Akcijā “Ir Koks” savāktas 1,36 tonnas makulatūras • IR.lv

Akcijā “Ir Koks” savāktas 1,36 tonnas makulatūras

40
Ieva Cielava

Arī turpmāk varēs nodot izlasītos žurnālus, avīzes un citus papīrus pārstrādei speciālajos šķirošanas laukumos

Žurnāla “Ir” un “Latvijas Zaļā punkta” organizētajā akcijā “Ir Koks”, kas notika maijā, savāktas 1,36 tonnas makulatūras. Paldies visiem žurnāla “Ir” lasītājiem un sekotājiem, kas atsaucās aicinājumam, nodot izlasītos žurnālus, avīzes un papīrus otrreizējai pārstrādei. 

“Ierosmi organizēt makulatūras vākšanas akciju mums deva žurnāla “Ir” lasītāji, stāstot par izlasītajiem “Ir”, kas nu jau četrus gadus kopš žurnāla iznākšanas rindojas lasītāju plauktos. Akcijā ne tikai gribējām palīdzēt atbrīvot vietu mūsu lasītāju plauktos, bet arī aicināt iedzīvotājus aizdomāties par atbildīgu rīcību pret vidi un skaidrot papīra otrreizējo pārstrādi,” par akcijas ideju stāsta Gundega Grīnberga, žurnāla “Ir” mārketinga vadītāja. 

A/s „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis: „Tāpat kā cilvēkiem arī katram kokam ir savs dzīves stāsts. Veicinot cilvēkos izpratni un nodrošinot sašķiroto atkritumu pārstrādi, mūsu mērķis ir piešķirt izlietotajam iepakojumam un precēm otro dzīvi, tādējādi saudzējot apkārtējo vidi un taupot ierobežotos resursus. Koks ir unikāls dabīgais izejmateriāls, ko var izmantot visdažādākajos veidos, tāpēc par šo dabas resursu mums ir jārūpējas. Ja ir iespējas papīru pārstrādāt no otrreizējām izejvielām, tad tās ir jāizmanto, nevis jātērē jauni dabas resursi.” 

Akcijas laikā ikviens tika aicināts nodot pārstrādei izlasītos žurnālus, avīzes vai nevajadzīgos papīrus sev ērtā un pieejamā vietā – Rīgā, Miera ielas veikalos un kafejnīcās, vai speciālajos atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā. Katrs, kurš akcijas laikā nodeva pārstrādei izlasītos žurnālus, varēja reģistrēties akcijas mājas lapā www.ir.lv/irkoks, tādējādi sekmējot virtuāla koka augšanu. 

Virtuālajā kokā dzīvo putni, kas “čivina” interesantus faktus par papīru un tā otrreizējo pārstrādi. Arī akcijai noslēdzoties, koks turpinās augt. Tāpēc aicinām arī turpmāk nodot izlasītos žurnālus, avīzes un citus papīrus pārstrādei speciālajos šķirošanas laukumos. Makulatūras nodošanas laukumu adreses un karte redzama www.ir.lv/irkoks, bet visu noderīgo informāciju par izlietotā iepakojuma savākšanu, šķirošanu un pārstrādi vari uzzināt www.zalais.lv

Akcijas „Ir koks” sadarbības partneri: otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas uzņēmums SIA «Eko Reverss», Miera ielas uzņēmēji – ziedu salons „Ar putniem”, veikals „Buteljons”, kafejnīca „Mierā”, kafejnīca „DAD cafē”, veikals „Mazputniņš”, mākslas izglītības centrs „Trīs krāsas”, veikals „M50″.

 

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu