Piektdien Vidzemes koncertzālē uzstāsies duets "DUO Russo&Vilensky" • IR.lv

Piektdien Vidzemes koncertzālē uzstāsies duets “DUO Russo&Vilensky”

31
Dueta publicitātes foto

Čellists Ruslans Viļenskis un itāļu bandoneonists Paolo Ruso spēlēs tango mūziku

Piektdien, 15.augustā plkst.19 Vidzemes koncertzālē “Cēsis” uzstāsies Latvijā dzimušais čellists Ruslans Viļenskis un itāļu bandoneonists Paolo Ruso no Dānijas, kuri apvienojušies duetā “DUO Russo&Vilensky”, raksta aģentūra LETA. Koncertprogrammā skanēs argentīnieša Astora Pjacollas skaņdarbi, Paolo Ruso un komponista Djego Skizī, kurš tiek uzskatīts par labāko mūsdienu tango komponistu Argentīnā, kompozīcijas. 

Viļenskis ir viens no spilgtākajiem un pazīstamākajiem jaunās paaudzes Latvijas čellistiem, kurš čella spēli ir sācis apgūt jau no septiņu gadu vecuma Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, vēlāk mācoties pie čellista un pedagoga Dāvida Gēringasa, kā arī meistarklasēs pie pasaules klases māksliniekiem. Viļenskis no 2007. līdz 2009.gadam bijis Berlīnes Filharmonijas orķestra Karajana Akadēmijas stipendiāts un šajā periodā strādājis ar pasaulē pazīstamākajiem solistiem un diriģentiem. Savas līdzšinējās karjeras laikā Viļenskis uzstājies kā solists ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, “Rīgas Kamermūziķiem” un Vidzemes kamerorķestri, piedalījies dažādos starptautiska mēroga festivālos.

Komponists, pianists, bandeonists Ruso ir Dānijā dzīvojošs itālis, kas pēdējo 12 gadu laikā uzstājies daudzās pasaules valstīs. Paolo mācījies mūziku Ņujorkā pie Ričija Beiraha un Buenosairesā pie Nestora Markoni. Kā bandoneonists Ruso sācis koncertēt 2001.gadā. Ierakstījis septiņus mūzikas albumus, ar panākumiem komponē mūziku ne tikai saviem muzikālajiem projektiem, bet arī kinofilmām un teātra izrādēm. 

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu