Režisora Kursieša filma “Modris” iekļauta Toronto filmu festivāla programmā • IR.lv

Režisora Kursieša filma “Modris” iekļauta Toronto filmu festivāla programmā

19
Kadrs no filmas "Modris". Aktrise Rēzija Kalniņa. Publicitātes foto

Filma sacenšas par festivāla skatītāju simpātiju balvu

Latviešu režisora Jura Kursieša debijas filma “Modris” pasaules pirmizrādi piedzīvos prestižajā Toronto filmu festivāla oficiālajā izlasē. Līdzās Kannu, Berlīnes, Venēcijas un Sandānsas festivāliem Toronto filmu festivāls ir viens no lielākajiem kino nozares notikumiem pasaulē, informē filmas izplatītāji.

“Modris” ir pirmā Latvijas filma, kas piedalās Toronto filmu festivālā. Šajā festivālā filma “Modris” piedzīvos savu pirmo seansu jeb pasaules pirmizrādi.

“Filmas “Modris” iekļaušana Toronto filmu festivāla programmā ir augsta atzinība Latvijā tapušajai filmai. Toronto festivāls pēdējos gados ir kļūvis par vienu no nozīmīgākajiem pasaules festivāliem, īpaši ietekmējot filmu izredzes un tirgu Ziemeļamerikā”, saka Kinocentra vadītāja Dita Rietuma. Toronto festivāls katru gadu pulcē vairākus tūkstošus filmu industrijas pārstāvju.

Filma “Modris” iekļauts Toronto filmu festivāla Mūsdienu Pasaules kino (Contemporary World Cinema) programmā, un filma sacenšas par festivāla skatītāju simpātiju balvu (People’s choice award). Jāpiemin, ka pagājušajā gadā festivāla galveno balvu ieguva oskarotā filma “12 gadi verdzībā”.

Kā jau iepriekš ziņots, Eiropas pirmizrāde filmai “Modris” būs A klases Sansebastjanas festivālā, kurš norisināsies Spānijā septembra beigās. Savukārt uz Latvijas kinoteātru ekrāniem “Modris” nonāks 24. oktobrī.

Filmas “Modris” stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu – konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas noved pie krustcelēm ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu