Prezidents Krievijas embargo jautājuma risināšanai “aktivizējis” Piebalgu • IR.lv

Prezidents Krievijas embargo jautājuma risināšanai “aktivizējis” Piebalgu

8
ES komisārs Andris Piebalgs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Prezidents telefonsarunā aicinājis ES komisāru nekavējoties pievērsties Krievijas embargo jautājuma risināšanai

Valsts prezidents Andris Bērziņš telefonsarunā aicinājis Eiropas Savienības (ES) attīstības komisāru Andri Piebalgu pievērsties Krievijas noteiktā pārtikas preču embargo jautājuma risināšanai, aģentūrai LETA apliecināja Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

“Prezidents sarunas laikā rosinājis Piebalgu jaunu noieta tirgu veidošanā iesaistīt trešās valstis,” sacīja Krapāne, skaidrojot, ka Bērziņš aicinājis Piebalgu šim jautājumam pievērsties nekavējoties.

Preses konferencē pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu (Vienotība) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS) Bērziņš teica, ka Krievijas noteiktā embargo jautājuma risināšanā “aktivizēs” Piebalgu.

“Es personīgi centīšos aktivizēt mūsu komisāru Piebalgu, lai iesaistītu viņu šo jautājumu risināšanā. Šis ir ES kopīgais jautājums, kas ir jārisina un jākoordinē nekavējoties. Uz vietas nepieciešamais izvērtēšanas darbs faktiski ir izdarīts, lai varētu paust savu viedokli un varētu atrast kopējos ES risinājumus,” teica prezidents. “Nākamajā pirmdienā vizītē Latvijā ieradīsies [Vācijas kanclere Angela] Merkele, un mēs esam pārrunājuši šos jautājumus, kā mēs koordinēti varētu rīkoties, iepazīstinot arī viņu ar esošo situāciju,” sacīja Bērziņš.

Tāpat prezidents norādīja, ka ir jāizvērtē visi iespējamie nākamie soļi, lai Latvija būtu sagatavota tālākam negatīvam attīstības scenārijam. “Nevar izslēgt, ka šis ir tikai pirmais Krievijas atbildes solis, tādēļ jāiesaista visa tautsaimniecības nozare, ņemot vērā, ka embargo var skart arī citus sektorus,” sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, Krievija noteikusi pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Šajā sarakstā gan nav iekļautas šprotes, tāpat arī saldējums.

 

Komentāri (8)

marchaeva 13.08.2014. 19.42

Aktivizēt par Eiropas naudu zeltītās Kājiņu dzimtmuižas īpašnieks var savu Jelgavas tanku fabrikas elektorātu – SC, RP un ZZS.

+3
0
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 14.08.2014. 10.26

Krievija aktivizējas pati…

https://www.youtube.com/watch?v=0UeHUMuxRhQ

+1
0
Atbildēt

0

Ojārs 13.08.2014. 16.39

Laba ideja. Vismaz kkāda jēga no Piebalga ilgās sēdēšanas Briselē būtu. Es gan šaubos, ka viņš kko darīs Latvijas labā…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu