"NP Foods" pārdots Norvēģijas grupai "Orkla" • IR.lv

“NP Foods” pārdots Norvēģijas grupai “Orkla”

34
SIA "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis. Foto: Ieva Lūka, LETA

“Orkla” ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā

Norvēģijas kompānija “Orkla” kļuvusi par “NP Foods” un tam piederošo šokolādes, konfekšu un konditorejas izstrādājumu ražotāju “Laima”, “Gutta”, “Staburadze”, “Staburadzes konditoreja” un “Margiris” īpašnieku, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmumā.

Kā norādīts “Orkla” mājaslapā, darījums dubultos koncerna pārdošanas apmērus Baltijas reģionā. Darījuma summa netiek norādīta.

“Orkla” jau ir pārstāvēta Baltijas reģionā, jo grupai pieder Latvijas dārzeņu pārstrādes uzņēmums “Spilva” un “Ādažu čipšu” ražotājs “Latfood”, Igaunijas šokolādes un konfekšu ražotājs “Kalev” un pārtikas pārstrādes uzņēmums “Põltsamaa Felix”, kā arī Lietuvas pārtikas pārstrādes uzņēmums “Suslavičius-Feli”.

“”Laimas” un pārējo atzīto zīmolu iegāde ir stratēģiski svarīga “Orkla” grupai un ievērojami stiprinās pozīcijas Baltijas reģionā,” norādījis “Orkla” prezidents Peters A. Ruzicka.

Detalizētāku informāciju par darījumu paredzēts sniegt preses konferencē, kas notiks šodien “Laimas” šokolādes muzejā Rīgā, Miera ielā 22. Preses konferencē piedalīsies “Orkla Confectionery&Snacks” izpilddirektors Kristers Abergs un “NP Foods” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

“Orkla” akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. “Orkla” ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā, teikts kompānijas mājaslapā. Turklāt grupai esot labas pozīcijas noteiktās produktu kategorijās Indijā, Čehijā, Austrijā, Polijā un Krievijā. Uzņēmums esot arī nozīmīgs piegādātājs tieši Eiropas maizes tirgū. “Orkla” vīzija esot uzlabot ikdienas dzīvi ar veselīgākiem un patīkamākiem vietējiem zīmoliem.

Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs.

Grupas apgrozījums 2013.gadā sasniedza 33 miljardus Norvēģijas kronu (4,13 miljardus eiro).

“NP Foods” apgrozījums 2013.gadā bija 64,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 58,77 miljonu apgrozījumu pirms gada. Kompānijas peļņa pērn bijusi 1,107 miljoni eiro salīdzinājumā ar 304 584 eiro peļņu 2012.gadā.

“NP Foods” īpašnieks ir Maltā reģistrētā sabiedrība “Nordic Partners Food Limited”. Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 51% akciju Maltā reģistrētās sabiedrības īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS “Nordic Partners”, kuras lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.

 

Komentāri (34)

Evita 26.08.2014. 11.34

Normali, vismaz bus kartiga Norvegu aizmugure, izslides no rokam tiesu administratoriem, un vinu tevzemiesu draugiem.

+3
-6
Atbildēt

3

    Alise > Evita 26.08.2014. 11.58

    andri_rivaner, jūs ar tiem administratoriem un NA esat nozombēts tā pat kā krievi ar kremļa viedokli par Ukrainu. Kāds te sakars ar tēvzemiešiem? Mīļie cilvēki, tak nepaliekat par pajoļiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Evita 26.08.2014. 12.19

    Nu, bet ….cilvēks ir tāds, kāda informatīvā telpā dzīvo – ja pārtiek no neoliberāļu infas sēnalām, tad tāda paša infa arī lien laukā pa visām šuvēm – ar krievu valodas kanāliem dažādos formātos ir tieši tāpat, tāpēc var visai droši teikt, ka LV pastāv dažas paralēlas realitātes, atkarībā no informācijas ko cilvēks patērē ! Un profesionālu mēdiju un neatkarīgu viedokļu mums diemžēl ir gaužām maz…..vieni vienīgi informācijas interpretācijas, atvainojos, sūdi !

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Evita 26.08.2014. 11.57

    tipiska dzimtcilvēka komentārs…..Neienāk prātā, ka šis varbūt ir loģisks turpinājums reiderisma sāgai, kas iesākās ar kontu apķīlāšanu(ar ko ir slavena LV privātīpašuma “aizstāvība”)…Katrā ziņā atkal kārtējais uzņēmums/īpašums, kas vairs nepieder latviešiem – nezinu par ko te ir ko priecāties, varbūt vienīgi par to, ka kaimiņam nav vairāk nekā pašam !

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu