Igaunijas konsule tiekas ar nolaupīto Drošības policijas darbinieku • IR.lv

Igaunijas konsule tiekas ar nolaupīto Drošības policijas darbinieku

50
Nolaupītais Igaunijas drošībnieks Estons Kohvers. Foto no "Postimees.ee"

Nolaupītais drošībnieks saņēma ziņu, ka Igaunija viņu atbalsta

Igaunijas konsulāta Maskavā pārstāve Signe Mateusa satikās ar Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieku Estonu Kohveru, kurš atrodas apcietinājumā Maskavā Lefortovas cietumā, otrdien paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

Kopš aizturēšanas Kohveram nav bijis ļauts sazināties ar Igaunijas valdības amatpersonām. Sakari ar viņu pazuda piektdien, kad viņš pie Luhamā robežpārejas punkta izmeklēja ar kontrabandu saistītu noziegumu. Nākamreiz viņš tika redzēts tikai Krievijas televīzijā, ziņo LETA/ERR. Igaunijai ir abpusēja vienošanās ar Krieviju, ka 72 stundu laikā jānodrošina tikšanās ar cietumniekiem. Tas netika izdarīts.

Paets norādīja, ka Kohvera veselība ir laba. “Svarīgā daļa ir tā, ka pirmo reizi kopš viņa aizturēšanas viņš redzēja kādu, kurš ir viņa pusē un viņam pateica, ka Igaunija viņu atbalsta. Konsule arī nodeva ziņas no viņa tuviniekiem,” teica Paets.

Kohveram nodota ziņa, ka par notikušo ar viņu vēstījuši Igaunijas un citu valstu mediji, raksta “Postimees.ee”. “Viņš arī saņēma ziņas no tuviniekiem un pirmās nepieciešamības sadzīvei,” pastāstīja Paets. Turpmāk Kohvers ar konsuli varēs sazināties pa tālruni. 

Paets sacīja, ka pašreizējais uzdevums ir Igaunijā atrast Kohveram advokātu. “Tas nav vienkāršs uzdevums, ņemot vērā šos apstākļus, taču mēs to noteikti gribam izdarīt,” teica Paets. Tagad Kohveram ir Krievijas nozīmēts advokāts.

Atbilstoši Tallinas versijai Kohvers nolaupīts Igaunijas teritorijā līdzās robežai piektdien plkst.9 brīdī, kad viņš izmeklējis kādu kontrabandas lietu. Kā skaidro Igaunijas varasiestādes, izmantotas komunikāciju traucēšanas iekārtas, kā arī dūmu granāta, turklāt Kohveram draudēts ar šaujamieroci.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) savukārt piektdien paziņoja, ka Kohvers esot aizturēts Pleskavas apgabala teritorijā aizdomās par spiegošanu un viņam esot atņemta pistole “Taurus” ar patronām, naudas līdzekļi 5000 eiro apmērā, īpašā tehnika slēptu audioierakstu veikšanai, kā arī “materiāli, kuriem ir izlūkošanas uzdevuma raksturs”.

Atvaļinātais Igaunijas ģenerālis Ants Lāneotss, kurš vairāk nekā 20 gadus dienējis padomju armijā, uzskata, ka Kohvera nolaupīšana ir plānota FDD operācija.

 

Komentāri (50)

ligakalnina 09.09.2014. 18.49

Šis cilvēks nodarbojās ar kontrabandas apkarošanu, un, acīmredzot, bija ticis uz pēdām Krievijas FSB “jumtam”, kas to piesedza, tāpēc ar viņu arī izrēķinājas.

Viņu jau nearestēja robežsargi, bet FSB.

+6
0
Atbildēt

1

    buchamona > ligakalnina 10.09.2014. 08.11

    Var jau būt, taču es šo notikumu vairāk saistu kopā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu, ar Krievijā ierosināto krimināllietu pret Lietuvas pilsoni, kurš savlaik – pirms aptuveni 25 gadiem ir atteicies dienēt PSRS armijā. Domāju, ka šādi krievi cenšas pierādīt savu “varenību” attieksmē pret kaimiņvalstīm. Kontrabanda, tas ir pārāk sīks iemesls šādam skandālam. Pilnīgi var būt, ka krievi vispirms nolaupīja Igaunijas pusē varas pārstāvi un tikai pēc tam sāka pētīt, kas viņš tāds ir, šis Kohvera, jo principā viņiem tas bija vienalga, ko viņi sagūsta

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Vladeks Obamagurovs 09.09.2014. 19.43

Putlers savas miskastes likteni ir izlēmis, tā iet uz galu. Tomēr agonija ir tāda smalka štelle,droši vien igauņu DP darbinieks nebūs vienīgais, kurš to sajutīs.

Tomēr sliktākais no tā tiks Ločmeļa s*dabrāļu kooperatīvam. Ai kā spārdīs!? kā spārdīs?!

+3
0
Atbildēt

0

Inese 09.09.2014. 16.12

Igaunijas spiegi ir pavisam mazkvalificēti. Jācer, ka aizturētais saņems taisnīgu sodu. Šādi cilvēki tikai provocē nesaskaņas un konfliktus ar mūsu diženo kaimiņu Krievijas Federāciju.

p.s. atvainoties Putina k-gam par savu valstu valdību un mediju rusofobo polītiku var šajā internetvietnē:

http://dearputin.com

0
-11
Atbildēt

3

    Ieva Leinerte > Inese 09.09.2014. 23.33

    Pilinigas mulkibas tu Lochmenli raksti. Lai Atvainoties Putina k-gam ir jaiet uz linku соси-хуй-лочмелис.com

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Inese 09.09.2014. 17.06

    Ločmeli: atvainojies igauņa vietā, tev labi padodas. proti laizīt proti kost. Putinam tādi patīk!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > Inese 09.09.2014. 17.48

    Bet, Ločmelis uz košanu nadzīgs, ja neviens nesit pretī pa zobiem vai kādu sāpīgāku vietu: tāds demokrātijas jātnieks. KF pret Krievijas varu tā nesprēgātu, — te priecīgs par to, ko vārda brīvība ļauj.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu