Advokāts: Breivīks tagad iebilst pret vardarbību • IR.lv

Advokāts: Breivīks tagad iebilst pret vardarbību

13
Ilustratīvs foto: Didzis Grodžs, F64

Norvēģijā šonedēļ piemin pirms 3 gadiem masu slepkavas nogalinātos

Masu slepkava Anders Bērings Breivīks pēc trīs cietumā pavadītiem gadiem tagad iebilstot pret vardarbības lietošanu savu mērķu sasniegšanai, paziņojis viņa advokāts. Norvēģijā šonedēļ notiek atceres pasākumi Breivīka upuriem, kuri tika nogalināti 2011.gadā, atsaucoties uz «The Local», vēsta Tvnet.lv.

«Breivīks tagad skaidri paudis viedokli, ka vairs neatbalsta vardarbību, un neiedrošina arī citus uz vardarbīgu rīcību,» advokāts teica «Radio Norge». Breivīks patlaban izcieš viņam piespriesto mūža ieslodzījumu. Slepkava savas dienas vada vienvietīgā kamerā, izolācijā no citiem ieslodzītajiem.

Advokāts šos apstākļus neuzskata par atbilstīgiem. «Domāju, neviens nevarēja iedomāties situāciju, ka Breivīku turēs izolācija tik ilgu laiku un piemēros tik striktus ierobežojumus, piemēram, liegs vēstuļu sūtīšanu.»

Kā ziņots, 2011.gada 22.jūlijā Bērings-Breivīks sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, un tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus – pārsvarā pusaudžus, no kuriem jaunākā meitene nule bija nosvinējusi 14.dzimšanas dienu.

Viņam piespriests mūža ieslodzījums, kas Norvēģijā nozīmē maksimāli 21 gada cietumsodu, taču tas var tikt pagarināts, kamēr vien persona tiek uzskatīta par draudu sabiedrībai. Jāatgādina, ka Breivīka nodarījums spēcīgi satricināja līdz tam mierīgo norvēģu sabiedrību, kur valdīja uzskats, ka šāda mēroga vardabības akti saskanīgajā valstī nav iespējami.

Komentāri (13)

Alise 24.07.2014. 09.24

Ko viņš domā, to neviens, izņemot viņu pašu, nezina. Bet advokāta paziņojums ir tikai un vienīgi tādēļ, lai atļautu saraksti un samazinātu izolējošos ierobežojumus.

+6
0
Atbildēt

0

janis17 24.07.2014. 12.40

    ILZE > janis17 24.07.2014. 13.04

    aivarsk

    Seit nav runa par svešiem, no kuriem Eiropa jāiztīra pēc iespējas ātrāk, bet gan par Krievijas finansētu un fesbešņiku Baltkrievijā gatavoto teroristu, kurš nogalināja nevainīgus cilvēkus. Būtu viņš nonāvējis tikai tos politiķus, kuri demogrāfiski piesārņo viņa zemi, būtu pelnījis pieminekli.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 24.07.2014. 12.39

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu