Mamikins lepojas ar SC un "Vienotās Krievijas" līgumu • IR.lv

Mamikins lepojas ar SC un “Vienotās Krievijas” līgumu

77
Foto: Jānis Saliņš, F64

Bijušais žurnālists iesūdz Kaļiņingradas interneta portālu par apmelojošu publikāciju

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins ir lepns par to, ka viņa pārstāvētajai partijai “Saskaņas centrs” (SC) ir līgums ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina partiju “Vienotā Krievija”. To bijušais žurnālists paziņojis Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma”, vēsta aģentūra LETA.

Viņš uzsvēra, ka SC negrasās atteikties no šī līguma. Brīdī, kad SC būšot valdībā, tas palīdzēšot Latvijas valdībai veidot attiecības ar Krieviju. Politiķis uzsvēra, ka Latvijai attiecības ar Krieviju ir jāveido, jo ”mēs esam kaimiņvalstis un nevaram bezgalīgi karot”. Jāpiebilst gan, ka līdz šim informatīvais karš galvenokārt vests no Krievijas puses.

Mamikins uzskata, ka Latvijai nav jāliedz Krievijas kanāliem raidīt mūsu valsts teritorijā. “Kamēr skatītāji vēlas skatīties Krievijas kanālus, tās ir skatītāju svētas tiesības,” teica politiķis. Viņaprāt, televīzijas kanāls un tā signāls nerada drošības apdraudējumu valstij. Viņš atzina, ka Latgalē, pierobežā, cilvēki vairāk skatās Baltkrievijas, nevis Krievijas kanālus, un vietām labāk zina, kas ir Baltkrievijas prezidents un kādi ir šīs valsts sasniegumi lauksaimniecībā.

Par to galvenā atbildība gulstoties uz Latvijas politiķu pleciem, jo politiķi ”visu kaut ko dara Rīgā, slēdz starptautiskus līgumus un diskutē par preambulām”. Taču, kad Dagdā cilvēks pajautā, kas tiek darīts viņa labā, tad neesot ko atbildēt.

LETA vēsta, ka Mamikins vērsies tiesā saistībā ar Kaļiņingradā reģistrētā interneta portālā publicēto rakstu “Eiropas krievu deputāts no Latvijas parakstījis pret Krieviju vērstu rezolūciju par Ukrainu”. Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem Mamikins skaidro, ka “www.newsbalt.ru” publicētā “”opusa” saturs un stils neatbilst patiesībai, bet pašu tekstu, komentārus un materiāla noformējumu nevarētu saukt citādi kā par provokāciju un meliem”.

Mamikins lūdzis portāla galveno redaktoru atsaukt “melīgo informāciju, kas uzskatāma par netīras propagandas paraugu un kurai ir tikai viens mērķis: diskreditēt EP sociāldemokrātu grupu, sociāldemokrātisko partiju “Saskaņa” un mani kā EP deputātu, kurš iestājas par tūlītēju kara pārtraukšanu Ukrainas austrumos”.

Politiķis vērš uzmanību, ka šī informācija ievietota Krievijas plašsaziņas līdzekļu resursā, kas tradicionāli ir viens no informācijas avotiem daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Viņš piebilst, ka vairāki Latvijas interneta portāli pārpublicēja šo informāciju. Šo situāciju viņš skaidroja ar Saeimas vēlēšanu tuvumu.

“Nez vai par nejaušību var uzskatīt to, ka materiāls tika publicēts tieši tajā dienā, kad partijas “Saskaņa” dome par Latvijas premjerministra kandidātu izvirzīja Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet man, Andrejam Mamikinam, kā Eiroparlamenta deputātam izdevās izcīnīt politisku uzvaru – neskatoties uz EP labējo deputātu pretdarbību, tieši šajā dienā “Saskaņas” pārstāvis tika oficiāli iecelts par galveno ziņotāju par Gruziju, neilgi pirms ES un Gruzijas asociācijas līguma ratifikācijas,” paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem klāsta Mamikins.

Lēmumu iecelt Mamikinu par galveno EP ziņotāju par Gruziju 16.jūlijā pieņēmusi EP Ārlietu komitejas sociālistu un demokrātu progresīvās alianses frakcijas darba grupa ārlietās. Mamikina ziņojums tiks veltīts Eiropas Savienības (ES) līgumam par asociāciju ar Gruziju pirms tā ratifikācijas EP. Ziņojuma tapšanas laiks plānots šī gada rudenī.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Mamikins, lēmums viņam nozīmē lielu atbildību. “Parasti jaunievēlētam EP deputātam pēc nerakstīta likuma ziņojums uzreiz netiek dots,” skaidroja Mamikins, piebilstot – tas ir arī signāls, ka Eiropas sociāldemokrāti ļoti augsti vērtē partijas “Saskaņa” iespējas un pieredzi ārpolitikā, īpaši Austrumu partnerības jautājumos.

Komentāri (77)

silvija_vitina 18.07.2014. 11.00

Latvijai attiecības ar Krieviju ir jāveido, jo ”mēs esam kaimiņvalstis un nevaram bezgalīgi karot”

—-

Nu redz. Mimkins (cik simboliska pārrakstīšanās) atzīst, ka Krievija ar kaimiņvalstīm karo. Turklāt karo vienpusēji, jo nekad nav žēlojusies, ka kaimiņvalsts karotu pret krieviju. Paldies, Mimkin, par acu atvēršanu Eiropas deputātiem. Līdz šim viņi domāja, ka Krievijas karš pret kaimiņvalstīm ir pliks izdomājums.

+23
0
Atbildēt

0

Alise 18.07.2014. 10.47

Tad ta brīnums. Arī šodien Mamikins pūš krievu stabulē – Krievijas atbildība Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā nav pierādīta, uzsver Mamikins – http://m.delfi.lv/latvija/article.php?id=44742112

Tas esot apšaubāms un neesot pierādījumu, ka teroristiem ieroči tiek piegādāti no Krievijas :)

+16
-1
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > Alise 18.07.2014. 14.30

    ——-

    Cilvēks uz daudz ko ir spējīgs…..īpaši un digitalizācijas laikmetā.

    Boston Marathon Bombings

    http://www.youtube.com/watch?v=-xiXroQp8t4

    The Boston Marathon bombings and subsequent related shootings were a series of attacks and incidents which began on April 15, 2013, when two pressure cooker bombs exploded during the Boston Marathon at 2:49 pm EDT, killing 3 people and injuring an estimated 264 others http://en.wikipedia.org/wiki/Boston_Marathon_bombings

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > Alise 18.07.2014. 15.07

    http://avmalgin.livejournal.com/ – tur gabaliņš ar ierakstītām sarunām

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Iveta Voika > Alise 18.07.2014. 11.17

    Mamikins acīm redzot uzskata, ka raķetes, kas spēj notriekt lidmašīnu tādā augstumā, “seperātisti” ir izgatavojuši no saimniecības preču veikalā nopērkamajām mantām, un tās tiek darbinātas ar reģionā iegūtām oglēm. Vai arī nu jau jebkurā Austrumukrainas lielveikalā var nopirkt ne tikai ekipējumu, apbruņojumu un tankus, bet arī pretgaisa uzbrukumu aizsardzības sistēmas vasarnīcu aizsardzībai?

    +14
    0
    Atbildēt

    0

ILZE 18.07.2014. 10.46

Nu tad jau Mamikins ir idiots, kā ierindas krievs, ja vienpusējās saistības nosauc par “līgumu”

+15
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu