"Eurostat": Latvijā gada laikā vismazākais nodarbināto skaita pieaugums ES • IR.lv

“Eurostat”: Latvijā gada laikā vismazākais nodarbināto skaita pieaugums ES

33
Foto: Ieva Lūka, LETA

Straujākais nodarbināto skaita pieaugums bijis Ungārijā, Maltā, Lietuvā un Īrijā

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 0,1%, kas ir mazākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina jaunākie ES statistikas biroja “Eurostat” dati.

Nodarbināto cilvēku skaits 0,1% apmērā ceturksnī pieauga arī Beļģijā. Savukārt Francijā tas saglabājās nemainīgs, ziņo LETA.

Straujākais nodarbināto cilvēku skaita pieaugums gada salīdzinājumā pirmajā ceturksnī reģistrēts Ungārijā – par 3,2%, Maltā – par 2,8%, kā arī Lietuvā un Īrijā – par 2,3%.

Tikmēr straujākais nodarbināto iedzīvotāju skaita samazinājums reģistrēts Kiprā – par 4,6%, Igaunijā – par 1,1% un Nīderlandē – par 1%.

“Eurostat” dati liecina, ka ES pirmajā ceturksnī kopumā nodarbināti bija 224,2 miljoni cilvēku, tajā skaitā 146,1 miljons eirozonā. ES nodarbināto cilvēku skaits pirmajā ceturksnī gada salīdzinājumā palielinājās par 0,7%, bet eirozonā – par 0,2%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni nodarbināto cilvēku skaits ES pieauga par 0,2%, bet eirozonā – par 0,1%.

Latvijā nodarbināto cilvēku skaits ceturkšņa salīdzinājumā palielinājās par 0,8%, kas ir otrs lielākais pieaugums no visām ES valstīm aiz Ungārijas, kur reģistrēts kāpums par 1,5%.

Ungārijai un Latvijai seko Lielbritānija ar 0,6% pieaugumu, kā arī Čehija un Polija ar 0,5% kāpumu.

Tikmēr lielākais nodarbināto cilvēku skaita samazinājums ceturkšņa salīdzinājumā fiksēts Kiprā – par 1,2%, Portugālē – par 0,3%, kā arī Lietuvā un Somijā – par 0,2%.

Igaunijā nodarbināto cilvēku skaits palielinājās par 0,3%.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu