Valdība paplašina uzrādāmo dokumentu klāstu pasta sūtījumu izņemšanai • IR.lv

Valdība paplašina uzrādāmo dokumentu klāstu pasta sūtījumu izņemšanai

34
Foto: CSDD/LETA

Tas nozīmē, ka pasta sūtījumus varēs atkal izņemt ar autovadītāja tiesībām

Lai iedzīvotājiem atvieglotu pasta sūtījumu izņemšanu, ierakstītus un līdz 150 eiro apdrošinātus pasta sūtījumus, tos varēs saņemt, uzrādot ne tikai personu apliecinošu dokumentu, kas Latvijā ir pase vai ID karte, bet arī jebkuru citu valsts iestādes izdotu dokumentu, pēc kura būs iesējams identificēt attiecīgo personu.

Satiksmes ministrijas pārstāve Ilze Svikliņa informē, ka otrdien valdībā atbalstīti ministrijas virzītie grozījumi Noteikumos par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai.

Personas dokumentam, lai saņemtu pasta sūtījumus, būs jāsatur šāda informācija: attiecīgā dokumenta numurs, dokumenta izdevējs, dokumenta derīguma termiņš, kā arī dokumenta turētāja fotogrāfija, personas kods un personiskais paraksts. Šāds dokuments ir, piemēram, autovadītāja apliecība, norāda Svikliņa.

Paplašinot uzrādāmo dokumentu klāstu, tiks ietaupīts iedzīvotāju laiks, kā arī samazinātas rindas LP filiālēs.

Pasta sūtījumus, kuru apdrošināšanas summa pārsniegs 150 eiro robežu, LP joprojām varēs izņemt tikai, uzrādot personu apliecinošus dokumentus – pasi vai personas apliecību (un pilnvaru, ja sūtījumu saņēmēja vārdā izņem pilnvarota persona).

Ir.lv jau ziņoja, ka šogad no 1.aprīļa spēkā stājās valdības noteikumi, kas predzēja to, ka sūtījumus var izņemt tikai ar personu apliecinošu dokumentu. Tas raisīja iedzīvotāju lielu neapmierinātību.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu