ANO: Bēgļu skaits pasaulē pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara pārsniedzis 50 miljonus • IR.lv

ANO: Bēgļu skaits pasaulē pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara pārsniedzis 50 miljonus

24
Bēgļu bērno no Ukrainas pilsētas Slovjanskas atraduši patvērumu Sņižnē. Foto: AFP/LETA

Tas ir par sešiem miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš

Bēgļu skaits pasaulē pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara pārsniedzis 50 miljonu atzīmi, piektdien paziņoja ANO Bēgļu lietu pārvalde (UNHCR).

Līdz 2013.gada nogalei to cilvēku skaits, kas vardarbības un krīžu dēļ bijuši spiesti doties bēgļu gaitās ārpus savas valsts vai pārvietoties uz citu vietu savas valsts teritorijā, bija sasniedzis 51,2 miljonus. Tas ir par sešiem miljoniem vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo LETA/DPA.

Īpaši dramatiska situācija ir Sīrijā, secināts ikgadējā pārvaldes ziņojumā. Sīrijas kara dēļ uz citu šīs valsts daļu bijuši spiesti pārcelties 6,5 miljoni, bet aptuveni 2,5 miljoni sīriešu devušies bēgļu gaitās ārpus kara plosītās dzimtenes.

Bēgļu gaitās cilvēki bijuši spiesti doties arī dēļ krīzes Dienvidsudānā, Centrālāfrikas Republikā, Ukrainā un Irākā, tikmēr lielāko daļu to bēgļu, kuri bēgļu gaitas sākuši iepriekšējos gados, veido palestīnieši, afgāņi un somāļi.

“Rodas konflikti un dramatiski cilvēktiesību pārkāpumi, un starptautiskā sabiedrība zaudējusi lielu daļu no savām iespējām novērst konfliktsituācijas un savlaicīgi tās risināt,” uzsver UNHCR augstais komisārs Antoniu Guterišs.

Savukārt 1,1 miljons cilvēku pērn iesniedzis patvēruma pieprasījumu, vairākums no tiem – attīstītajās valstīs. 2013. gadā Vācija kļuvusi par lielāko jaunu patvēruma pieprasījumu saņēmēju.

Rekordlielu pieprasījumu skaitu – 25 300 – iesnieguši bērni, kuri ir nošķirti no vecākiem vai kurus nepavada vecāki. Visvairāk pieprasījumu iesnieguši sīrieši – 64 300, seko patvēruma meklētāji no Kongo Demokrātiskās Republikas (60 400) un Mjanmas (57 400).

 

Komentāri (24)

ligakalnina 20.06.2014. 09.08

Tikko ka radio Vesti ziņoja, ka no Krievijas robežas puses un Luhanskas pusi virzās krievu tanku un bruņutransportieru kolona, 8 tanki un nez cik bruņutrasportieru un kamazu ar zaldātiem, izskatās, sācies atklāts Krievijas iebrukums.

Un ko dara UKrainas armija, kurai, it kā, ir lidmašīnas un helikopteri, kas varētu tai kolonai uzbrukt, bet, jau vairākas stundas nekas netiek darīts?

Acīmredzot, runas par totālu prokrievisko ģenerāļu sabotāžu Ukrainas armijā ir pamatotas.

+2
0
Atbildēt

0

Subi 20.06.2014. 17.49

+++++++ОБЯЗАТЕЛЬНО ПОСМОТРИТЕ!

Ребята, я чуть с ума не сошла, зашла на 5 минут, заработала 20 баксов, теперь всем советую. Уже и деньги получила на карточку, можно смело работать (авторизация через вк) –> http://vk.cc/2H2F3x

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu