Kanāda par Arktiku ir gatava cīnīties ar ieročiem • IR.lv

Kanāda par Arktiku ir gatava cīnīties ar ieročiem

8
Kanādas karogs. Foto: EPA/LETA

Mēs savu suverenitāti aizstāvēsim ar spēku, paziņojis Kanādas ārlietu ministrs

Kanāda ir satraukta par Krievijas militārajiem nodomiem Arktikā un gatava savas intereses reģionā aizstāvēt ar ieročiem, paziņojis Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds.

“Mēs esam ļoti satraukti un centīsimies veicināt un aizstāvēt Kanādas suverenitāti Arktikā. Tā ir mūsu stratēģiskā prioritāte. Redzot militarizāciju, mēs priekšroku dodam konflikta deeskalācijas ceļam, taču ir skaidrs, ka mēs savu suverenitāti aizstāvēsim ar spēku,” intervijā Dānijas avīzei “Berlingske” teica Bērds.

Starp Krieviju, Kanādu, Dāniju un citām valstīm, kuru zemes ir pie polārā loka, pastāv virkne teritoriālu strīdu par šo reģionu, ziņo BBC.

Šopavasar Krievijas prezidents Vladimirs Putins lika izveidot atsevišķu valsts iestādi, lai tā īstenotu Krievijas politiku Arktikā. Turklāt Putins paziņoja, ka Krievija reģionā plāno izveidot vienotu jaunākās paaudzes zemūdeņu un kuģu bāzes sistēmu.

 

Komentāri (8)

Ligiña Doniña 26.08.2014. 16.18

Nu tad beidzot, kāds ir gatavs lietot militāru spēku pret šo fašistisko režīmu!

+10
0
Atbildēt

0

ILZE 26.08.2014. 17.47

Varbūt nemaz negaidīt uzbrukumu, bet preventīvi ierobežot krievu pasaules draudus, finansiāli un militāri palīdzot Ukrainai, Kaukāza, Tatarstānas un Baškartostānas brīvības cīnītājiem un nosūtot savas diversantu vienības, kas nedotu krievam justies droši ne mājās, ne sabiedriskā transpotā, ne uz ielas?

+6
0
Atbildēt

0

Anna Gaigule 26.08.2014. 16.49

Droši vien savā laikā Volodja bija nesekmīgs fizikā.

Tāpēc arī investē ieročos, lai varētu atņemt citiem, to kas jau ir (un paliek arvien mazāk), nevis tehnoloģijās, lai radīto to, kā vēl nav (bet ko varētu radīt arvien vairāk — galvenokārt kodolenerģiju uz torija vai ūdeņraža bāzes).

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu