Latvijas Krievu savienība noslēgusi līgumu ar Krimas premjera partiju • IR.lv

Latvijas Krievu savienība noslēgusi līgumu ar Krimas premjera partiju

26
Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka. Foto: Evija Trifanova, LETA

Līguma mērķis esot “stiprināt krievu pasaules vienotību”

Latvijas Krievu savienība (LKS) noslēgusi sadarbības līgumu ar Krimas premjera Sergeja Aksjonova vadīto politisko kustību “Krievu vienotība”, aģentūru LETA informēja LKS pārstāvji.

No LKS puses līgumu parakstīja partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, bet “Krievu vienotību” pārstāvēja Aksjonovs. Latvijas Krievu savienība norāda, ka krievu politiķiem no Latvijas jau iepriekš ir bijuši kontakti ar Aksjonova vadīto partiju un ka Mitrofanovs un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) bija kā novērotāji starptautiski neatzītajā referendumā par Krimas statusu.

Līguma mērķis esot “stiprināt krievu pasaules vienotību”, tas paredz arī atbalsta sniegšanu politiskajām un sabiedriskajām organizācijām Krimā un Latvijā, veicināt labāko likumdošanas praksi, kā arī sadarbību ar pilsonisko sabiedrību. Līgums paredz iespēju starp pusēm īstenot sadarbības projektus ekonomikas un kultūras jomā.

Abi spēki arī plāno rīkot kopīgas konferences, piemēram, par attiecībām starp Krieviju un Eiropas Savienību (ES). Pastāv iespēja atbalstīt arī tādu Latvijas un Krievijas uzņēmēju kontaktus, kas būtu ieinteresēti attīstīt biznesa attiecības.

Ždanoka apdraud Latvijas drošību, uzskata Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs un Nacionālās apvienības biedrs Rihards Kols. Viņš norāda: “Fakts, ka Latvijas Saeimas vēlēšanās kandidējoša partija noslēdz līgumu ar okupācijas varu pārstāvošo partiju, ir ne vien klaja ņirgāšanās par Eiropas Savienības principiem un pozīciju Krimas anektēšanas jautājumā, bet liek arī nopietni apsvērt šīs partijas patiesās intereses un atbilstību kandidēšanai darbam mūsu galvenajā likumdevēja varā – Saeimā.”

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Komentāri (26)

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 12.08.2014. 14.08

Zinot vietējo drošības iestāžu neizlēmību, atliek tikai cerēt uz Krievijas pasludināšanu par teroristu atbalstītajiem no ES augšas un ANO puses. Un tad visus šos “krievu pasaules” fanus oficiāli klasificēt kā teroristus.

+17
-1
Atbildēt

0

janis17 12.08.2014. 14.13

Vai tad tiešām nevar reiz saņemties un izbeigt šo vājprātīgo ārdīšanos???

Vai tiešām jāpadara Latvija par apsmieklu un smerdeļu patvērumu, kas darīs visu pret NATO, ES un mūsu pašu interesēm!

Vienreiz pietiek!!!!

+17
-1
Atbildēt

0

dro 12.08.2014. 14.39

…ārlietu ministrs Rinkēvičs, viesodamies laikrakstā “Vesti”, atbildēja, ka daudzi vietējie krievi, kuri atbalsta Krievijas veikto aneksiju Krimā, neesot Latvijas ienaidnieki. http://www.la.lv/kreituss-es-ka-socialdemokrats-sirdi-intervija/3/

+10
-2
Atbildēt

2

    ILZE > dro 12.08.2014. 14.51

    lno

    Kā to ņem. Ir rinkēviču, zatļeru, ušakovu un dombrovsku “Latvija”.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > dro 12.08.2014. 22.45

    Līguma ietvaros paveras brīnišķīga iespēja attīstīt dzīvokļu apmaiņas programmu starp ļaudīm, kuri vēlas pamest Krimu un Latvijas pilsoņiem, kuru izceļošana mazinātu okupācijas sekas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu