Kopā ar Šleseru politikā mēģinās atgriezties arī Kalvītis • IR.lv

Kopā ar Šleseru politikā mēģinās atgriezties arī Kalvītis

134
Aigars Kalvītis. Foto: Evija Trifanova, LETA

No politikas „izmestie” par savu startu vēlēšanās paziņos 3.jūlijā

Kopā ar 11.Saeimā neiekļuvušo politiķi Aināru Šleseru politikā mēģinās atgriezties arī “trekno gadu” ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš šoruden startēs parlamenta vēlēšanās partijas “Vienoti Latvijai” sarakstā, raksta “Diena”. Viņi 3.jūlijā plāno paziņot par atgriešanos politikā, piesakot zem šīs partijas nosaukuma savu ideoloģiski daudzveidīgo komandu arī Saeimas vēlēšanās.

Šleseram nolēmuši pievienoties arī ekspremjers, pēdējos piecus gadus Eiropas Parlamentā pavadījušais un Zaļo un zemnieku savienības atraidītais Ivars Godmanis, bijušais Tautas saskaņas partijas priekšsēdis Jānis Jurkāns, kādreizējais “tēvzemiešu” līderis un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un bijušais ministrs, viens no Tautas partijas līderiem Edgars Zalāns. Šie politiķi politiku bija spiesti pamest, jo zaudēja vēlētāju uzticību, atgādina LETA.

Šlesers, kurš vēl nesen pie vēlētājiem nāca ar nācijas izlīguma ideju un vēlējās vienoties par sadarbību ar “Saskaņas centru”, tagad par saukli izvēlējies trīs vārdus: “Pieredze. Profesionalitāte. Patriotisms.” Šlesers savu piedāvājumu iecerējis kā alternatīvu “Vienotībai”.

“Divreiz vienā upē nevar iekāpt,” tāda bija “Vienotības” ģenerālsekretāra Arta Kampara pirmā reakcija uz avīzes lūgumu komentēt politikas veterānu plānus atgriezties kā “Vienotības” konkurentiem. Kampars pieļauj, ka šie cilvēki nav pamanījuši pārmaiņas politiskajā vidē, kurā ir cita domāšana un izpratne. Viņu nebiedē potenciālie pretinieki, kuru piedāvājumā pagaidām saklausa tikai lozungus un stereotipus.

Kalvītis mēģināšot atgriezties politikā, jo viņam esot žēl noskatīties uz “šīs valsts lēnajiem attīstības tempiem – ja mēs tā mīņāsimies, tad Eiropas Savienības līmeni nevarēsim sasniegt”. Tāpēc, viņaprāt, cilvēkiem, kuriem vēl ir spēks un enerģija, ir jāliek šie resursi lietā. Uz atgādinājumu, ka pēc viņa pārstāvētās politiķu paaudzes aiziešanas vēl daudzkārt pieminēja treknos gadus un “gāzi grīdā”, Kalvītis reaģējis bez vainas apziņas – toreiz valsts esot attīstījusies, un ap šo jautājumu bijis pārāk daudz politiskās propagandas. Viņš uzskata, ka tagadējiem politiķiem pietrūkstot gan profesionalitātes, gan pieredzes, un valstī vispār neesot politikas – to, kas pastāv, viņš uzskata tikai par eksistēšanu izdzīvošanas režīmā.

Domubiedru grupā iesaistījies arī bijušais Tautas saskaņas partijas līderis Jurkāns. Viņš bija piepalīdzējis arī partijas “No sirds Latvijai” līderei Ingunai Sudrabai jauna politiskā spēka veidošanā, bet par iekļaušanos tajā tomēr nevienojās. Savukārt ar Šleseru viņam jau bija kopīga sadarbības pieredze pirms 11.Saeimas vēlēšanām. Jurkāns atgriežoties politikā, lai palīdzētu Latvijai “izkulties no tā purva, kurā tā ieslīgusi”.

Jurkāns varētu būt saraksta līderis Latgalē, Zalāns – Kurzemē, Kalvītis – Vidzemē. Lai arī grupas līderis ir Šlesers, oficiāli viņš vēl netiekot dēvēts par partijas premjera amata kandidātu.

 

Komentāri (134)

Una Grinberga 26.06.2014. 08.57

Partija “Latvijas izdzimteņi” vēlas saņemt balsu vairākumu – inflācija līdz 1% bremzē valsts attīstību!

+27
0
Atbildēt

1

Evita 26.06.2014. 09.15

Ceru ka Latvija ir cilveki kuri saprot, ka Kalvitis ir Gazprom lobijs, tiesi Kalvisa laika Latviju uzsedinaja uz gazes adatas, otrs izskatas ka Kremlis ir sapratis ka lai ievilktu valdiba SC,ar Sudrabu bus par maz,un megina vel vairak saskelt latvisko veletaju.Velreiz aicinu visus kam rup Latvija nolikt mala kaskus un rudeni, balsot nevis pec ambicijam bet vesela saprata.Diemzel Grugules ievelesana dara bazigu jebkuru logiski domajoso.

+26
0
Atbildēt

4

    ILZE > Evita 26.06.2014. 13.43

    Edgars Avotiņš

    Par to naudu, kas aizgāja vienā no lielākiem valsts nozagšanas projektiem varēja pārbūvēt vairākus tūkstošus novecojušo katlu māju par lokālām gāzģeneratora koģenerācijas stacijām kur izmantotu arī ORC ar ne mazāku, kopējo jaudu, kas darbotos ar biomassu un atkritumiem. Tas nodrošinātu vairākus tūkstošus darba vietu, energo drošību rajonos, mazinātu zudumus elektrību transportējot un būtiski uzlabotu eksporta/importa bilanci.

    Dzenāt siltumu tādos attālumos, kā Rīgā, vispār ir stulbums. Abpus Daugavai ievērojama rajona siltumu var nodrošināt upes uz jūru nestie teravati.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > Evita 26.06.2014. 14.12

    Kāpēc TEC2 nekurina šķeldu? Tāpēc, ka savickis maksā!

    Vai zini, ka LV pārdod skandināviem šķeldu, par to saņemot naudu kura rēķinot uz 1kcal saražotā siltuma ir reizes 3 lētāka par krievijas gāzi. Tātad, pārdodam pa lēto, pērkam pa dārgo. Tā turpināt darboties ir ieinteresēti LG pietuvinātie kā arī Miķelsona izveidotās Rīgas TEC2 banda, kura pērk krievu gāzi, izlaiž caur kooģenerāciju un saņem dubulttarifu, par kuru maksājam mēs visi. Nekā savādāk kā par m…cību šādu darbību nenosauksi. Jelgavas piemērs ir reāls solis Latvijas enerģētiskās neatkarības virzienā. Lai izdodas. Un pateicoties šai stacijai, Jelgavnieki sajutīs reālu apkures rēķinu samazināšanos. Par to esmu pārliecināts

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > Evita 26.06.2014. 10.16

    Latvijā gazpromam ir vairāk par vienu ietekmes aģentu!!!

    palasi šo –

    “rekonstrukcijas projekta izmaksas ir “objektīvas”, trešdien intervijā Latvijas Radio atzinis ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”).

    Kā ziņots, par projektu publiski izskanējušas šaubas. Piemēram, Eiropas Komisijai (EK) iesniegts Rīgas Tehniskās universitātes profesores Dagnijas Blumbergas parakstīts dokuments, kura mērķis ir apturēt termoelektrocentrāles rekonstrukciju. Tāpat Somijas kompānija “Wartsila” publiski izteica šaubas, ka ir izvēlētas efektīvākās tehnoloģijas.

    Kā ziņots, TEC-2 rekonstrukcijas otrā kārta paredz aizvietot divas morāli un tehniski novecojošas koģenerācijas iekārtas ar kombinētā cikla bloku.”

    http://www.ir.lv/2010/12/15/kampars-tec-2-rekonstrukcijas-izmaksas-ir-objektivas

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    Ansis > Evita 26.06.2014. 12.30

    Cienītie – beidziet vienreiz muldēt par TEC-2 un uzsēdinasanu uz adatas!

    Reaāli – tas TEC2 tur pastāv jau sen – tikai senak kurinaja gāzi vairak un elektrību no tās uzražoja vairāk. Ziemā tas TEC2 silda Rīgu, vasarā to praktiski neizmanto.

    Nebūtu rekonstrukcija, tad gazi tērētu daudz vairāk un vairak sildītu gaisu!

    Piesieties varētu TEC2 izmaksu atpelnīšanai caur OIK, kas grauj Latvijas ražotājus ar lielu elektroenerģijas pateriņu – kā Valmieras Stiklašķiedru, kas spiesta jaunās rūpnīcas būvēt valstīs ar zemāku elektroenerģijas gala cenu.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

Ansis Reinhards 26.06.2014. 09.11

Zombiju saiets… :)

Nevienam nevajadzīgie rīko savu izpārdošanu… :) :) :)

+23
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu