Lembergs: vilcināšanās ar premjera kandidātu mazina ZZS ''politisko vilkmi'' • IR.lv

Lembergs: vilcināšanās ar premjera kandidātu mazina ZZS ”politisko vilkmi”

8
Aivars Lembergs Eiroparlamenta vēlēšanās. Foto: Aivars Ķesteris, F64

Pretendentam jābūt ar idejām un aktīvam, citādi tas kļūšot par ”Straujumas ēnu”

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vilcināšanās izvirzīt konkrētu premjerministra amata kandidātu pirms Saeimas vēlēšanām “būtiski samazina ZZS politisko vilkmi”, šādu viedokli intervijā “Neatkarīgajai” paudis ZZS sadarbības partneres partijas “Latvijai un Ventspilij” līderis Aivars Lembergs, ziņo aģentūra LETA.

Viņš ilgus gadus bijis ZZS oficiālais premjera amata kandidāts, neskatoties uz kriminālām apsūdzībām. Taču šoreiz kā iespējamie ZZS premjerministra kandidāti neoficiāli minēti Raimonds Vējonis, Uldis Augulis un Jānis Dūklavs. Neviens vēl nav nosaukts konkrēti. Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis iepriekš vēstīja, ka tas varētu notikt augusta beigās, bet Vējonis paudis, ka tik ilgi partija nevilcināšoties.

”Mūsu partija par šo jautājumu ir lēmusi, un tas ir izlemts jautājums,” Lembergs saka intervijā nra.lv, ”mēs nepiedalīsimies skaistuma konkursā. Visām apvienībā esošajām partijām un tām, ar kurām slēgts sadarbības līgums, jāizvērtē iespējamās kandidatūras un jāpieņem lēmums. Esmu aicinājis ZZS un sadarbības partnerus pieņemt lēmumu par šo jautājumu jau pagājušā gada augustā un oktobrī. Diemžēl šis lēmums nav pieņemts līdz pat šai baltai dienai. Tas, manuprāt, būtiski samazina ZZS politisko vilkmi, jo nerada konkurenci Straujumai un citu partiju izvirzītajiem premjera kandidātiem.”

Kā uzsver Lembergs: ”Pluss ir tad, ja premjera kandidāts ir aktīvs, tam ir idejas, ideju pamatojums un organizatoriskā vilkme. Ja viņam nav šādas vilkmes, ja viņam nav viedokļa, ja viņš nav gatavs diskutēt ar esošo premjeru par vienu vai otru jautājumu un paust arī alternatīvu viedokli, tad šādam premjera kandidātam nav jēgas, jo tad viņš kļūst par, šajā gadījumā Straujumas kundzes, ēnu, bet par ēnām neviens nebalso.”

Komentāri (8)

Janka, Janic 30.07.2014. 18.30

vienam otram vilkme velk uz cietuma pusi.

+7
0
Atbildēt

0

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 30.07.2014. 10.45

Hūte būs sapratis, ka legāli viņš Latvijā par vietējo Janukoviču nekļūs. Tāpēc aiziet, skaļi piecērtot durvis.

+10
-3
Atbildēt

1

    Viņam nekad nav bijusi vajadzība kļūt par formālo premjeru, jo viņš visu laiku ir bijis pelēkais ēnu premjers, kam lielāka vara, nekā oficiālajam premjeram. Vnk parocīgs kandidāts balsu zvejošanai.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

esmeralda_se 30.07.2014. 14.19

Vai tiešām notiks TAS???

Vai tiešām hūte šoreiz NEBŪS? Ko nu, pasaules gals klāt! Kā tad mēs bez Aivara, pazudīsim [“propaģom”]…

+6
-1
Atbildēt

1

    elinaliepina > esmeralda_se 30.07.2014. 15.42

    Un būs taču latviešu bars, kas raudās gaužas asaras, jo Aivariņam atkal “nenospīdēs”…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu