Štrombergs kļūst par Eiropas čempionu • IR.lv

Štrombergs kļūst par Eiropas čempionu

34
Māris Štrombergs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas U-20 basketbolistes izcīna piekto vietu Eiropas čempionātā

Divkārtējais olimpiskais čempions, latviešu BMX braucējs Māris Štrombergs svētdien Dānijā, Roskildē, kļuva par Eiropas čempionu, vēsta aģentūra LETA. Nedaudz sliktāk finālbraucienā veicās Edžum Treimanim, kurš pēc ne pārāk veiksmīga sākuma nepaguva apdzīt vairākus konkurentus, rezultātā samierinoties ar sesto vietu.

Pie šī titula Štrombergs ticis jau otro gadu pēc kārtas. Jau pašā finālbrauciena sākumā Štrombergs izrāvās vadībā un distances beigās neradās nekādu šaubu par viņa panākumu. Gan Štrombergs, gan Treimanis pārliecinoši aizvadīja priekšbraucienus, turklāt pēc tam abi uzvarēja arī pusfinālā. Priekšbraucienos elites grupā veiksmīgi startēja arī Rihards Veide, taču viņš vēlāk nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

Tikmēr junioru konkurencē Eiropas vicečempiona titulu izcīnīja Kristens Krīgers. Svētdien pie Eiropas čempionu tituliem “Challenge” sacensībās tika arī Vineta Pētersone, kura sacentās starp 15 gadus vecām sportistēm, kā arī Mikus Strazdiņš, kurš startēja šajā pašā vecuma grupā. Medaļas čempionātā ieguva vairāki citi dažādu vecumu Latvijas BMX braucēji.

Savukārt Udīnē, Itālijā, Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase svētdien izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, ar rezultātu 60:46 apspēlējot vienaudzes no Polijas. Pirmajā posmā Latvija sākotnēji ar 69:56 pieveica Grieķiju, bet pēc tam ar 43:68 un 66:72 piekāpās ļoti spēcīgajām Francijai un Spānijai. Ceturtdaļfinālā latvietes pārliecinoši ar 50:79 piekāpās Serbijai, bet pusfināla cīņā par 5.-8.vietu sestdien dramatiskā mača galotnē ar 60:59 uzvarēja Slovākiju.

Komentāri (34)

Inese 14.07.2014. 08.22

14 229 euro godam nopelnīti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu