Rībena un Kursīte izstāsies no partijas "Vienotība" (papild.) • IR.lv

Rībena un Kursīte izstāsies no partijas “Vienotība” (papild.)

27
Ingūna Rībena. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Vienotība”, viņasprāt, cenšas apvienot sevī pārāk plaša idejiskā spektra politiķus

Saeimas deputātes Ingūna Rībena un Janīna Kursīte-Pakule nolēmušas izstāties no partijas “Vienotība”. Par savu soli aģentūru LETA informēja Rībena.

Viņa atzina, ka no partijas izstāsies, kaut arī viņas vērtības un uzskati, ar kuriem politiķe sāka darbu pirms 12 gadiem, nav mainījušies.

Viņa plāno stāties apvienībā “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK). Rībena izteicās, ka ir gandrīz pārliecināta, ka iestāsies Nacionālajā apvienībā, kas vairāk atbilstot viņas uzskatiem.

Rībena norādīja, ka atzinīgi vērtē bijušā premjera Valda Dombrovska (Vienotība) valdības darbu grūtajos krīzes gados, taču viņa apzinās, ka patiesībā visu “veiksmes stāsta” smagumu uz saviem pleciem ir iznesusi tā latviešu tautas daļa, kas turas pie vērtībām, kuras mēdz dēvēt par nacionāli konservatīvām, proti, pie “patriotisma un liktenīgas, negrozāmas pienākuma apziņas pret savu ģimeni, tautu, zemi un valsti”.

“Stabilitāte ir nevis kāda politiska grupējuma spējā ilgāku laiku noturēties pie varas, bet gan vērtībās, kas ir palikušas nemainīgas kopš Latvijas valsts dibināšanas līdz pat mūsdienām,” norādīja Rībena.

Viņa atzina, ka nav viegli pamest partiju, pie kuras šūpuļa pati stāvējusi ar vislabākajām domām un cerībām, tomēr, pēc Rībenas domām, “Vienotība” cenšas apvienot sevī pārāk plaša idejiskā spektra politiķus.

Savukārt Kursīte-Pakule sacīja, ka izstājas no partijas, jo tajā dominē šauras grupas viedokļi, kā arī ir zudis mērķis, uz kuru iet, ziņo “Latvijas Avīze”.

“Pirmās brīvvalsts divdesmit pastāvēšanas gados Latvijas pilsoņi dzīvoja nesalīdzināmi sliktākos materiālajos apstākļos, bet viņiem bija mērķis, uz ko tiekties – Latvijas valsts garīgā pamata stiprināšana, kas gāja roku rokā ar materiālā pamata stiprināšanu. Garīgā labklājība un valsts garīgā virzība (vērtības kā valoda, kultūra, patriotisms) – manā skatījumā – ir tās, kas piedod jēgu valsts ekonomiskajai izaugsmei. Veiksmīga uzņēmējdarbība nevar pastāvēt bez nopietna atbalsta un ieguldījuma zinātnē, kultūrā, izglītībā,” viņa pauž paziņojumā “Vienotībai”.

Rībenas un Kursītes-Pakules lēmums izstāties no tik lielas organizācijas kā “Vienotība” ir uzskatāms par normālu procesu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne, sakot, ka pat laulībā ne vienmēr visi cilvēki nodzīvo visu mūžu kopā, bet lielas organizācijas noteikti nav pielīdzināmas tik ciešai savienībai kā laulības.

Komentējot Rībenas pausto, ka “Vienotība” cenšas apvienot sevī pārāk plaša idejiskā spektra politiķus, Čigāne norādīja, ka tās ir kolēģes domas, kas katram var būt citādas. “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja vietniece uzskata, ka tā ir veselīga pazīme, ka politiskajā spēkā ir pārstāvēts plašs viedokļu spektrs un cilvēki nebaidās runāt.

Rībena ir ideāliste, un, tā kā politiskā realitāte nemēdz būt ideāla, tad cilvēki no tās nogurst, pieļāva politiķe, paužot, ka arī viņai ir žēl, ka politikā viss nenorit, kā vajadzētu.

Vaicāta, vai Rībenas un Kursītes-Pakules aiziešana no “Vienotības” neliecina par lielākām problēmām partijā, Čigāne atbildēja, ka nav organizācijas, kurā nebūtu problēmas. Lielākā “Vienotības” problēma esot grūtības piesaistīt un noturēt spējīgus un kompetentus cilvēkus, jo darbs politikā ir sarežģīts un nogurdinošs.

Taujāta, vai šī situācija negatīvi neietekmēs politiskā spēka rezultātus 12.Saeimas vēlēšanās, politiķe pauda pārliecību, ka padarītie darbi un spēja nodrošināt valsts attīstību ir tie, kas izšķirs panākumus vēlēšanās.

(papildināta ar Lolitas Čigānes viedokli)

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu