Solīts makā nekrīt! • IR.lv

Solīts makā nekrīt!

28
Rīgas mērs Nils Ušakovs lielās. Foto: Edijs Pālens, LETA
Olafs Pulks

Ušakova vēlme kaut ko darīt Dārziņu iedzīvotāju labā nav nekāda

Ir amatpersonas, kuru vārdos, tajā skaitā solījumos ir vērts ieklausīties, bet ir tādi, kas sola, balstoties tikai uz izpratni par savu labumu. Diemžēl šādu cilvēku solījumi nav ne plika graša vērti.

Nesen vienu no Rīgas apkaimēm, Dārziņus, apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ar pavadītāju svītu. Vizītes mērķis bija cēls – iepazīties ar Dārziņos dzīvojošo rīdzinieku problēmām un, kā jau Rīgas mēram pienāktos, tās atrisinātu. Cilvēki cerēja, bet velti…

Dārziņos dzīvo 3000 cilvēku, kuri ikdienā saskaras ar vairākām neatrisinātām un viņu drošībai bīstamām problēmām. Viena no tām ir apgaismojums, kas šajā apkaimē nav pietiekams. „Rīgas gaisma” ir izstrādājusi apgaismojuma uzlabošanas plānu, tomēr tas iedzīvotājus neapmierina. Diemžēl viņu domas vērā netiek ņemtas.

Cita sāpe ir sabiedriskā transporta nepieejamība lielai Dārziņu teritorijas daļai. Uz manu aicinājumu atjaunot 2012.gadā slēgto sabiedriskā transporta maršrutu, „Rīgas satiksmes” vadība atrod visdažādākos iemeslus, lai to nedarītu. Protams, atjaunot iedzīvotājiem nepieciešamu sabiedrisko transportu nav tas pats, kas pirkt par rīdzinieku, nodokļu maksātāju naudu dārgas dienesta automašīnas, kuras diez vai tiek izmantotas tikai dienesta vajadzībām, tas nav tas pats, kas maksāt arodbiedrībai, lai tā varētu īstenot „Rīgas satiksmei” un Rīgas domes vadībai tīkamas aktivitātes. Arī kanalizācijas grāvju tīrīšana, kas Dārziņu iedzīvotājiem ir īpaši aktuāla, jo grāvji pārplūst un kanalizācija neaiztek, nav pabeigta.

Tiekoties ar cilvēkiem Dārziņos, Ušakovs solīja visu atrisināt, jo kas gan to spēs, ja ne pats mērs. Diemžēl viņš meloja rīdziniekiem, jo patiesībā vēlme ko darīt šo cilvēku labā nebija nekāda. To apliecina atbilde uz manu vēstuli, kurā aicinu atcerēties solījumus un atrisināt sabiedriskā transporta un apgaismojuma problēmu. Nils Ušakova parakstītajā vēstulē teikts, ka „uz doto brīdi nav iespējams realizēt Dārziņu iedzīvotāju vēlmes”. Tas gan netraucēja, tikšanās laikā ar iedzīvotājiem solīt, ka likstām tiks pielikts liels punkts.

Varbūt nevēlēšanās palīdzēt cilvēkiem meklējama citur, personiskajā politiskajā ieinteresētībā. 3000 cilvēku vienkopus dzīvo dažās deviņstāvu mājās, kur labiekārtojot pagalmu, var censties iegūt par mazāku naudu varbūt pat lielāku politisko atbalstu, nekā Dārziņos, kur cilvēki dzīvo privātmājās, tātad iedzīvotāju skaits uz noteikti teritorijas daudzumu ir krietni mazāks.

Žēl rīdzinieku, kas Ušakovam Dārziņos noticēja. Tagad viņi jūtas pievilti, bet Rīgas mēru tas diez vai uztrauc. Nesatrauca viņu arī garās rindas, kurās aizvadītā gada Ziemassvētku laikā rīdzinieki stāvēja, lai saņemtu toreiz nevienam nevajadzīgas rīdzinieku kartes. Arī tagad to labums rīdziniekiem ir stipri apšaubāms, tomēr apšaubāmi nav izdevumi, kas jātērē, lai Ušakova rīdzinieku karšu projektu īstenotu.

Bet tikmēr mazie Dārziņu bērni tumsā maldīsies uz skolu un šķērsos brauktuvi ar četrām joslām, lai nokļūtu līdz tuvākajam sabiedriskajam transportam.

Autors ir Rīgas domes deputāts, Vienotība

 

Komentāri (28)

Þanis Bezmers 07.07.2014. 11.48

Ja cilvēks izmanto citu cilvēku muguras un galvas lai pakāptos un aizsniegtu varas virsotnes pēc lielās brāļu partijas vēlmes, nav parocīgi gādāt par šo cilvēku labklājību. Mērķa sasniegšanas labad līdzekļi jāizlieto citur. Pulks to atklāti pasaka. Citādu reakciju no ločmeļiem būtu muļķīgi gaidīt. Piemēram, neviltotu interesi par to, ko cilvēkiem var dot agresīvas kaimiņvalsts brāļu partija.

+3
0
Atbildēt

0

kristrun 07.07.2014. 12.31

Toties AS Pasažieru vilciens, pateicoties Pulka konsultācijām, ir kļuvusi par paraugu visai valstij. Pasažieri aiz labklājības sprāgst pušu.

+1
-4
Atbildēt

0

Inese 07.07.2014. 10.42

Ušakovs ar Dārziņu iedzīvotājiem tikās pavisam nesen – maijā. Ne visu var izdarīt vienā mirklī, Pulk, vai ne?

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu