Aptauja: SC saglabā vadību partiju reitingos • IR.lv

Aptauja: SC saglabā vadību partiju reitingos

30
Foto: Ieva Čīka, LETA

Otrā populārākā partija pagājušajā mēnesī bija “Vienotība”

Maijā par politisko apvienību “Saskaņas centrs” (SC) Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 18,4% vēlētāju, liecina “Latvijas faktu” aptauja.

Otrā populārākā partija pagājušajā mēnesī bija “Vienotība”, kuru Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 13,7% respondentu, bet trešais augstākais reitings ir Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), par kuru balsotu 10,3% aptaujāto, vēsta LETA.

SC popularitāte maijā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 1,6 procentpunktiem, bet atbalsts “Vienotībai” samazinājās par 2,4 procentpunktiem. Tikmēr ZZS reitings pieauga par 1,7 procentpunktiem.

Par Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK Saeimas vēlēšanās maijā balsotu 6,1% vēlētāju, bet aprīlī šo partiju atbalstīja 6,3% aptaujāto.

Pārējās partijas maijā nepārsniegtu 5% barjeru, kas jāpārvar iekļūšanai Saeimā. No parlamentā ievēlētajiem spēkiem viszemākais atbalsts saglabājas Reformu partijai, kuras reitings ir 1,8%, kas ir par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī.

Par partiju, kuras sarakstā būs kādreizējā valsts kontroliere Inguna Sudraba, balsotu 4,1% aptaujāto, kas ir par 1,3 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī. Savukārt partiju “Latvijas attīstībai” atbalstītu 1,7% respondentu, bet Aināra Šlesera pārstāvēto partiju “Vienoti Latvijai” – 1,1% vēlētāju.

Vladimira Lindermana dibinātajai partijai “Zarja” maijā atbalstu pauduši 0,5% vēlētāju, Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai – 0,4% aptaujāto, bet partijai “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (tagad – Latvijas Krievu savienība) – 0,9% respondentu.

Vēl 27,7% aptaujāto atbildēja, ka nezina, par ko balsotu, bet 13,3% respondentu atzina, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Aptauja veikta no 10. līdz 20.maijam, un tajā piedalījās 1005 pilsoņi.

24.maijā notika Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Tajās par “Vienotību” balsoja 46,19% vēlētāju, par nacionālo apvienību – 14,25%, par “Saskaņu” – 13,04%, par ZZS – 8,26% vēlētāju.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu