Porošenko šonedēļ iesniegs miera plānu, rosina domāt par pirmstermiņa vēlēšanām • IR.lv

Porošenko šonedēļ iesniegs miera plānu, rosina domāt par pirmstermiņa vēlēšanām

24
Ukrainas prezidents Petro Porošenko runā Nacionālās drošības padomes sēdē. Foto: AFP/LETA

Kļičko piedāvā Ukrainas parlamentam pašam atkāpties, lai varētu notikt jaunas vēlēšanas

Ukrainas prezidents Petro Porošenko miera plānu par situācijas noregulējumu Doņeckas un Luganskas apgabalos iesniegs šonedēļ, ziņo LETA/Ukrinform. Prezidents arī apspriedis ar Ukrainas parlamenta frakcijām iespēju rosināt Augstākās Radas pirmstermiņa vēlēšanas.

Partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko otrdien debašu laikā ierosinājis parlamentam pašam pieņemt lēmumu par atkāpšanos, ziņo “Ukrainskaja pravda”. Kļičko atbalsta partijas “Svoboda” līderis Oļegs Tjagņiboks.

Savukārt Porošenko, uzstājoties Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēdes atklāšanā, runāja par Austrumukrainas miera noregulējumu. “Tiek piedāvāts apspriest prezidenta miera plāna detaļas, kas tiks sniegtas jau šajā nedēļā,” pavēstīja Porošenko.

Viņš pavēstīja, ka tika piedāvāta uguns pārtraukšana miera plāna izpildes sākšanai.

“Mēs sagaidām ļoti koordinētu visu Ukrainas varas pārstāvju darbību un atbalstu prezidenta iniciatīvām Doņeckas, Luhanskas iedzīvotāju vidū, kas dos iespēju atrisināt situāciju šajos apgabalos,” sacīja Porošenko.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uguns pārtraukšanas laiks būs ierobežots. “Būtu bezatbildīgi šobrīd iesaistīties ilgā sarunu procesā, jo mums nav vajadzīgas sarunas sarunu dēļ, mums šodien vajag, lai mēs pārietu uz režīmu, kad no vienas puses mēs varam garantēt drošību visiem, kas dzīvo Doņeckā un Luganskā, mēs varam garantēt aizsardzību no marodierisma, mēs veicinām atbruņošanās procesu, kuram sekos lēmums par amnestiju vai aizsardzību no kriminālatbildības personām, kas nav pastrādājušas smagus noziegumus, uz kuru rokām nav asiņu,” pavēstīja Porošenko.

 

Komentāri (24)

ievuliitis 17.06.2014. 13.42

Tai pašā laikā ļoti satraucošas ziņas. Kā šī –

“Pie Krievijas robežas ukraiņu pozīcijas apšaudītas ar astoņiem mīnmetējiem; 31 ievainotais”

http://www.delfi.lv/news/world/other/pie-krievijas-robezas-ukrainu-pozicijas-apsauditas-ar-astoniem-minmetejiem-31-ievainotais.d?id=44623396#ixzz34tMYN74R

Более 10 тысяч российских солдат сосредоточились на границе с Украиной

Вдоль восточных и северных границ Украины в приграничных районах России сосредоточены российские войска. Об этом сообщает руководитель группы “Информационное Сопротивление” Дмитрий Тымчук.

На территории Ростовской области РФ зафиксированы диверсионно-разведывательные группы (ДРГ) из состава частей российского спецназа. Некоторые российские военнослужащие из состава ДРГ одеты в форму Вооруженных сил Украины.

Также в приграничных районах РФ зафиксированы группы боевиков (наемников) общей численностью до 600 чел., имеющих в распоряжении грузовые автомобили и 17 боевых бронированных машин.

+5
-2
Atbildēt

1

Ligiña Doniña 18.06.2014. 00.47

Atceroties vēsturi, kur vācu nacisti, plecu pie pleca ar Staļina fašistiem masveidā galināja cilvēkus, redzam, ka jaunais Staļins IR, bet pagaidām viens. Jāgaida, kas notiks tālāk, jo viens Puķina fašistiski, nacistiskais režīms neizvilks. Šobrīd sabiedroto tam nav. Domāju, ka nožņaugt Krieviju ekonomiski būs labākais un humānākais veids, kā izbeigt fašisma atdzimšanu Eiropas nomalē.

0
0
Atbildēt

2

    ILZE > Ligiña Doniña 18.06.2014. 13.18

    IvarsA

    Atceroties vēsturi, kur vācu nacisti, plecu pie pleca ar Staļina fašistiem masveidā galināja cilvēkus

    __________________

    Vācu nacisti, ukraiņu benderovieši, horvātu ustaši, latviešu leģionāri. Vai nav pienācis laiks visu, kas krievu, atzīt par absolūto ļaunumu un nemēģināt to vēl kādam pielīdzināt?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Ligiña Doniña 18.06.2014. 13.33

    Sarkanā armija nav tiesāta par noziegumiem pret cilvēci. Tas ir jādara un šobrīd Ukrainas kontekstā, to var un saukt lietas īstajos vārdos. Putina fašistiskais režīms ir loģisks turpinājums Musolīni, Hitleram, Staļinam….

    0
    0
    Atbildēt

    0

inta_s 17.06.2014. 22.45

Vai Putins iesniegs/atklās savu kara plānu?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu