FOTO: VID pārceļas uz jauno ēku • IR.lv

FOTO: VID pārceļas uz jauno ēku

17
Jaunā VID administratīvā ēka. Foto: Lāsma Gaile
Lāsma Gaile

Jaunajā administratīvajā kompleksā jau strādā ēdnīca, aptieka un ķīmiskā tīrītava

„Kas nāk pretī, tas jāņem! Lūk – tāda plānošana… Un, plus, vēl patiešām plānotie darbi!” uz tāfeles rakstīts Valdas Rotbergas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvaldes direktores, kabinetā. Uz grīdas kastes saliktas uz kastēm, galds noklāts ar dokumentiem un telefons, šķiet, neapklust. Tas, ka notiek pārcelšanās uz jauno VID ēku Talejas ielā 1, nebūt nenozīmē, ka darbs ir apstājies.

Valda Rotberga pirms došanās uz sapulci jaunajā ēkā pastāsta, ka jau bijusi Talejas ielā. Sienas esot kailas un baltas, bet viņa izsaka cerību, ka gan jau visi iedzīvosies. Rotberga arī priecājas, ka visi tagad būs vienuviet, nebūs jāskraida pa visu Rīgu.

Kad VID Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvalde pametīs Smilšu ielas telpas, tās aizņems Finanšu ministrija, ar ko VID jau kādu laiku dalījis ēku, stāsta Rotberga.

VID Nodrošinājuma pārvaldes direktora vietniece Antra Gremzde izrāda tās Talejas ielas 1 telpas, kur turpmāk strādās VID Sabiedrisko attiecību pārvaldes darbinieki. Lifta sienas ir noklātas ar kartonu, lai mēbeļu nesēji tās nenoskrāpētu. Viņa arī piemetina, ka liftos nav zonas mobilajam telefonam un visā ēkā sakari ir traucēti, bet pie tā tiek strādāts un LMT cilvēki izliek raidītājus visā ēkā.

VID darbinieki strādā atvērtā tipa birojā, atsevišķi kabineti ir tikai vadošajam personālam. Tāds princips ir ne tikai 8.stāvā, kur atrodas sabiedrisko attiecību nodaļa, bet visā ēkā.

Pirms viesošanās Talejas ielas namā Ir.lv saņēma kādas VID darbinieces žēlabas, ka par spīti solītajiem atsevišķajiem kabinetiem visiem darbiniekiem būs jāsēž vienā lielā telpā pie plastmasas galdiem. Šī darbiniece arī norādīja, ka uz telpu, kurā var uzsildīt ēdienu, darbiniekiem būs jābrauc uz citu stāvu, bet tualetes pods atrodas pie loga, par ko pārliecinājās arī Ir.lv (skat. foto).

Taču Antra Gremzde priecājas, ka visi ir vienā vietā, jo beidzot „varēs satikt cilvēkus, ko tā satiekot labi, ja reizi pusgadā”. Kā lielāko mīnusu, Gremzde min jauno atrašanās vietu. Daudziem jāmēro garš ceļš, lai nonāktu darbavietā. Tuvākais sabiedriskais transports ir 11.tramvajs. No centra ceļā paiet aptuveni divdesmit minūtes.

Pirmo stāvu jau steidz apdzīvot komersanti. Piemēram, ēdināšanās uzņēmums „Daily” atvēris ēdnīcu. Antra Gremzde gan parāda rindu ar mikroviļņu krāsnīm un pastāsta, ka šeit darbinieki varēs atnākt uzsildīt savas līdzpaņemtās pusdienās. Bez „Daily” jaunajā VID ēkā jau strādā aptieka un ķīmiskā tīrītava. Drīz pievienosies arī „Narvesen”, frizētava, beķereja un vēl citas iestādes. Gremzde nosaka – laikam uzņēmēji saredz labu iespēju nopelnīt, kā nekā Talejas ielas pirmajā numurā strādās vairāk nekā 2500 cilvēku no patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām.

Jau ziņots, ka jauno VID administraīvo kompleksu ekspluatācijā pieņēma šopavasar. Tā būvniecība izmaksājusi aptuveni 55 miljonus eiro.

 

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu