Prezidents sola drīzas izmaiņas veselības nozares vadībā • IR.lv

Prezidents sola drīzas izmaiņas veselības nozares vadībā

11
Valsts prezidents Andris Bērziņš un valdības vadītāja Laimdota Straujuma. Foto: Edijs Pālens, LETA

Straujuma pieņemtu veselības ministres demisijas rakstu

Jau drīzumā gaidāma situācijas maiņa veselības nozares vadībā, pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība) pavēstīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Tā nav normāla situācija, ka premjerministrei ir jāuzņemas arī veselības ministres pienākumi un daļēji arī tieslietu ministres pienākumi, uzskata prezidents. Šis jautājums pārrunāts arī abām amatpersonām tiekoties. Lai šo situāciju risinātu, esot gaidāmi konkrēti risinājumi, vēsta LETA.

“Veselības nozare ir tā, kurā ir jābūt konkrētiem risinājumiem,” pēc tikšanās noteica Bērziņš. Viņš gan konkrētus risinājumus atteicās nosaukt, tomēr piebilda, ka ir varianti, kas jau tuvākajā laikā tiks īstenoti.

Jau ziņots, ka Straujuma ir uzņēmusies veselības ministres pienākumu pildīšanu laikā, kamēr ministre Ingrīda Circene (Vienotība) atgūstas pēc operācijas un nevar pildīt savus pienākumus.

Veselības ministres komunikācija ar veselības nozari nav bijusi vislabākajā līmenī, trešdien intervijā Latvijas Radio izteicās Ministru prezidente. “Es cenšos iepazīties ar Veselības ministrijas darbu. Protams, tur ir daudz darāmā, bet, ja runājam par Circenes kundzi, tad, manuprāt, komunikācija ar nozari nav bijusi vislabākajā līmenī,” sacīja premjerministre.

Savukārt intervijā telekompānijas LNT raidījumam “900 sekundes” viņa atzina, ka idejas, ar kurām nāk klajā veselības ministre, ir atbalstāmas, “vienīgi šī komunikācija ir aizgājusi pietiekami asā veidā”.

Uz jautājumu, vai, ņemot vērā visus apsvērumus, Circenei pašai nebūtu jāizvērtē situācija un jāizšķiras par demisiju, Straujuma atbildēja, ka tas ir ministres ziņā. Valdības vadītāja atzina, ka, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, Circene varētu turpināt slimot vēl vairākas nedēļas.

Vaicāta, vai pieņemtu Circenes demisijas rakstu, ja viņa tādu iesniegtu, Straujuma atbildēja apstiprinoši: “Es piekristu.”

Intervijā Latvijas Radio premjerministre informēja, ka patlaban tiekas ar visām ārstu, slimnīcu un farmaceitu biedrībām nolūkā apkopot pretenzijas un priekšlikumus un nākt pie secinājumiem, lai cilvēkiem medicīnas nozarē kļūtu skaidrs, ko viņi var sagaidīt ilgtermiņā.

“Protams, mēs nevaram 200 miljonus vai līdzīgu summu piešķirt vienā gadā, mums vienkārši nav tādas naudas. Bet noteikti ir nepieciešams skaidrs plāns, kad kas var tikt piešķirts, un skaidrs pa gadiem, ko darīs veselības nozare,” atzina Straujuma.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības padome otrdien nolēma izteikt neuzticību veselības ministrei Circenei, bet atturēties no neuzticības izteikšanas Straujumai.

Tomēr Straujuma paziņojusi, ka neprasīs Circenes demisiju, jo, pēc viņas domām, laikā, kad ministre ilgstoši slimo, to darīt būtu neētiski.

 

Komentāri (11)

austrisv 18.06.2014. 14.07

Kādas Prezidentam te tiesības lemt, ko likt un ko nelikt Veselības ministrijas vadībā.

Vai tad viņš sev dabūja tādas pilnvaras?

Varbūt viņa ZZS kancelejas šefs taisās glābt Veselība sministriju?

+9
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 18.06.2014. 14.06

kas tas ir fotogrāfijā pa kreisi? izskatās, ka kaut kur tā kā būtu redzēts….

+7
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 18.06.2014. 20.05

Kurš solas drīzas izmaiņas prezidenta krēslā?

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu