Daugavpilī norisinās 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus" • IR.lv

Daugavpilī norisinās 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus”

26
Foto no svētku lapas Facebook

“Gaudeamus” piektdien atklās pūtēju orķestra koncerts Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā

No šodienas, 27.jūnija līdz 29.jūnijam Daugavpilī norisināsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus”, raksta aģentūra LETA. Šovakar “Gaudeamus” atklās pūtēju orķestra koncerts Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, bet dienas pirmajā pusē centrā pirmo reizi festivāla vēsturē tiks atklāta Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstāde. 

Festivāla laikā pirmo reizi notiks arī simfoniskās mūzikas koncerts, kurā kā solisti uzstāsies visu svētku dalībvalstu mūzikas augstskolu rektori. Pēc simfoniskā koncerta tiks iedegtas lāpas un sāksies “Gaudeamus” dalībnieku lāpu gājiens, kas virzīsies no Daugavpils Universitātes (DU) līdz Rotko mākslas centram, kur notiks svētku atklāšanas pasākums un pūtēju orķestru koncerts. Svētku turpinājumā pilsētā norisināsies Studentu nakts, kuras laikā dažādās Daugavpils vietās – ielās, pagalmos, kultūras ēkās – studenti rādīs deju performances un izrādes. Pasākuma gaitā būs iespēja redzēt arī Latvijas un kaimiņvalstu kinomākslas studentu veikumu. 

28.jūnijā pie DU ikviens būs aicināts baudīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas studentu koncertprogrammas. Savukārt vakarā Daugavpils Olimpiskajā centrā visus priecēs tautas deju lielkoncerts. Turpinot tradīciju, festivāla noslēguma koncertam radīts jauns skaņdarbs, šoreiz tas ir komponista Ērika Ešenvalda un dzejnieka Jāņa Petera kopdarbs – dziesma “Tava ir jaunība mana”, kas izskanēs festivāla pēdējā dienā, 29.jūnijā, koncertā Stropu estrādē. 

Ieeja visos svētku pasākumos būs bez maksas. Vairāk informācijas svētku Facebook lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu