Ukrainas ģenerālprokurors pieprasa atbrīvot Kijevas centru no viltus maidaniešiem • IR.lv

Ukrainas ģenerālprokurors pieprasa atbrīvot Kijevas centru no viltus maidaniešiem

32
Ukrainas ģenerālprokurors Vitālijs Jarema. Foto: EPA/LETA

Kijevas centrā pēdējo mēnešu laikā tur pastrādāti vairāk nekā 150 noziegumu

Ukrainas ģenerālprokurors Vitālijs Jarema licis Iekšlietu ministrijas un Drošības dienesta vadībai spert nepieciešamos soļus, lai Kijevas centru, kā arī 19 valsts īpašumā esošās ēkas atbrīvotu no viltus maidaniešiem, kas diskreditē protesta kustību, turklāt ir vainojami pēdējo mēnešu laikā notikušajās daudzajās laupīšanās un huligāniskajos izlēcienos, ziņo LETA/UNIAN.

Preses brīfingā Jarema brīdināja, ka situācija Kijevas centrā ar katru dienu kļūst sarežģītāka. “Tas, kas tagad notiek Maidanā, Cieņas maidanu diskreditē,” sacīja ģenerālprokurors. Tie, kas ir palikuši teltīs Kijevas Neatkarības laukumā, nav vis “patrioti, bet gan apgādājamie”.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju, Jarema aicinājis iekšlietu ministru un Drošības dienesta vadītāju spert attiecīgus soļus, lai atbrīvotu Kijevas centru un ieņemtās telpas.

Ģenerālprokurors uzsvēra, ka viņam ir tiesības to pieprasīt, jo pats četrus mēnešus protesta akciju laikā bijis Kijevas centrā. “Mums nav darīšana ar Maidanu, bet gan ar tā lētu un bīstamu viltojumu. Revolūcijas simbolu grib pārvērst karikatūrā,” norādīja ģenerālprokurors. “Varasiestādes negrasās samierināties ar šādu lietu kārtību. Par jaunās Ukrainas seju nevar kļūt neizprotamas izcelsmes pūlis. (..) Visiem, kas sevi jūt kā patiesus patriotus, bija iespēja stāties Nacionālās gvardes rindās vai arī citādi iesaistīties darbā mūsu valsts labā.”

Tā kā pilsētas centrā uzturas nezināmi cilvēki, kas sevi pozicionē kā maidaniešus, pēdējo mēnešu laikā tur pastrādāti vairāk nekā 150 noziegumu, arī laupīšanas un huligāniski izlēcieni ar šaujamieroču pielietošanu.

Ģenerālprokuratūrai ir zināmi parlamenta deputātu un uzņēmēju vārdi, kas personīgo interešu vārdā par zināmu atlīdzību šos viltus maidaniešus iesaista dažādās akcijās, norādīja Jarema.

Tikmēr situācija Ukrainas austrumu reģionos uzlabojas, bet ir problēmas ar iedzīvotāju apgādi apdzīvotajos punktos, trešdien paziņoja Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) īpašās novērošanas misijas preses sekretārs Maikls Bocjurkivs.

“Misijas pārstāvji noskaidrojuši, ka Ukrainas austrumos situācija ir nedaudz uzlabojusies,” preses brīfingā krīzes centrā pavēstīja Bocjurkivs. Patlaban Ukrainā darbojas apmēram 300 misijas pārstāvji, viena no grupām 8.jūlijā ieradās Slovjanskā.

 

Komentāri (32)

Malda 09.07.2014. 16.44

Pavecs, bet labs video, skatamies līdz beigām.

http://www.youtube.com/watch?v=WK1qE6pmotk

+3
0
Atbildēt

0

Andris Jautriņš 10.07.2014. 01.24

Pipec, jautri :) Noziegumi tur notiek kopš 2013, un visi amatos esošie ir labuma guvēji no šiem noziegumiem. Kaut gan nē, daži tur tādi idiņi, ka pat nekādu labumu negūst, ja neskaita svinu ķermenī…

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu