Pirmdien Tabakas fabrikā atklās projekta "Rīgas dzejas karte" izstādi • IR.lv

Pirmdien Tabakas fabrikā atklās projekta “Rīgas dzejas karte” izstādi

31
NULL

Rīgu iemūžinājuši trīs mākslinieki – Vladimirs Svetlovs un fotogrāfi Justīna Bakutīte (Lietuva) un Pjotrs Antonovs (Krievija)

Rīgas radošajā telpā “Tabakas fabrika” pirmdien, 8.sepembrī plkst.20 notiks projekta “Rīgas dzejas karte” izstādes atkāšana, raksta aģentūra LETA. Šoreiz izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta fotogrāfijai. Rīgu savos darbos iemūžinājuši ir trīs mākslinieki – Vladimirs Svetlovs, kā arī fotogrāfi Justīna Bakutīte no Lietuvas un Pjotrs Antonovs no Krievijas. 

Izstādes atklāšanas laikā paredzēta arī Vladimira Svetlova trīsvalodu grāmatas “Lietots” prezentācija. Izstāde ir daļa festivāla “Dzejas dienas”, un tajā apkopotos darbus veidojuši dažādi pašmāju un ārvalstu mākslinieki. Tos vienojošais faktors ir dzejas teksts un saikne ar kādu vietu Rīgā. Māksliniece Katrīna Neiburga sadarbībā ar mūziķi Andri Indānu apmeklētāju vērtējumam nodos video darbu, kas veltīts Rīgas centra jumtu veidotām ainavām. Savukārt māksliniece Liene Mackus projektam veidojusi porcelāna figūriņu sēriju ar Jāņa Elsberga dzeju. Dzejnieks Artis Ostups demonstrēs divus objektus, kas vizualizēs teksta priekšmetiskumu. Fotogrāfs un dzejnieks Aleksandrs Zapoļs savā darbā pievērsies laika ritējuma īpatnībām blokmāju kvartālos Rīgas nomales mikrorajonos, bet mākslinieks Leonards Laganovskis radījis hipotētiski eksistējošām ielām veltītu instalāciju. 

Vairāk informācijas par dzejas dienu pasākumiem mājas lapā

Izstāde “Tabakas fabrikā”, Miera ielā 58, Rīgā, būs apskatāma līdz 15.septembrim. Ieeja izstādē ir bez maksas. .

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu