajadzetu sagatavot valsti, atbildes sankcijam,

    —————

    attopies, mīlīt, vai kolonistu iepludināšanas apturēšana ir sankcijas pret Krieviju? Kur palikušas runas par V augsto intelektuālo potenciālu? :)

    +22
    -12
    Atbildēt

    0

    gliters > gliters 11.09.2014. 10.27

    Piebalsojam SC? Tās nav nekādas “sankcijas”, bet elementārs drošības pasākums. Mums nav nekāda starpvalstu līguma ar Krieviju par TUA tirgošanu – vai tigot vai netirgot TUA ir Latvijas iekšējā lieta. Protams, ka Krievija tā neuzskata, bet tad jau varbūt atzīsim arī Krimas aneksiju, jo Krievija uzskata, ka tai ir tiesības uz Krimu?

    Kādas būs un vai būs “pretsankcijas” no Krievijas puses, mēs varam tikai minēt, tā ka par kādu “gatavošanos” ir lieki runāt. Un jebkurā gadījumā lābāk Krievijas sankcijas, nekā Krievijas 5. kolonnas skaitliskais pieaugums.

    +24
    -13
    Atbildēt

    0

janis17 11.09.2014. 10.59

Kā Atis Lejiņš var izskaidrot savu šīsdienas balsojumu????

http://www.lejins.lv/2013/05/23/maiga-kolonizacija-latvija/comment-page-1/

+24
-10
Atbildēt

10

    ILZE > janis17 11.09.2014. 11.20

    andrejs Pirms vēlēšanām atsevišķiem V deputātiem parasti uznāk īslaicīgas patriotisma lēkmes… :)

    ______________

    Īpaši labi sanāca prokremlisko izdzimteņu, PR/V, cirks ar Loginova atbrīvošanu.

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    dro > janis17 11.09.2014. 14.48

    betiacelmale. Teiksim Padošanās, vai Atdošanās, vai – visprecīzāk – Pārdošanās patrioti.

    _______________

    Vienotība salīdzinājumā ar TP savus pakalpojumus sniedz lētāk, bet tagad jau laikam jārunā par visaptverošu pārdošanos. Maximas traģēdija kalpoja par iemeslu Dombrovska novākšanai, kas līdz šodienai panākts “rīcīspējīgās” saeimas un valdības vadībā? Maxima noalgojusi 12 krutākos advokātus un izslēgts, ka tiesas izdevumus piespiedīs segt cietušos. Vainīga, protams, būs NA:)

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    andris902 > janis17 11.09.2014. 11.55

    …andris_rivaner…lieki skaidrot šeit sanākušajiem urrāpatriotiem, jo viņu partija nostrādājusi uz reflektorajiem kairinātājiem un…tad vairs argumenti nav vajadzīgi…ir tikai impulsi…

    …diemžēl, neviens no viņiem neatbildēs uz uzdotajiem jautājumiem un…atbildes, kā redzi – viņiem nav svarīgas…

    +11
    -15
    Atbildēt

    0

    Evita > janis17 11.09.2014. 11.15

    Runa jau nav par to vai partraukt izsniegt TUA, bet gan ka to izdarit labak.

    +10
    -13
    Atbildēt

    0

    ILZE > janis17 11.09.2014. 11.22

    zirnekliene Šeloba

    V/RP nebūt neintersē, “kā to izdarīt labāk”

    _______________

    Visnekaitīgākais izvarošanas veids.

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Alise > janis17 11.09.2014. 12.23

    zanE, aizejiet twiterī ar Liānu Langu parunāt par reflektorajiem kairinājumiem. Viņa jau šodien pateica, ka bija ilgi domājusi, par kuru no diviem izšķirties, un šodienas balsojums ir izšķīris viņas izvēli.

    Un tās muldēšanas par reflektorajiem kairinājumiem, par NA histērijām un tamlīdzīgas lietas jums vienmēr nāk ārā, kad nav loģisku argumentu, ko likt pretī.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > janis17 11.09.2014. 12.43

    “…šeit sanākušajiem urrāpatriotiem” pie kuriem zanE noteikti sevi nepieskaita, pretīm stāv laikam kādi citi, varbūt pat sevi arī par patriotiem saucošie. Teiksim Padošanās, vai Atdošanās, vai – visprecīzāk – Pārdošanās patrioti.

    +13
    -11
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 11.09.2014. 11.22

    Īpaši labi sanāca prokremlisko izdzimteņu, RP/V, cirks ar Loginova atbrīvošanu.

    ———————

    Tieši tā – cirks. Brīnišķīgi zinot, ka krieviem RBO valdē ir tieši 50% balsu…

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    Ojārs > janis17 11.09.2014. 11.03

    Aivar, pievērs uzmanību raksta publicēšanas datumam, pagājušā gada maijs – tieši pirms RD vēlēšanām. Pirms vēlēšanām atsevišķiem V deputātiem parasti uznāk īslaicīgas patriotisma lēkmes… :)

    +16
    -11
    Atbildēt

    0

    gliters > janis17 11.09.2014. 11.19

    “Saeima noraidīja šo piedāvājumu, lai arī vēl trešdien koalīcijas partneri solīja nodot to izvērtēšanai komisijās.”

    Atkal melo – V/RP nebūt neintersē, “kā to izdarīt labāk”, V/RP to nevēlas darīt vispār.

    +17
    -11
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu