Broka apstrīd lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam • IR.lv

Broka apstrīd lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam

91
Baiba Broka. Foto: Egons Ansbergs, F64

Broka nosūtījusi ģenerālprokuroram desmit lappuses garu pārsūdzību

Tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK) trešdien vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lai pārsūdzētu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu nepiešķirt viņai pielaidi valsts noslēpumam, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Broka nosūtījusi ģenerālprokuroram desmit lappuses garu pārsūdzību, kurā lūdz sniegt pamatojumu, kādēļ viņai tika atteikta augstākās kategorijas pielaide, ziņo LETA.

Broka uzreiz pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas paziņoja par gatavību šo lēmumu pārsūdzēt ģenerālprokuroram. Savukārt par tālāko rīcību, ja arī ģenerālprokurora lēmums būs nelabvēlīgs, viņa lemšot vēlāk. Broka neizslēdza iespēju vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Saskaņā ar likumu “Par valsts noslēpumu” SAB lēmums ir pārsūdzams desmit dienu laikā no brīža, kad tas ir uzzināts. Ģenerālprokurora lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.

Kā ziņots, arī pēc pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanas Broka turpinās pildīt tieslietu ministres pienākumus. Savukārt šogad rudenī notiekošajās Saeimas vēlēšanās viņa nestartēs.

 

Komentāri (91)

ligakalnina 19.06.2014. 06.28

Būs otrā grafomāne, aiz Streļčenoka.

Jau šinī amatā atcēla visas Bordāna reformas, skaidrs, ka noppirkta no MNA, nerunājot par to, ka meloja ķemeru sanatorijas sakarā

Nu bet citādi ministri NA jau nav, tur stājas tikai pajoliņi un politbiznesmeņi, ar nelieliem izņēmumiem.

+16
-7
Atbildēt

2

    ILZE > ligakalnina 19.06.2014. 08.10

    dzeris49

    Čekas kurmja Bordāna “reformas” ir tādas pašas, kā Ķīļa un Sprūdža reformas. Sen bija jāatjauno nāvessods par noziegumiem pret valsti, redzētu, vai tādiem lopiem gribētos ko reformēt.

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 19.06.2014. 07.51

    Interesanti, cik strauji mainās Tavs viedoklis par cilvēku :) Pirms pašvaldību vēlēšanām, ja ņem vērā to, ka Broka ir no NA, Tev par Broku bija pat ļoti pozitīvs vērtējums :) Varbūt argumentus lūdzu, kādēļ tik krass pagrieziens Tavā domāšanā? Ja minēsi maksātnespējas administrēšanu, tad jau iepriekš saku priekšā – izmaiņas likumā par šī procesa sakārtošanu šobrīd ” guļ” Saeimā un gaida tālāku virzību uz priekšu, TM šeit nav pie vainas :)

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

aigarsaboltins 19.06.2014. 06.06

Šai auciņai ir trekns krusts pāri – par Briseli var aizmirst, ministres amatu visticamāk pēc 3,5 mēnešiem varēs atstāt uz visiem laikiem, spriežot pēc EP vēlēšanu rezultātiem, uz Saeimu nav nekādas jēgas kandidēt, jo iekšā netiks, reputācija sabojāta tā, ka publiskajā telpā vienīgie aizstāvji ir Ušakovs un deģenerālis, kas pat pēc NA kritērijiem ir plānprātiņš, Žēl, ka Baibočka nesaprot, ka viss ir zaudēts, un mēģina kārpīties, izbrēcot savu kaunu pa visu pasauli.

+15
-9
Atbildēt

0

Jānis Derkusovs 19.06.2014. 12.01

>Ino

Latvijas premjers Valdis Dombrovskis komentējot Vējoņa un Putina tikšanos, trešdien “Radio 101” pauda atzinību par tikšanās faktu, atkārtoti paužot cerību, ka pēc iespējas ātrāk ar kaimiņvalsti izdosies parakstīt vairākus līgumus, kas jau ir sagatavoti un ļautu attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību.

“Te es gribētu tikai apsveikt šo faktu. Tas liecina par to, ka politiskais dialogs ar Krieviju turpinās un paplašinās,” norādīja Dombrovskis.

———————————————————–

Tāpēc, 2010.gads bija pirms Krimas. Turklāt , pēc visa spriežot, tā bija visās, tai skaitā speciālajās, institūcijās saskaņota valstu amatpersonu tikšanas. un publiska.

Merkele regulāri Putinam pa naktīm zvana…Apvainosi Angelu Vācijas nodevībā?

+6
-2
Atbildēt

4

    dro > Jānis Derkusovs 19.06.2014. 12.14

    jautajums_4. Turklāt , pēc visa spriežot, tā bija visās, tai skaitā speciālajās, institūcijās saskaņota valstu amatpersonu tikšanas. un publiska.

    _______________

    Kā tad! Tikpat saskaņota un publiska kā Kalvīša pasēdēšana ar Putinu restorānā pēc iecelšanas Rīgas balzāma valdē. Merķeli nevainošu Vācijas interešu nodevībā, bet, negalvošu, ka citu valstu intereses viņa varētu nodot. Viņa sniedz pretrunīgus paziņojumus. “Ja Ukraina vēlas vēlas labas attiecības ar ES, tai jādraudzējas ar Krieviju…”:):):)

    Tu esi ļoti sirsnīgs, bet galvenais tālredzīgs:)

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 19.06.2014. 12.47

    > jautājums

    Man ir alerģija uz visu, kas skar ZZS. Tāpēc nebojāju sev nervus, kad redzu teļļukā vai ziņās pieminam ZZS, pārslēdzos…

    Vai es pārpratu lno komentāru un Vējonis ar putleru tikās 2010. gadā? Ja tā, tad OK! Bet brāļoties ar putleru patreiz ir kā kopā ar kanibālu uzēst viņa piedāvāto pastēti…

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 19.06.2014. 12.18

    > jautājums

    Ja kas, Kirila vizīte arī it kā bija sen saskaņota. Atcēla bez problēmām…

    Patreizējā situācijā pielīst putleram ir vistīrākā valsts interešu nodevība.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 19.06.2014. 12.31

    Beta

    Vējonis ar Putinu tikās 2010.g.-starptautiskā forumā Maskavā.

    Lai Putins pieņemtu vizitē mazas valsts ministru? Tad viņš pat mūsu premjerus nav pieņēmis, tikai prezidentus-Zatleru , piemēram.Un tad arī, manuprāt, tas bija vēl Medjedevs kā prezidents. Ir diplomātikais protokols, kur rangi kā klintī cirsti.

    Par kādas vizītes atcelšanu Tu runā? kāda pielīšana? Tu ziņas lasi?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu