"The Washington Post" iesaka Latvijā veidotu programmu darbalaika efektivizēšanai • IR.lv

“The Washington Post” iesaka Latvijā veidotu programmu darbalaika efektivizēšanai

25
NULL

Darbinieku lielākā kļūda esot tā, ka viņi drīzāk izvēlas atpūsties pārāk reti

Latvijā izveidotais darbalaika izlietošanas analīzes rīks “DeskTime” ļaus ne tikai darba devējiem noskaidrot, cik darbinieki lietderīgi pavada laiku pie uzņēmuma datora, bet arī pašiem darbiniekiem pavērot, cik laika patērēts darbam, bet cik – izklaidei, vēsta laikraksts “The Washington Post“.

“DeskTime” veidotāji noskaidrojuši, ka optimālā darba un izklaides attiecība, strādājot pie datora, esot 52 minūtes darba, pēc kā 17 minūtes jāvelta atpūtai. Šādi varot panākt vislabāko produktivitāti. Darbinieku lielākā kļūda esot tā, ka viņi drīzāk izvēlas atpūsties pārāk reti un tādējādi pavada nestrādājot samērā ilgu laiku. Zīmīgi, ka paši produktīvākie darbinieki salīdzinoši neilgu laiku pavadījuši strādājot pie datora, ziņo LETA.

Programma darbojas pēc principa, ka tā dažādas tīmekļa lapas un programmas sakārto trīs kategorijās – produktīvās, neproduktīvās un neitrālās. Pēc tam lietotājam un uzraugiem ir iespējams iepazīties ar datiem, cik ilgs laiks pavadīts katrā no nodarbēm.

Programma izveidota 2011.gadā “Draugiem grupas” biznesa inkubatorā un līdz šim ieguvusi vairāk nekā 36 000 lietotāju visā pasaulē. Rakstā minēts, ka rīks sākotnēji izmantots “Draugiem grupas” vajadzībām.

“DeskTime” ir viens no vairākiem “Draugiem grupas” projektiem, kas nav tieši saistīts ar sociālo tīklu “Draugiem.lv” un kas izveidots kā viens no atsevišķiem biznesa virzieniem. “Draugiem grupa” iepriekš skaidrojusi, ka uzņēmums, kas tika dibināts kā sociālais tīkls, gadu gaitā “apaudzis” ar citiem ar informācijas tehnoloģijām (IT) saistītiem uzņēmumiem un projektiem, faktiski pārtopot par sava veida IT un citu jaunu biznesu inkubatoru. Virkni biznesa virzienu grupa attīsta ASV.

 

Komentāri (25)

juhans 10.08.2014. 08.35

Vai kāds lūdzu nevar paskaidrot; nekādi netieku klāt dziļajai patiesībai, kura slēpjas šajā teikumā -“Darbinieku lielākā kļūda esot tā, ka viņi drīzāk izvēlas atpūsties pārāk reti un tādējādi pavada nestrādājot samērā ilgu laiku”.

+2
0
Atbildēt

1

    Ieva Aile > juhans 10.08.2014. 09.05

    Bez dziļā meditācijā pavadītiem gadiem Tibetas kalnos šo teikumu vidējam Latvijas iedzīvotājam neizprast.

    0
    0
    Atbildēt

    0

inta_s 09.08.2014. 19.47

Moderna vergtura rīks.

+4
-3
Atbildēt

0

Alise 09.08.2014. 13.31

Tā kā vienam lietotājam pasākums ir par brīvu, un lielāko darba laiku daļu pavadu pie datora, pieslēdzos, lai patestētu un lai papētītu, cik tad es produktīvi to laiku pie datora pavadu :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu