Krievija vēlas militāro doktrīnu papildināt ar preventīva kodoltrieciena iespēju • IR.lv

Krievija vēlas militāro doktrīnu papildināt ar preventīva kodoltrieciena iespēju

37
Maskava. Sarkanais laukums militārā festivāla laikā. Foto: AFP/LETA

Krievijas Aizsardzības ministrija: mūsu galvenais pretinieks ir ASV un Ziemeļatlantijas bloks

Valsts militārā doktrīna jāpapildina ar noteikumiem preventīva kodoltrieciena izdarīšanai, kā arī jāprecizē galvenais Maskavas pretinieks, teicis Krievijas Aizsardzības ministrijas ģenerālinspektoru pārvaldes koordinators Jurijs Jakubovs. Par to vēsta krievu ziņu portāls “Vesti.ru”.

“Šajā valstij stratēģiskajā dokumentā, pirmkārt, jābūt precīzi definētam iespējamam Krievijas pretiniekam, kas nav 2010.gada militārajā doktrīnā. Manuprāt, mūsu galvenais pretinieks ir ASV un Ziemeļatlantijas bloks,” norādījis Jakubovs.

“Taču galvenais – mūsu robežām tieši pietuvojas ASV un NATO bāzes. Šīs globālās pārmaiņas un izaicinājumi, manuprāt, skaidri jāatspoguļo precizētajā militārajā doktrīnā,” uzsvēris ģenerālis.

Dienu iepriekš Kremļa padomnieks Mihails Popovs paziņoja, ka, ņemot vērā krīzi Ukrainā un NATO klātbūtni Austrumeiropā, Krievija mainīs savu militāro doktrīnu.

Pašreizējā Maskavas militārā doktrīna apstiprināta 2010.gadā, un tajā paredzēts, ka kodolieročus var pielietot tikai gadījumā, ja pret Krieviju vai tās sabiedrotajiem tikuši izmantoti masu iznīcināšanas ieroči, vai arī kā atbilde uz pilna mēroga iebrukumu, kas apdraud valsts pastāvēšanu.

 

Komentāri (37)

Aivars Krauklis 03.09.2014. 18.50

Neprovocēsim un neapvainosim Krieviju!

1. Analfabētu apvaino apkārtējo lasītprasme.

2. Zagli līdz dvēseles dziļumiem aizskar mietpilsoņu paradums aizslēgt dzīvokļa durvis.

3. Lielceļa laupītājam vissmagākais apvainojums ir sitamais ceļinieka rokā.

4. Slepkavu aizvaino iecerētā upura izvēle iet pa citu ceļu, ne to, kura līkumā viņš gaida.

5. Sociālista taisnīgu sašutumu izsauc citu darba augļi, kurus nedabū sadalīt pēc sava prāta.

Krieviju kopš tās rašanās dziļi aizskar un provocē visi minētie apvainojumi kopā un vēl – neatkarīgu valstu pastāvēšana kaimiņos.

+36
-3
Atbildēt

4

    efeja60 > Aivars Krauklis 03.09.2014. 22.33

    J.Biotops

    5. Sociālista taisnīgu sašutumu izsauc citu darba augļi, kurus nedabū sadalīt pēc sava prāta.

    ==============

    Esi gan tu pilnīgs analfabēts ekonomikā. Sociālisti cīnās par to, lai citu darba augļi tiktu sadalīti atbilstoši darbam, nevis viss kapitālistam, bet darba ņēmējam tikai vēdera tiesa.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > Aivars Krauklis 04.09.2014. 14.00

    “Krieviju kopš tās rašanās dziļi aizskar un provocē visi minētie apvainojumi kopā un vēl – neatkarīgu valstu pastāvēšana kaimiņos.”

    Īpašības vārds “neatkarīgs” kremļa izpratnē ir savstarpēji aizvietojams ar vārdu “nemaksājošs”. No turienes jau visa žults nāk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 04.09.2014. 14.43

    Gantrijs Tors – dažreiz tiešām ir, kā rakstāt par to nemaksāšanu, tomēr biežāk – pretēji.

    Krievu agresivitāte jau kopš laika gala izceļas ar galēju iracionālismu. Nevaru saskatīt, kāds reāls labums bijis no vairākkārtējiem iebrukumiem Baltijā, kāds – no milzīgajām ieroču piegādēm, apgādājamu režīmu stutēšanas un slēptās karošanas visādās Āfrikas valstiņās, no Polijas dalīšanas senāk un soclēģera apsargāšanas vēlāk, no kara Afganistānā vai tagad Ukrainā? No abu pasaules karu izraisīšanas arī.

    Tautai ciešanas, līķu kaudzes, materiāli tikai zaudējumi, bet dziļās dvēseles gavilē – atbrīvojām, nosargājām, savācām… „hoķ i mi galodnijē, za tō nas vsē bajatsa” , un nupat – krimnaš! Narod bogonōsec.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 04.09.2014. 09.13

    Normundam:

    1.„…Sociālisti cīnās par to, lai citu darba augļi tiktu sadalīti atbilstoši darbam…” Tik veca anekdote un vēl darbdienā?

    2. Kāds kreiso lozungiem sakars ar zināšanām ekonomikā?

    3. Par savu analfabētismu esmu dzirdējis dažādus viedokļus, nestrīdos ne ar vienu, tomēr cūkas es ar Jums kopā ganījis neesmu.

    4. Sk. iepriekšējā ieraksta 1.punktu.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 03.09.2014. 20.37

Tas ir labi, ka Kremlis raksta jaunu doktrīnu, kurā būs formulēta skaidra attieksme pret ASV un NATO. Vienreiz atklāti un beidzot godīgi tiek formulēts visiem zināms fakts, ka Latvijai kā NATO dalībvalstij Krievija ir ienaidnieks. Šāda Kremļ konsekvence sakārto, novelk robežas arī Latvijas iekšpolitikā. Nav vairs iespējama nekāda ” politiski – sabiedriska :) tilta celtniecība starp Rīgu un Maskavu, Ušakovs pie kremliniem var braukt reizi mēnesī, tas neko nemainīs , nebūs iespējams vairs sēdēt uz diviem krēsliem un stāstīt par to, ka ” mūsu bagātība ir līgums ar Vienotu Krieviju”, kā to savā pirmsvēlēšanas reklāmā vēl nesen apgalvoja Saskaņa. Nebūs iespējams Saeimas valdošajā koalīcijā ievilkt Saskaņu, nu un viss tādā garā :)

+21
-1
Atbildēt

6

    Dina > buchamona 03.09.2014. 20.54

    +++visiem zināms fakts, ka Latvijai kā NATO dalībvalstij Krievija ir ienaidnieks +++ ??

    Man gan kaut kas tāds līdz šim nebija zināms. Es zināju gan, ka mums ir daži deģenerāti, kuri krievus ienīst, ir daži politiķi – prostitūtas, kuri sev vietu pie Siles cenšas nopelnīt ar nacionālā naida kurināšanu, ir vienkārši ar galvu slimi ļautiņi, bet to, ka Krievijai Latvija būtu ienaidnieks, gan nezināju. Pie kurām no augstākminētajām kategorijām pieskaiti sevi? Jeb tev kāda īpaša sado-mazo grupiņa, kura siekalojas, ieraugot kaujas laukā norautu kāju, izlaistas iekšas vai ošņājot vēdera izejas aromātus, kuri neizbēgami pavada pat smagāku ievainojumu, par letālu iznākumu nemaz nerunājot? Esi kādreiz redzējis, jefiņ? Ja tas tā ir, ko tu vēl te sēdi? Kāpēc sen jau pa krūmiem neložņā kaut kur Slavjanskas rajonā? Kazi kādu ludzānieti tur sastaptu un viņš tev iekšas, kā jau zemļakam, tā maigi izlaistu – ar anestēziju ?

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 03.09.2014. 21.17

    Nav vairs iespējama nekāda ” politiski – sabiedriska :) tilta celtniecība starp Rīgu un Maskavu, Ušakovs pie kremliniem var braukt reizi mēnesī,

    ——————————–

    kurš būs tik drosmīgs pateikt, ka viņš brauc tieši pie sliktajiem “kremliniem” nevis jaukiem krieviem?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ILZE > buchamona 03.09.2014. 21.55

    rinķī apkārt

    Tas ir tas pats, kas uzskatīt, ka nacistiskajā Vācijā visi vācieši bija nacisti.

    ____________

    Tieši tā, bija apbrīnojama vāciešu kopība mīlestībā pret savu valsti un tautu, tieši tāpat, kā tagad krievi ir saliedējušies ap viskrieviskāko izdzimteni naidā pret visu cilvēci. Procenti būs līdzīgi, pavisam tuvu simtam.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Jēga ir gan. Tie, kuri vēl nav zaudējuši veselo saprātu, tā var pārliecināties, ka paši nav nojūgušies, domādami, ka 2+2=4. Kā arī kopējais mentālais fons nenoslīd dibenā. Bet kurmis, Doveiks indrānedža un vēl daži te manītie lai paliek pie saviem maldiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > buchamona 03.09.2014. 20.56

    rinķī apkārt

    Domā vairāk par to, ka kremļa maukām, RP/V, tagad būs grūtāk pamatot savu vēlmi veidot koalīciju ar SC un vēl, ka pienāks brīdis, kad Dombrovskim pa punktiem nāksies atbildēt par izrēķināšanos ar Grendi, par koķetēšanu ar Kozlovski, Ķīli, Sprūdžu, Bordānu, par LM, PV, Gudrona dīķiem, par kuratora, Savicka, rīkojumiem. Redzēsim, vai pēc tam pat tādām padibenēm, kā dzēris, vai zanE pietiks dūšas to izdzimteni mēģināt atmāzēt.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.09.2014. 21.11

    Kurmītis. Vispirms nelamājies, iemācies uzvesties kā pieklājas sabiedriskā vietā, arī nets ir sabiedriska vieta. Otrs. Nesāksim mērīties te ko nu katrs esam savā dzīvē redzējuši un darījuši. :) Mēs viens otru nepazīstam, bet mums ir dota iespēja apmainīties viedokļiem par konkrētu tēmu, ja to vēlamies.

    Par valsts drošību un kara šausmām, tad pateicoties ukraiņiem, viņu varonīgajai cīņai pret kremliniem mums šīs briesmas visdrīzāk paies secen, jo tikai pateicoties Krievijas iebrukumam Ukrainā Obama šodien Tallinā garantē Baltijai drošību.

    Kas attiecas uz naidu pret krieviem, tad, kurš Tev ir devis tiesības pasludināt visus krievus par putinistiem? Tas ir tas pats, kas uzskatīt, ka nacistiskajā Vācijā visi vācieši bija nacisti. Bet putinists, staļinists, komunists – šis hamelioniskais ļaunums vienmēr ir bijis internacionāls lielums.

    Krievijā, tā pat kā Latvijā ir pietiekoši daudz krievu, kuri ir pelnījuši gan cieņu, gan apbrīnu. Šo savu pārliecību es esmu apgalvojis nevienā vien savā komentārā.

    Es saprotu, ka atbildot Tev, es te klabinu pats sev, tā ir bezjēdzīga nodarbe :) Tādēļ atvadīšos, kā tādā melodrāmā – uz visiem laikiem :)) Neredzu jēgas no mūsu ” sarunām”

    +17
    -2
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 03.09.2014. 20.29

Nākošā doktrīnas pakāpe – atomuzbrukumu citām valstīm uzskatīt par obligātu diplomātisko attiecību sastāvdaļu. Aiznākošā – uzlaist gaisā pašiem sevi. Degradācija un sajēgas zaudēšana ir acīm redzama un nepārprotama.

+18
0
Atbildēt

1

    Dina > brigita_damme_rtk_lv 03.09.2014. 20.44

    Tu ar to gribēji teikt, ka jeņķi jau sen sajēgu zaudējuši? Kopš Hirosimas un Nagasaki? Es patiesībā gan domāju, krietni agrāk, taču arī tev piekritīšu ! … : )))

    0
    -7
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu