Mazizmēra lidmašīnas avārijā Jelgavā gājis bojā tās pilots (papild.) • IR.lv

Mazizmēra lidmašīnas avārijā Jelgavā gājis bojā tās pilots (papild.)

24
Lidmašīnas avārijas vietā. Foto: Egons Ansbergs, F64

Avarējis pašbūvēts “Jodel” tipa koka un auduma jauktas konstrukcijas lidaparāts

Trešdienas vakarā mazizmēra lidmašīnas avārijā Jelgavā gājis bojā tās pilots, ziņo LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā informēja, ka vakar īsi pēc plkst.20 pļavā Jelgavā, Slokas ielā, nogāzusies divvietīga lidmašīna.

Negadījumā gājis bojā tās pilots, aptuveni 45 gadus vecs vīrietis.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece pastāstīja, ka bojā gājis 1969.gadā dzimis vīrietis no Tukuma, kurš lidaparātā bija viens. Policija skaidro, vai vīrietis savu lidaparātu uzglabāja Jelgavā vai bija atlidojis no Tukuma.

VP par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. Izmeklēšanā nozīmētas ekspertīzes.

Intervijā Latvijas Televīzijai Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs pastāstīja, ka lidaparātā tās pilots bijis viens pats.

Civilās aviācijas aģentūras vadītājs informēja, ka avarējis pašbūvēts “Jodel” tipa koka un auduma jauktas konstrukcijas lidaparāts, aprīkots ar motocikla dzinēju. Šādi lidaparāti pasaulē ir plaši izplatīti, iespējams, tā ir pati izplatītākā lidmašīna pasaulē.

Šāda tipa lidmašīnas ir viegli vadāmas, tās var uzbūvēt arī nespeciālisti bez attiecīgas izglītības. Latvijā uzbūvētas vairākas “Jodel” tipa lidmašīnas, teica Gorodcovs.

Pēc Gorodcova rīcībā esošās informācijas, lidmašīnas būvniecības process ticis kontrolēts, tomēr, iespējams, ka tā nav bijusi attiecīgi reģistrēta un nav nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes tās lidojumiem.

Civilās aviācijas aģentūras pārstāvji pārbaudīs arī neoficiālu informāciju, ka lidmašīna, iespējams, avarējusi arī iepriekš.

(papildināta no 4.rindkopas)

Komentāri (24)

Inese 26.06.2014. 08.34

Negadījumā gājis bojā tās pilots, aptuveni 45 gadus vecs vīrietis

=======================

ZZ gan raksta šādi:

Vakar vakarā mazizmēra lidmašīnas avārijā Jelgavā gājis bojā tās pilots – 69 gadus vecs vīrietis.

+2
0
Atbildēt

0

Inguna 27.06.2014. 08.58

Ir labi zinams ka materialu iegade lidaparata konstruesanai pie mums Latvija

nau iespejama.Kapec tad tagat tiek mekleti kautkadi vainigie.Cilveks uzkonstrueja lidaparatu ar tadiem materialiem kadi pie mums ir piedjami.Kada

nozime no kurienes pacelas sis lidaparats.Ir jaatzist ka viens no privataviacijas klupieniem ir materialu nepieejamiba,tapec ari sis aparat tika uzkonstruets faktiski no skaliem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu