PVO: Ukrainai nav pilnīgi nekādu vakcīnu krājumu • IR.lv

PVO: Ukrainai nav pilnīgi nekādu vakcīnu krājumu

29
Ukrainas pilsētiņas Avdejevkas, kas atrodas netālu no Doņeckas, slimnīcas medicīnas māsa rāda izpostīto palātu. Foto: EPA/LETA

Tas rada bažas, ka Ukrainā varētu uzliesmot poliomielīts

Ukrainai nav pilnīgi nekādu vakcīnu krājumu un trūkst daudzu medikamentu, otrdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot par ārkārtas situāciju veselības aprūpes jomā.

“Ukrainai nav vakcīnu (..). Viņiem noliktavās nav nekādu vakcīnu,” norādīja PVO Ukrainas nodaļas vadītāja Dorita Nitzana, piebilstot, ka pat vēl pirms Austrumukrainas krīzes valstī bijis zems imunitātes pārklājums.

Vakcīnu trūkums rada bažas, ka Ukrainā varētu uzliesmot poliomielīts, kas parasti parādās konfliktu plosītās valstīs.

ANO dati liecina, ka Austrumukrainas konfliktā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 2700 cilvēku un vairāk nekā pusmiljons cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

Kaujās ievainoti aptuveni 7000 cilvēku, bet 32 slimnīcas vairs nestrādā ar pilnu jaudu. 17 no tām tikušas apšaudītas un izpostītas.

Nemierīgos Doņeckas un Luganskas rajonus pametuši līdz pat 70% medicīnas darbinieku, bet vajadzības veselības aprūpes jomā ir milzīgas, norādīja Nitzana.

PVO un tās partneri plāno paplašināt savus veselības aprūpes dienestus Ukrainā un plāno nodrošināt medicīnisko palīdzību un medikamentu piegādes aptuveni 340 000 cilvēku.

 

Komentāri (29)

Inese 10.09.2014. 09.43

Protams, ka nav, jākaro taču, iznīcinot mierīgos civiliedzīvotājus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu