Ušakovs: Mūsu stiprākais punkts ir līgums ar „Vienoto Krieviju” • IR.lv

Ušakovs: Mūsu stiprākais punkts ir līgums ar „Vienoto Krieviju”

28
Partijas "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (no kreisās) un sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pirms līguma parakstīšanas par abu partiju kopīgu dalību 12.Saeimas vēlēšanās. Foto: Ieva Lūka, LETA
Lāsma Gaile

Partija “Saskaņa” 12.Saeimas vēlēšanās startēs atkal kopā ar Rīgas domes partneri “Gods kalpot Rīgai”

“Tas ir mūsu partijas stiprākais punkts,” pirmdien par “Saskaņas” līgumu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina partiju „Vienotā Krievija” teica Rīgas mērs un SC līderis Nils Ušakovs. Dažus mēnešus pirms 12.Saeimas vēlēšanām viņš joprojām ir pārliecināts, ka šis līgums Latvijas interesēs ļauj SC veidot sadarbību ar „Vienotās Krievijas” līderiem.

Partija “Saskaņa” un „Gods kalpot Rīgai” (GKR) pirmdien parakstīja līgumu par kopīgu startu šoruden gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Pirmdien intervijā „Rīta Panorāmā” Ušakovs atklāja, ka partiju sarakstu līderi būs “Saskaņas” biedri Jānis Urbanovičs, Krišjānis Peters, Valērijs Agešins, Andrejs Elksniņš un Ivars Zariņš.

Rīgas vēlēšanu apgabala “lokomotīve” būs Urbanovičs, viņam sekos Andrejs Klementjevs un Jānis Geduševs. Vidzemes “lokomotīve” būšot Zariņš, kam sekos Sergejs Dolgopolovs un Kārlis Leiškalns. Zemgales saraksta pirmais numurs ticis Krišjānim Peteram, Kurzemes – Agešinam, bet Latgales – Saeimas deputātam Elksniņam.

Ušakovs uzsvēra, ka “Saskaņa” šoreiz vēlēšanās startēs atsevišķi no Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP), lai gan daži LSP biedri tiks individuāli uzaicināti pievienoties kopīgajam sarakstam. Šī būs pirmā reize, kad politiskais spēks Saeimas vēlēšanās startēs kā “Saskaņa”, nevis partiju apvienība “Saskaņas centrs”.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) pirmdien līguma parakstīšanā pavēstīja, ka GKR mērķis būs izmantot pašvaldības vadīšanas laikā gūto pieredzi arī parlamentā.

GKR biedri pārsvarā startēšot Rīgas un Vidzemes vēlēšanu sarakstos. Pa vienam no šīs partijas startēs arī Zemgales un Latgales vēlēšanu apgabalos, bet akcents uz Vidzemi likts tāpēc, ka liela daļa Rīgas atrodas tieši Vidzemē, skaidroja Ameriks.

Ušakovs noliedza, ka apvienošanās ar GKR ir mēģinājums latviskot „Saskaņu”. Rīgas mērs uzsvēra, ka etniskajam fonam nav nozīmēs abu partiju sadarbībā un Latvijas nākotne ir latviešu un cittautību pārstāvju sadarbībā.

Kopā ar abām partijām piedalīties vēlēšanās esot uzaicināti arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, piemēram, no kustības „Stop Drugs”.

Par kandidātu galīgo sarakstu uz 12.Saeimas vēlēšanām vēl vienosies partijas kongresā, kas notiks 19.jūlijā, teica Ušakovs.

Kā zināms, abas partijas kopā startēja jau Rīgas pašvaldības vēlēšanās un tajās uzvarēja ar 58,5% balsu pārsvaru.

Savukārt līgumu starp ar „Vienoto Krieviju” 2009.gada 21.oktobrī parakstīja Jānis Urbanovičs, kurš tolaik bija partijas valdes priekšsēdētājs. Līgums paredz, ka abas partijas regulāri tiksies un dalīsies informācijā par savu valsti un darbu tajā. No „Vienotās Krievijas” puses līgumu parakstīja Boriss Grizlovs.

 

Komentāri (28)

Kristians Girvics 07.07.2014. 16.51

Nu ļoti jau labi, ka Ušakovs runā atklātu valodu. Tātad – varam izvēlēties: vai nu balsot par “Vienotu Krieviju”, vai par vienotu Eiropu! Vienotas Eirāzijas piedāvājuma gan vēl nav, bet baidos, ka mūsu prezidents to var sagādāt.

+22
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 07.07.2014. 16.14

Bilde tik daiļrunīga, ka tekstu var nelasīt :)

+20
0
Atbildēt

1

    Vakar kāreiz braucu un klausījos radio par ausaiņa un Mr.20% jaunajiem plāniem un domāju, kurš vēl balsos par šiem fašistu pakalpiņiem. Šis foto izsaka visu, ko tur vairs piebilst.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dro 07.07.2014. 16.59

Jānis Urbanovičs, Krišjānis Peters, Valērijs Agešins, Andrejs Elksniņš un Ivars Zariņš.

____________________

Citu ta nav! Tautas labākie dēli Kalnbērziņš, Pelše, Voss, Rubenis, Straumanis…kaut mūžam dzīvi, tak nav vairs starp dzīvajiem:):):)

+19
0
Atbildēt

2

    buchamona > dro 07.07.2014. 20.52

    Ino. Tu tici reinkarnācijai? :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 07.07.2014. 21.09

    И вновь продолжается бой, И сердцу тревожно в груди, И Ленин такой молодой, И юный Октябрь впереди. И Ленин такой молодой, И юный Октябрь впереди. «Скопировано с сайта http://www.karaoke.ru»

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu