Aktīvisti Maskavas augstceltnes torņa smailē paceļ Ukrainas karogu • IR.lv

Aktīvisti Maskavas augstceltnes torņa smailē paceļ Ukrainas karogu

22
Maskavā Koteļņičeskas krastmalas augstceltnes torņa smailes zvaigznes daļu aktīvisti nokrāsojuši zilā krāsā, cenšoties paust solidaritāti ar Ukrainu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Koteļņičeskas krastmalas augstceltne ir viena no Maskavas tā dēvētajām “Staļina augstceltnēm”

Aktīvisti trešdien no rīta Maskavā Koteļņičeskas krastmalas augstceltnes torņa smailē pacēluši Ukrainas karogu, vēsta ziņu aģentūra “Interfax”. Turklāt torņa smailes zvaigznes daļu nokrāsojuši zilā krāsā. Viņi acīmredzot gribējuši zvaigzni nokrāsot Ukrainas karoga krāsās, bet nodomu nav paspējuši īstenot līdz galam.

Tagankas policijas nodaļā nogādāti vairāki jaunieši ar alpīnisma ekipējumu. Visi aizturētie ir Maskavas un Maskavas apgabala iedzīvotāji, ziņo LETA/ITAR-TASS/Grani.ru.

Koteļņičeskas krastmalas augstceltne ir viena no Maskavas tā dēvētajām “Staļina augstceltnēm”. Nams ir 176 metrus augsts, un tam ir 26 stāvi.

Krievijas demokrātiskā opozīcija neatbalsta Putina režīma izvērsto agresiju pret Ukrainu. Savukārt Kremlis nervozi uztver jebkādas atbalsta izpausmes Ukrainai, tajās saskatot draudus autoritārajam režīmam.

5.augustā Maskavas centrā parādījās grafiti Ukrainas atbalstam. Akcijas fotogrāfijas sociālajā tīklā “Facebook” publicējis 5.decembra partijas aktīvists Vlads Burļickis. Viņš paziņoja, ka “Kremļa informatīvo ielenkšanu” veikuši “Maskavas sotņas” dalībnieki.

Grafiti attēlots boings, kuru notriec Krievijas raķete, kā arī uzraksti “Krima – tā ir Ukraina” un “Brīvību Bolotnaja varoņiem”. Krievijas protesta kustības dalībnieki jau kopš marta regulāri rīko akcijas, solidarizējoties ar Ukrainu. Jau marta sākumā Maskavas centrā notika pretkara demonstrācijas, kuru dalībnieki masveidā tika arestēti.

 

Komentāri (22)

jessdrthomas 20.08.2014. 13.13

100 eiro balva (+ izdevumi par materieāliem) tam, kurš Ukrainas karoga krāsās nokrāsos kādu no Pārdaugavas “atbrīvotāju” ansambļa vai arī augšā uz stēlas šajās pat krāsās uzrakstīs “Slava Ukrainai!”

+11
0
Atbildēt

0

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 20.08.2014. 12.10

Vienkārši superīgs gājiens :) Puilo brauc uz darbu un pretī parādās šis. Viņš to ir pelnījis par visiem 200%. Žetons akcijas dalībniekiem.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu