Ceturtdien Kalnciema kvartālā uzstāsies "Jakob Noiman Festival Band" • IR.lv

Ceturtdien Kalnciema kvartālā uzstāsies “Jakob Noiman Festival Band”

21
"Jakob Noiman Festival Band" publicitātes foto

Klausītājus priecēs arī Ilmārs Šlāpins ar tuksneša blūzu no Rietumāfrikas

Šovakar no plkst.19 Kalnciema kvartāla notiks “Jakob Noiman Festival Band” koncerts, bet vakara sākumā klausītājus priecēs Ilmārs Šlāpins ar tuksneša blūzu no Rietumāfrikas, raksta aģentūra LETA. 

“Jakob Noiman Festival Band” ir Kalnciema kvartāla īpašie viesi katru vasaru. Apvienība spēlē kopā vairākus gadus un paši par sevi saka, ka “katrs koncerts ir piedzīvojums tā dalībniekiem”. Lai gan žanriski grupa spēlē klezmera un Balkānu tautu mūziku, tā izpilda arī citu žanru mūziku. “Žanru koncepcijā ir tikai viens kritērijs, – spēlēt to, kas tajā brīdī aizrauj,” pastāstīja mūziķis Jēkabs Nīmanis. Viņš pastāstīja, ka grupa spēlē arī džezu, rokmūziku, kā arī latvisku mūziku, piemēram, tautasdziesmas. Tā kā mūziķis pats raksta dziesmas, grupa spēlē arī oriģinālkompozīcijas. Zināmākās no tām skan Jaunā Rīgas teātra izrādēs. 

Grupā spēlē pianists Uģis Krišjānis, tubists Ansis Nikolovskis, flautists Andis Klučnieks, bundzinieks Varis Piņķis. Grupai pievienojas arī dziedātāja Iveta Gaile. Tās vadītājs ir Nīmanis, kurš dzied, spēlē ģitāru un klarneti. Šlāpins ir pazīstams latviešu rakstnieks, publicists un dīdžejs. Viņš šobrīd radio “Pieci.lv” vada pasaules mūzikas raidījumu “Atrastās skaņas”. 

Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu