Streļčenoks Strīķi pazemina amatā • IR.lv

Streļčenoks Strīķi pazemina amatā

38
Juta Strīķe. Foto: Jānis Saliņš, F64

SAB atkārtoti izsniedz Strīķei pielaidi valsts noslēpumam; ministru Naudiņu vēl vērtē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai uzlicis disciplinārsodu – pazemināšanu amatā, vēsta aģentūra LETA. Streļčenoks 11.jūlijā parakstījis rīkojumu, pazeminot viņu amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju.

No šī datuma Strīķe iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunajā amatā viņai noteikta mēneša alga 994 eiro pirms nodokļu nomaksas. Strīķes jaunais amats nav valsts amatpersonas amats, un nodaļa, kurā viņa strādās, ir tiešā pakļautībā Streļčenokam.

Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (”Vienotība”) KNAB priekšniekam no šodienas, 14.jūlija, līdz 3.augustam piešķīrusi atvaļinājumu. Kā liecina “Latvijas Vēstnesī” publicētā informācija, premjerministre atvaļinājuma laikā par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecēlusi otru viņa vietnieci Ilzi Jurču.

Tikmēr Satversmes aizsardzības birojs (SAB) atkārtoti izsniedzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei pielaidi valsts noslēpumam, ziņoja LETA. Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš LNT raidījumā «900 sekundes» atzina, ka viņam pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam SAB vēl vērtē.

Kā ziņots, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers jūnija sākumā atcēla SAB lēmumu, ar kuru Strīķei bija piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Ģenerālprokurors iepriekš Latvijas Radio atzina -pārbaudot pielaides izsniegšanas apstākļus, prokuratūra secinājusi, ka procedūra nav ievērota, jo pielaidi vajadzējis lūgt atjaunot iestādes vadītājam – KNAB priekšniekam.

Lai arī ģenerālprokurors atcēla SAB lēmumu un viņa lēmums nebija pārsūdzams, SAB bija tiesības atkārtoti lemt par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanu Strīķei. SAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka no KNAB saņemts lūgums par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanu Strīķei. Notikusi papildu pārbaude, un 9.jūlijā pieņemts lēmums par atļaujas izsniegšanu Strīķei. 11.jūlijā Strīķei izsniegtā speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam tika nogādāta KNAB.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Naudiņš vēl nav saņēmis pielaidi valsts noslēpumam, pirmdien intervijā LNT raidījumam atzina pats Naudiņš (NA). Kā ziņo portāls Tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūra BNS, pēc ministra skaidrotā, SAB vāc informāciju par viņu, īpaši interesējoties par finansiālo situāciju.

Pagājušajā nedēļā Naudiņš iesniedzis izziņu Valsts ieņēmumu dienestā, apliecinot, ka ir nomaksājis savu hipotekāro kredītu. Ministrs pauda, ka SAB informācijas vākšana par viņu var ilgt pat līdz pusgadam. Jau ziņots, ka Naudiņa partijas biedrei tieslietu ministrei Baibai Brokai SAB ir atteicis pielaidi valsts noslēpumam.

Komentāri (38)

ligakalnina 14.07.2014. 16.11

Gandrīz, tiešām, jāsāk domāt, vai nebalsot par Repši, tas, tiešām, varētu būt alternatīvs variants, jo uz to tizlumu vairs nav iespējams skatīties .

V degradācija sākās taisni pēc Repšes “aiziešanas”, kad pie nedalītas varas nokļuva ĀBoltiņa, un degradācija strauji paātrinājās pēc Dombrovska aiziešanas.

Repšes laikā, vispār, izdarīts tika ļoti daudz, kaut, visi patreizējie politiķi par to pat runāt izvairās, un, faktiski, Repši nomelno un demonizē, vairāk par visu, baidīdamiies no R. atgriežanās, jo, lai nu kas, bet, “iekšas” viņam ir, un arī savi principi viņam ir.

Un Repšes laikā JL, vēlāk V bija progresīvas partijas ar personībām un līderi, no kurām āboltiņzaķi veiksmīgi tikuši vaļā, un patreiz V ir kā kājslauķis pie Lemberga durvīm, un, galvenais, nav spējīga un arī negrib veikt nekadas reformas, un valsti gaida stagnācija.

+10
-2
Atbildēt

0

sanitai19 14.07.2014. 18.49

Ņirgāšanās notiek visaugstākajā līmenī. Un, nekas. Mēs visi vērojam, kā valsts amatpersona Streļčenoks ņirgājas par padotajiem. A, Kalnmeijeram pie kājas. Riebīgi valsts darboņi. Pretekļi. Tāpēc jau tauta balso ar kājām, jo šei katrs sūda priekšnieķelis atļaujas cūcības.

+10
-2
Atbildēt

2

    Ligiña Doniña > sanitai19 15.07.2014. 00.53

    Kā šeit tika jau rakstīts Streļčēnoks ir Saeimas vienbalsīgi ievēlēta amatpersona un neviens viņu bez Saeimas lēmuma nav tiesīgs atcelt. Blati pie prokuroriem un premjeriem nelīdzēs. Lai kā niezētu nagi. Ja Strīķi vajadzēs 100 x atlaist atlaidīs..un ar pantu! Skaidrs?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > sanitai19 14.07.2014. 18.57

    visai jezgai apakšaa lembe un liidziigie , tie kuri uztur mafiozo struktuuru valstii , ja priekšnieks viņu ieceltais ir kaartiigs kretiins , tad tie kuri godpraatiigi pilda savus pienaakumus ir spiesti aiziet , bet šii daama ar karakteri , negrib muļķim padoties .

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dro 14.07.2014. 15.44

Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (”Vienotība”) KNAB priekšniekam no šodienas, 14.jūlija, līdz 3.augustam piešķīrusi atvaļinājumu. Kā liecina “Latvijas Vēstnesī” publicētā informācija, premjerministre atvaļinājuma laikā par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju iecēlusi otru viņa vietnieci Ilzi Jurču.

____________________

Apsveicu Vienotības atbalstītājus:):):)

+10
-3
Atbildēt

11

    ILZE > dro 15.07.2014. 04.44

    Edgars Avotiņš

    Bet personālijas Repses partijā man raisa antipātijas.

    ______________

    Izcili pretīgi ir Kehris un Osis, bet kurš tad no Vienotība galvas gala un jaunpienācējiem būtu labāks. Repšes sponsori noteikti nebūs ļaunāk, kā RP/V: Fiļs, Bernis, Suharenko, Esterkins. Pats Repše ir daudz kļūdu izdarījis, tomēr nekad nav bijis pamata domāt, ka viņš vēlētos kaitēt savai valstij.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.07.2014. 20.37

    DD1. Atvainojos, cenšos laboties, bet nesanāk:)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > dro 14.07.2014. 16.49

    > lno

    “baltās frakas jau daudz traipu, kurus var ieraudzīt ar neapbruņotu aci”

    Neviens nav ideāls, bet “par vienu sistu 10 nesistus dod”.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    peerku > dro 14.07.2014. 16.52

    > Edgars Avotiņš

    “Repše … lozungi jau labi – gandrīz 99% varu piekrist. Bet personālijas Repses partijā man raisa antipātijas.”

    Mēs redzam ļoti līdzīgi… :) Njemšu vērā padomu par 5 sakarīgākajiem sarakstā. :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.07.2014. 17.08

    DD1. Protams, nevaru ielīst Repšes galvā, bet premjeru partijā vēl daudz vairāk sistu:)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > dro 14.07.2014. 17.16

    > lno

    “premjeru partijā vēl daudz vairāk sistu:)”

    Es te nopietni klāstu savus apsvērumus, bet Jūs mani apceļat, Ino. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 14.07.2014. 16.42

    DD1. Pirmkārt neticu, ka Repšem kaut kas spīd, otrkārt uz baltās frakas jau daudz traipu, kurus var ieraudzīt ar neapbruņotu aci:)

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > dro 14.07.2014. 15.56

    > lno

    “Apsveicu Vienotības atbalstītājus”

    Tādu un līdzīgu “gājienu ar zirdziņu” dēļ Vienotībai mana un iespējams ne tikai mana balss ir zudusi. Piedevām man nav jāriskē un jāliek uz nezināmu kārti, jo ir vēl Repše (pat, ja pārējos sarakstā buus jāsvītro) un viņš vismaz mani ne reizi nav pievīlis.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > dro 15.07.2014. 07.38

    > v_rostins

    “Repše ir daudz kļūdu izdarījis, tomēr nekad nav bijis pamata domāt, ka viņš vēlētos kaitēt savai valstij.”

    Lūk, atslēgas vārds,- Repše nekad nav kaitējis savai valstij, bet centies kalpot tai pēc sirdsapziņas, jā, kļūdījies ne reizi vien, bet nav zadzis un melojis.”

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis > dro 14.07.2014. 16.25

    Ja partijas lokomotīve pārvelk pāri 5% barjerai, tad Saeimā iekļūst vismaz 5 deputāti no ta saraksta – tad vismaz 5 izvelies, lai neievek galīgus maitas.

    Repše … lozungi jau labi – gandrīz 99% varu piekrist. Bet personālijas Repses partijā man raisa antipātijas.

    Pagaidām vairāk skatos NA virzienā, bet …

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > dro 14.07.2014. 17.56

    Kur tad mums ir tie ideāli un bez viena plankumiņa, salīdzinot ar daudziem citiem, Repšem to ir daudz mazāk, toties viņam pagātnē daudz vairāk reāli izdarītā, kā daudziem patreizējiem politiķiem, kaut vai JL dibināšana, ar ko, faktiski, sākās jauna ēra Latvijas politikā pēc ilggadējās korupcijas un ZZS, TP un TBLNNK trijotnes valdīšanas.

    Repšes laikā notika reāla cīņa ar korupciju. Taisni Repšem izdevās tikt vaļā no Sončika un Vaškevica, cilvēkiem, kas orhganizēja kontrabandas shēmas, un nodarīja valstij simtiem miljonu zaudējumus.

    Un daudz ko citu arī, arī neatkarības sākumā.

    Dabiski, pēc Lemberga – Šlesera, Šķēles pasūtījuma Repše tika pataisīts gandrīz vai par traku mūsu pērkamajā presē, un tagad viss notiek līdzīgi, viņam bija savas īpatnības, bet, neticu, ka Repše var apzināti nodarīt valstij kaitējumu.

    Neidealizēju Repši, bet, viņš, iespējams, vismaz izkustinātu to sasmakušo dīķi, pēc kura sāk izskatītīties Latvijas politiskā elite.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu