Jaunā CSDD kampaņa „Dusmīgs, toties dzīvs!” iesaista skolēnus • IR.lv

Jaunā CSDD kampaņa „Dusmīgs, toties dzīvs!” iesaista skolēnus

1
Publicitātes foto
Edgars Dumpis

Policijas priekšnieks: šogad policija pastiprinātā režīmā strādās no 21. līdz 25.jūnijam

Gandrīz 140 skolēnu šogad palīdzēja Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) radīt provokatīvus un atraktīvus videosižetus, lai jauniešiem saprotamā veidā viņus aicinātu nesēsties pie stūres alkohola reibumā.

Trešdien notika iepazīstināšana ar jauno CSDD kampaņu „Dusmīgs, toties dzīvs!”. CSDD sadarbībā ar biedrību „Go Beyond” un „Latvian Arts Director’s club” šogad arī rīkoja jauniešiem konkursu „Pārspēj CSDD reklāmu!”, kas bija daļa no šīs kampaņas. Šī ir pirmā reize, kad cīņā pret dzērājšoferiem, iesaistījušies Latvijas skolu 10.-12.klašu skolēni.

Par labākajiem skolēnu video apbalvotas sešas konkursa finālistu komandas. Pirmo vietu par labāko video ieguva Līva Luīze Bleive, Ieva Kristiāna Bleive un Deivids Agriņš no Viļa Plūdoņa ģimnāzijas Kuldīgā. Otro vietu ieguva Rīgas 64.vidusskolas skolēni Dāvids Tomass Pavlovs un Sandijs Cirvelis, un 3.vidusskolas skolēns Billijs Cirvelis, bet trešo vietu ieguva Druvas vidusskolas audzēkņi Pauls Anšics, Katrīna Svilāne, Egija Stepiņa un Žanete Kiseļeva. Dalībnieku video ir apskatāmi CSDD YouTube kanālā, taču tie netiks rādīti televīzijā atšķirībā no CSDD veidotajiem klipiem.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs teica, ka šogad sākumā alkohola un citu apreibinošu vielu ietekmē notikušajos ceļu satiksmes negadījumos zaudētas jau 13 dzīvības, kas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā šajā laikposmā pērn. Lielākoties negadījumos cieš un pie stūres reibumā brauc gados jauni cilvēki, tāpēc CSDD sadarbībā ar Valsts policiju un Satiksmes ministriju sākusi kampaņu „Dusmīgs, toties dzīvs!”, aicinot ikvienu aktīvi iesaistīties un atturēt cilvēkus no sēšanās pie stūres reibumā.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) norādīja, ka galvenajā riska grupā ir gados jauni autovadītāji no 21 līdz 34 gadu vecumam, šo cilvēku nāve ir ne tikai liels posts viņu ģimenēm, bet arī valstij kopumā. Katrs šādā bezjēdzīgā veidā zaudēts cilvēks nodara aptuveni pusmiljonu eiro zaudējumus tautsaimniecībai. Matīss bija patīkami pārsteigts par jauniešu lielo atsaucību, no visas Latvijas piedaloties šajā konkursā: „Tas pierāda, ka jaunieši patiesībā labi apzinās, ka reibums un stūre ir nesavienojami jēdzieni.”

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš aicina šogad Jāņu svinētājus apzināties, ka no braukšanas dzērumā jāattur visi līgotāji, kas to neapzinās.

Savukārt policijas priekšnieks Velšs atgādina, ka arī šogad policija pastiprinātā režīmā strādās no 21. līdz 25.jūnijam, lai atturētu cilvēkus no likumpārkāpumiem un nepieļautu, ka svētku laikā pa ceļiem autovadītāji brauc reibumā. Policijas patruļas būs visā Latvijā – gan lielo pilsētu tuvumā, gan arī uz nomaļākiem lauku ceļiem.

 

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu